Darbo partijos lyderis ragina Premjerą nutraukti spekuliacijas ES paramos tema

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskich ragina Vyriausybės vadovą nustoti spekuliuoti ES paramos skirstymo tema ir teigia dėsiąs visas pastangas, kad skirstymo scenarijai būtų priimami tik po aptarimo Seime.

„ES paramos skirstymo aptarimas Seime, dalyvaujant visiems šalies politikams, tame tarpe ir opozicijos atstovams, yra teisingiausias sprendimas, siekiant pasirinkti efektyviausią ir skaidriausią ES paramos skirstymo būdą. Dėsiu visas pastangas, kad ES paramos skirstymo klausimas nebūtų sprendžiamas už uždarų durų, o būtų svarstomas viešai”,- teigia V. Uspaskich.

Darbo partijos lyderis sako esąs gerokai nustebintas Premjero paskelbtomis užuominomis apie galimą Vyriausybės griūtį ir išreikštais jo prieštaravimais dėl ES paramos skirstymo klausimų perkėlimo į Seimą, prieš priimant juos Vyriausybėje.

„Deja, bet Premjero išsakyta pozicija tik sustiprina įtarimus, kad kažkas Vyriausybėje yra itin suinteresuotas ES paramos klausimus spręsti už uždarų durų, neatsižvelgiant į realius valstybės poreikius. Deja, bet tai tik sustiprina tam tikrus įtarimus”, – sako Darbo partijos lyderis.

Jis pabrėžė, kad jo vadovaujama Darbo partija Premjero pareiškimus apie galimą Vyriausybės griūtį vertina kaip priemonę, bandant daryti spaudimą koalicijos partneriams.

„Vakar išgirdome, kad jei ne jo siūlomas ES paramos skirstymo scenarijus, tai grius Vyriausybė” ,- teigia V. Uspaskich.

Darbo partijos lyderis teigia, kad jo vadovaujama partija griežtai pasisako prieš bet kokį politinį šantažą ir jį yra linkusi laikyti amoraliu politiniu požiūriu.

„Atvirai kviečiu Premjerą kuo greičiau nutraukti jau kelias savaites tęsiamas spekuliacijas ES skirstymo tema. Jau ganėtinai prisiklausėme įvairių kaltinimų savo adresu, įtarimų, pasitelkiant ir prezidentūrą, bei spekuliacijų, kurios neturėjo nė mažiausio pagrindo”,- teigia Darbo partijos lyderis.

Jis pabrėžė, kad griežtai pasisako už tai, kad ES paramos skirstymo klausimai būtų aptarti Seime ir tik tada būtų priimti galutiniai sprendimai.

„Po vakar dienos pareiškimų tai laikau būtinybe, o nebe galimybe”,- sako Darbo partijos pirmininkas V.Uspaskich.

Darbo partijos lyderis pastebėjo, kad panašūs Premjero pareiškimai jau buvo nuskambėję ir praeitais metais, kai Seime buvo balsuojama dėl papildomo biudžeto bei jo pataisų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.