Ledinis kartingo išbandymas

Praėjusį ilgą savaitgalį kartingo aistruoliai turėjo galimybę dalyvauti net dvejose varžybose.

Penktadienį Vilniuje vyko trečiasis „Žiemos taurės” etapas, o sekmadienį kartingo aistruoliai rinkosi į tradicines „Kauno žiema – 2006” varžybas, kurios šį kartą vyko naujame Kauno automobilių turguje (šalia autostrados Kaunas – Klaipėda). Pastarosiose varžybose užsiregistravo 31 dalyvis trijose klasėse.

Nors lenktyniauti kartais žiemą ir taip sudėtinga, nes trasos danga darosi slidesnė su kiekvienu įveiktu ratu, varžybų organizatoriai dalyviams pateikė dar vieną siurprizą – antrame važiavime lenktynininkai startavo į priešingą pusę nei pirmajame, tad pirmuosiuose ratuose vėl daugelis lenktynininkų demonstravo „suktukus” ir įvairius kitus šou elementus sniego pusnyse. Žiemos varžybose visada vyksta atkakli kova, nes variklių galingumas neturi didelės reikšmės, didžiausią įtaką rezultatui turi padangos ir vairuotojo meistriškumas prisitaikyti prie besikeičiančių oro ir važiavimo sąlygų.

Nugalėtoju klasėje iki 85 kub. cm tapo Evaldas Kauzonas, antra vieta atiteko lygiai tiek pat taškų surinkusiam Rokui Kavaliauskui, trečia – Joanai Survilaitei, kuriai šis žiemos sezonas yra jau antrasis ir Lietuvos čempionate žada dalyvauti jau galingesnėje klasėje.

„Honda 160” klasėje svečias iš Vilniaus Ignas Jokšas abiejuose važiavimuose buvo antras ir jam tai lėmė pirmąją vietą, antroji vieta atiteko Matui Markucevičiui, kuriam sėkmės pritrūko pirmajame važiavime, tačiau buvo greičiausias antrajame važiavime, trečia vieta atiteko Tomui Aniūnui.

Greičiausioje klasėje per 85 kub. cm užtikrintai laimėjo po pertraukos į kartingo sportą sugrįžęs Ovidijus Paškevičius. Joana Survilaitė puikiai pasirodė ir šioje klasėje, jai atiteko antroji vieta. Trečią vietą iškovojo Rokas Jurpalis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.