LKL šventę pajuto ir globos namų auklėtiniai

Lietuviai „Fastum Gel Žvaigždžių dienos” renginyje šįkart užsienio krepšininkus paliko be prizų

12-oji Lietuvos krepšinio lygos (LKL) „Fastum Gel Žvaigždžių diena” sėkmingiausia buvo Lietuvos žaidėjams. Legionieriai, praėjusį sezoną susišlavę beveik visus prizus, šįkart liko be nieko.

„Lietuvių” ir „Time team” rungtynes 107:88 laimėjo lietuviai, atsirevanšavę už pralaimėjimą praėjusiais metais. Naudingiausiuoju žaidėju pripažintas Vilniaus „Lietuvos ryto” žaidėjas Simas Jasaitis. „LKL snaiperiu” tapo Klaipėdos „Neptūno” gynėjas Marius Kasiulevičius, o konkursą „Taiklioji trijulė” laimėjo Kauno „Atleto” puolėjas Nerijus Varnelis, kuriam talkino „Lietuvos telekomo” krepšininkė Vita Kuktienė ir Kauno „Atžalyno” globos namų auklėtinis Eimantas Černevičius.

Šįkart nevyko tradicinis „Oro karaliaus” konkursas, tačiau publikos susižavėjimą pelnė „Slam nation” grupė, demonstravusi virtuozų sugebėjimus ir kamuolio dėjimo į krepšį triukus.

„Siemens” arenoje šeštadienį vykusioje LKL šventėje žiūrovai išvydo specialiai „Eurovizijos” konkursui suburtą grupę „LT United”.

Puolėjai vaikėsi gynėjus

Jau tapo įprasta, kad didžiausią susidomėjimą „Žvaigždžių dienos” šventėje kelia konkursai, o rungtynės būna gana nuobodžios. Todėl šįkart buvo nutarta „Lietuvių” ir „Time team” mače įvesti naujovę – pirmąjį ir ketvirtąjį kėlinius ekipos aikštėje kovojo įprastų sudėčių, o antrąjį ir trečiąjį gynėjai žaidė su puolėjais.

Nuo pat pirmųjų minučių perėmę iniciatyvą, lietuviai iškovojo nesunkią pergalę 107:88 (30:20, 28:19, 28:26, 21:23). Nugalėtojams taškus pelnė: Simas Jasaitis 24 (6/9 dvitaškių, 4/5 tritaškių, atkovojo 11 kamuolių), Darjušas Lavrinovičius 12, Erikas Kučiauskas 11, Mindaugas Sakalauskas ir Robertas Javtokas po 10, Vidas Ginevičius (atliko 6 rezultatyvius perdavimus), Darius Pakamanis, Tomas Gaidamavičius, Paulius Jankūnas ir Mindaugas Lukauskis po 8.

Legionierių ekipai: Frederikas Hausas 22, Tanoka Berdas 16, Adevolė Lavalis 10, Džeromas Kolmenas 8, Savas Manusas 7, Kenis Andersonas, Leitesas Viljamsas ir Redžis Frymenas po 6, Metju Nilsenas 4, Robertas Štelmaheris 3.

Antrąjį kėlinį žaidė „Lietuvių” komandos puolėjai, kurių ūgis – per 200 cm: R.Javtokas, D.Lavrinovičius, P.Jankūnas, M.Sakalauskas ir S.Jasaitis. „Time team” atstovavo gynėjai: K.Andersonas, R.Štelmaheris, Dž.Kolmenas, F.Hausas ir R.Frymenas.

„Mažiukai” naudojo vienintelius įmanomus ginklus kovojant su aukštaūgiais – greitį ir tolimus metimus. Tačiau iš toli atakuoti jiems nesisekė, nors iškrapštyti kamuolius iš varžovų rankų nebuvo sunku. Kartą F.Hausas pabandė įdėti kamuolį į krepšį per R.Javtoką, bet šis neleido amerikiečiui pasižymėti tokiu būdu.

Lietuviai naudojosi ūgio persvara ir atakavo iš po krepšio. Įsibėgėję jie smaginosi „pakabindami” kamuolį virš lanko R.Javtokui, o šis grūdo jį į krepšį.

Linksmą nuotaiką demonstravo „Lietuvių” komandos treneris Antanas Sireika, sykį pabandęs iš aikštės už rankos ištraukti R.Frymeną ir pasodinti jį ant lietuvių suolo.

Trečiajame kėlinyje komandos pasikeitė vaidmenimis. Skirtumas tik tas, kad lietuviams – V.Ginevičiui, D.Pakamaniui, T.Gaidamavičiui, M.Lukauskiui ir E.Kučiauskui – sekėsi atakuoti iš toli.

Paskutiniajame ketvirtyje, kai „Lietuvių” komandos pergalė jau nekėlė abejonių, komandos žaidė įprastų sudėčių.

S.Jasaitis nutraukė T.Berdo viešpatavimą

Baigiantis rungtynėms A.Sireika šalia aikštės kažką į ausį šnibždėjo vienam rungtynių arbitrų Tomui Jasevičiui. Pasirodo, treneris prašė dar kartą sustabdyti rungtynes, kad galėtų padaryti paskutinį keitimą.

