Filmavimas kaimiečiams virto atrakcija

Pamaryje, Sakučių kaime, vakar prasidėjo vaidybinio filmo „Pabėgimas ir tremtis” filmavimas.

Sakučių gyventojams filmavimas virto atrakcija. Tačiau kaimo parduotuvės darbuotojos pyko, kad kūrybinė grupė, paprašiusi vienai dienai uždrausti eismą per Minijos tiltą, nubaidė klientus.

Dviejų dalių biografiniais elementais paremtą filmą „Pabėgimas ir tremtis” stato Vokietijos kompanija „TeamWorx Television & Film GmbH”, kuriai talkina Lietuvos kino studija (LKS).

Kajaus Veselio režisuojamame filme pasakojama apie grafienę Leną fon Malenberg, II pasaulinio karo metu priverstą bėgti iš gimtosios Rytų Prūsijos, kurios link artinosi frontas.

Vakar filmuota, kaip bėgliai keliauja senuoju Sakučių kaimo tiltu per Miniją. Dėl filmavimo vakar automobiliams važiuoti tiltu buvo uždrausta. LKS iš anksto įspėjo Sakučių gyventojus, kad bus apribotas eismas ir atsiprašė už nepatogumus.

Šilutės rajono policijos komisariato patrulių būrio vadas Marius Mulskis sakė, kad, kol eismas per tiltą buvo uždraustas, šilutiškiams į Kintus teko važiuoti aplinkkeliu per Rugalių kaimą.

Parduotuvės darbuotojos skundėsi, kad dėl filmavimo tądien gerokai sumažėjo klientų, nes į šią parduotuvę daugiausiai užsukdavo apsipirkti važiuojantys pro šalį.

Nors į parduotuvę buvo užėję aktoriai vokiečiai, pardavėjos negalėjo jų aptarnauti, nes nesupratusios vokiškai. Moterys guodėsi tik tuo, kad galėjo filmavimą stebėti pro langą.

„Jau dešimt metų čia dirbu, bet neatsimenu, kad kada nors mūsų kaime būtų filmuotas filmas. Gaila, kad negalime pereiti tilto ir apžiūrėti kitoje pusėje kabančių pakaruoklių”, – kalbėjo parduotuvės vedėja.

Filmas padarė įspūdį ir kitiems kaimo gyventojams. Tiek vaikai, tiek suaugę kaimiečiai smalsiai stebėjo aktorius, arkliais kinkytus senoviškus vežimus, filmavimo techniką ir kūrybinės grupės darbą.

Kūrėjai pageidavo, kad filmavimo vietoje nebūtų žioplių. Filmavimą uždrausta net fotografuoti, todėl aikštelę akylai saugojo LKS apsaugos darbuotojai, įtariai nužiūrinėję visus pašaliečius.

Filmo kūrybinės grupės atstovas Darius Jarašūnas pasakojo, kad pamaryje filmavimas užtruks iki sekmadienio.

Jau šiandien prasidės filmavimas Ventėje, kur bus vaizduojama, kaip bėgliai eina per ledą. Filmavimo grupė išsiaiškino, kad ledo storis – apie 50 centimetrų, taip pat pasidomėjo, koks marių dugnas, kur yra sekliau.

Uostamiestyje filmavimo darbai nevyks, tačiau čia apsistoję aktoriai. Filme vaidins daugiau kaip 150 lietuvių aktorių ir apie 50 vokiečių. Taip pat apie 200 klaipėdiečių filmuosis masinėse scenose.

Baigus filmuoti pamaryje, kūrybinė grupė tęs filmavimą Vilniaus rajone, Trakuose ir Trakų Vokėje. Lietuvoje ketinama dirbti iki kovo 26 dienos. Vėliau, iki birželio pabaigos, filmas bus statomas Vokietijoje. Televizijos žiūrovai jį galės išvysti tik po metų, kai filmas bus sumontuotas.

Dar neaišku, ar filmą išvys Lietuvos žiūrovai. Tai priklausys nuo to, ar juo susidomės televizijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.