Skandalingasis rusų rašytojas svečiuosis Klaipėdoje

Leidykla „Alma littera” šiandien Klaipėdoje pristatys Baltijos ir Vilniaus knygų mugės svečią – skandalingąjį rusų rašytoją Andrejų Turgenevą bei jo romaną „Arkašono mėnuo”, neseniai išleistą lietuviškai.

Po rašytojo Andrejaus Turgenevo slapyvardžiu slepiasi Viačeslavas Kuricinas – žurnalistas, literatūros ir meno kritikas, meno parodų kuratorius, interneto svetainės „Šiuolaikinė rusų proza su Viačeslavu Kuricinu” įkūrėjas, Rusijos PEN klubo narys.

V.Kuricinas gimė 1965-aisiais Novosibirske, baigė žurnalistiką Uralsko universitete (1989 m.), aspirantūrą Rusijos valstybiniame humanitariniame universitete (1995 m.). Ilgai dirbo apžvalgininku ir žurnalistu įvairiuose leidiniuose. Galbūt dėl šios priežasties jis nebijo kandžių žurnalistų klausimų, o savo atsakymais plunksnos brolius išmuša iš vėžių. Lietuvos žurnalistai tuo netruks įsitikinti autoriui viešint Baltijos ir Vilniaus knygų mugėje.

Romano „Arkašono mėnuo” pagrindinis veikėjas, vadinamas Šokėju, pragyvenimui užsidirba gatvėse šokdamas scenas iš populiarių filmų ir moterims teikdamas intymias paslaugas. Priėmęs Elzos kvietimą apsigyventi viloje Arkašono kurorte, jis neįsivaizdavo, kokie keisti žaidimai jo laukia…

A.Turgenevo „Arkašono mėnuo” sėkmingai sujungia intelektualų ir komercinį romaną. Jo išleidimas Rusijoje neliko nepastebėtas. Knyga buvo nominuota Nacionalinio bestselerio premijai.

Skaitytojų susitikimas su rusų rašytoju A.Turgenevu Klaipėdoje – šiandien 17 val. knygyne „Pegasas” (Taikos pr. 139).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.