Į klausimą, ar komanda žaidė rimtai, A.Sireika atsakė: „Susirinkome į šventę. O komandos nuotaiką atspindėjo Roberto Javtoko šėliojimas net sėdint ant atsarginių suolo, kai jis vis „grasino” pasodinti komandos draugus ant suolo ir sakė, jog pats eis parodyti, kaip reikia žaisti”.

Naudingiausią „Lietuvių” ir „Time team” rungtynių žaidėją SMS žinutėmis rinko krepšinio mėgėjai. Pirmą kartą juo tapo S.Jasaitis, paveržęs titulą iš žalgiriečio T.Berdo, kuris naudingiausiu buvo pripažintas 2004 ir 2005 metais. Vilniečiui 4000 litų įteikė „Mažeikių nafta”.

Tačiau prieš kelias savaites tėvo netekęs ir apie savo išgyvenimus viename šalies dienraštyje šeštadienį prabilęs „Lietuvos ryto” krepšininkas atsisakė ateiti į spaudos konferenciją ir pasidalyti šventės įspūdžiais.

Per rungtynių pertrauką D.Lavrinovičius ir A.Sireika pabandė pataikyti į krepšį nuo aikštės centro, tačiau metimai nepasiekė tikslo. Už taiklų metimą jiems buvo pažadėta po 5 tūkstančius litų.

Po mačo D.Pakamanis ir „Lietuvos ryto” atstovas F.Hausas iš toli atsispyrę pabandė įdėti į krepšį per renginio vedėją Joną Radzevičių. Amerikiečiui tai pavyko pirmuoju bandymu, o šiauliečio dėtas kamuolys atsimušė į lanką.

A.Šležui vėl nepavyko finale

„LKL snaiperiu” pirmą kartą tapo ir banko „Nord/LB” 4000 litų premiją laimėjo „Neptūno” gynėjas M.Kasiulevičius, finale surinkęs 19 taškų. Praėjusį sezoną šį titulą pelnė taip pat „Neptūno” atstovas Petras Šalvis.

Įdomu tai, kad ir pernai, ir šiemet finale su klaipėdiečiais kovojo „Lietuvos ryto” veteranas Andrius Šležas, kuriam nepavyko jų įveikti. Finale įmetusį 17 taškų ir dėl to nusivylimo neslėpusį A.Šležą guodė jo komandos draugai.

Po pirmojo bandymo konkurso lyderiu tapęs A.Šležas surinko 23 taškus, Eligijus Redeckas iš sostinės „Sakalų” – 21, M.Kasiulevičius – 19, Aurimas Papučka iš „Panevėžio” – 16.

A.Šležas taikliausias buvo ir pusfinalyje – 18 taškų. Dėl teisės žaisti papildomoje metimų serijoje rungėsi M.Kasiulevičius ir A.Papučka, surinkę po 14 taškų. Į finalą pateko klaipėdietis, pirmasis ir pradėjęs seriją. Pakartojęs savo geriausią rezultatą – 19 taškų – jis ir laimėjo 4000 litų prizą. A.Šležas turėjo visus šansus laimėti, tačiau baigiantis serijai jo ranka sudrebėjo, ir keli paskutiniai metimai buvo netaiklūs.

Prieš „LKL snaiperio” konkursą 23-iojo gimtadienio proga buvo pasveikintas žalgirietis Simonas Serapinas, tačiau mesti tritaškius tą dieną jam nesisekė – jis surinko 14 taškų ir aplenkė tik du varžovus.

Premija atiteks vaikų namams

„Žvaigždžių dienos” naujovė – konkursas „Taiklioji trijulė”. Prie baudų metimo linijos rungėsi LKL žaidėjai, kuriems talkino Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) krepšininkės bei šalies globos namų auklėtiniai.

Pirmąjį etapą sėkmingiausiai įveikė po 9 taškus surinkę „Atleto” (Nerijus Varnelis, Vita Kuktienė iš „Lietuvos telekomo”, Eimantas Černevičius iš Kauno vaikų globos namų „Atžalynas”), „Neptūno” (Vaidotas Pečiukas, Jurga Budrytė iš „LKKA-Kauno”, Tomas Dubrovskis iš Klaipėdos vaikų globos namų „Rytas”) ir „Sakalų” (Justas Sinica, Irma Raugaitė iš „LKKA-Kauno”, Viačeslavas Vrublevskis iš Veliučionių specialiųjų vaikų globos namų) trejetai bei 7 taškus įmetęs „Žalgiris” (Jonas Mačiulis, Daina Staugaitienė iš „Arvi”, Almantas Žiūra iš Kauno apskrities ugdymo globos namų).

Pusfinalyje 11 taškų įmetė „Atletas”, po 8 – „Žalgiris” ir „Sakalai”. Papildomoje serijoje pastarasis trejetas iškovojo teisę dalyvauti finale.

Finale „Atletas” įveikė „Sakalus” 11:10, o nugalėtojų atstovas E.Černevičius labai daug padėjo, kad jų trejetas švęstų pergalę ir iškovotų 4000 litų prizą. „Fastum Gel” įsteigtas prizas atiteks „Atžalyno” vaikų namams.

Konkurse taip pat varžėsi „Lietuvos rytas” (Morisas Beikeris, Eglė Šulčiūtė iš „Lietuvos telekomo”, Robertas Keblikas iš Valkininkų vaikų globos namų „Spengla”), „Nevėžis” (Arūnas Pranevičius, Jolanta Marmienė iš „Laisvės”, Ernestas Jurgelevičius iš Kėdainių globos namų „Saulutė”), „Panevėžys” (Abdulas Milsas, Sandra Baliutavičiūtė iš „Laisvės”, Mindaugas Šavalinskas iš Panevėžio Algimanto Banzos kūdikių ir vaikų globos namų) ir „Šiauliai” (Artūras Jomantas, Eglė Sarapaitė iš „Lintel 118”, Tadas Armonavičius iš Šiaulių vaikų globos namų).

Įspūdingas krepšinio virtuozų šou

Šventės kulminacija tapo krepšinio šou grupės iš Prancūzijos „Slam nation” dėjimo į krepšį triukai. 1997 metais suburta grupė jau seniai stebina ne tik viso pasaulio krepšinio aistruolius, bet ir profesionalius krepšininkus. „Slam nation” atletai nesinaudoja jokia papildoma įranga, tik savo fiziniais sugebėjimais.

Kvapą gniaužiančių dėjimų virtuozas Kaduras Zianis sakė, kad jiems yra didelė garbė atvykti į krepšinio šalį, o LKL „Žvaigždžių diena” nepadarytų gėdos ir NBA „All stars” šventei.

Per septynias tupinčias šokėjas kamuolį į krepšį šeštadienį įdėjęs K.Zianis teigė kartą po panašaus triuko susidūręs su pro šalį bėgusiu fotografu. Gauta trauma metams jį išvedė iš rikiuotės, tačiau sugrįžęs jis vėl stebina savo šoklumu.

„Reikia nukristi, kad galėtum pakilti, – tokią filosofiją dėstė K.Ziani, niekada profesionaliai nežaidęs krepšinio. – Bet jausdamas daugybės žiūrovų palaikymą, aikštėje galėčiau ir numirti”.

Beje, „Slam nation” vadybininkas Redžis Aija – buvęs profesionalus krepšininkas, kartu žaidęs su Artūru Karnišovu „Cholet” (Prancūzija) komandoje.

Į konkursą išsiuntė treneris

Gana netikėtai „LKL snaiperio” konkursą laimėjęs 23 metų 198 cm ūgio M.Kasiulevičius LKL žaidžia pirmąjį sezoną. Iš Šilutės kilęs žaidėjas vienerius metus praleido JAV. Jis kalbėjo su aiškiai juntamu amerikietišku akcentu.

– Mariau, ar tikėjotės laimėti snaiperių konkursą?

– Kiekvienas turbūt atvyksta su mintimi, kad galbūt pavyks laimėti. Bet užtikrintas tuo nebuvau, todėl pirmasis mano tikslas buvo įveikti pirmąjį etapą.

– Ar specialiai rengėtės mesti tritaškius?

– Ne. Buvau patyręs nugaros traumą, savaitę nesitreniravau, tik į krepšį pamėtydavau.

– Kodėl būtent Jus „Neptūno” komanda delegavo į „LKL snaiperio” konkursą?

– Treneris Denas Murėjus pasakė, kad aš turiu dalyvauti šiame konkurse ir jį laimėti.

„Atletas” turėjo gerą pagalbininką

„Taikliosios trijulės” konkursą kartu su profesionaliais krepšininkais laimėjęs E.Černevičius sunkiai slėpė jaudulį, nors daugiatūkstantinės minios akivaizdoje mesdamas baudas berniukas jautėsi labai užtikrintai. Būtent svari jo pagalba patyrusiems žaidėjams N.Varneliui ir V.Kuktienei leido iškovoti pergalę.

Eimantas lanko krepšinio treniruotes „Tornado” krepšinio mokykloje, todėl neslėpė, jog žaisti kartu su profesionalais jam labai patiko.

– Eimantas – mūsų komandos didvyris. Būtent jo paskutinis metimas ir lėmė mūsų pergalę. Manau, Eimantas įmetė daugiau taškų nei aš. Esu nustebintas jo sugebėjimų, – gyrė E.Černevičių „Atleto” žaidėjas N.Varnelis. – Aišku, labai gera buvo ir mūsų porininkė Vita.

– Prizą iškovojote kartu, tačiau jis atiteks vaikams. Ar dėl to nesupyksite?

– Taip ir turi būti, man prizo tikrai nereikia. Pinigai turi atitekti vaikams. Džiaugiuosi, jei nors truputį prisidėsiu prie jų gerovės. Galbūt iš šventėje dalyvavusių vaikų išaugs naujos krepšinio žvaigždės.

– Kaip apskritai vertinate tokio konkurso idėją?

– Manau, ji labai gera. Ir visos šventėje surinktos lėšos turėtų būti skirtos vaikų namams ar labdaros organizacijoms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.