Jūrmaloje diskutuota apie naują futbolo lygą

Nacionalinės futbolo klubų asociacijos (NFKA) valdybos pirmininkas ir Kauno FBK „Kaunas” klubo prezidentas Gintaras Ugianskis prieš keletą dienų buvo išvykęs į Jūrmalą. Šiame Latvijos kurorte susitiko žmonės, norintys įkurti trijų Baltijos šalių futbolo lygą. Apie naują projektą planus G.Ugianskis papasakojo „Kauno dienai”.

Netrukus pasirašys ketinimų protokolą

– Jūrmaloje dalyvavote susitikime, kuriame kalbėta apie galimybę įkurti Baltijos futbolo lygą. Kas buvo atvykę?

– Į Jūrmalą suvažiavo Latvijos futbolo federacijos generalinis sekretorius Janis Meževskis, komercijos direktorius Vladimiras Žukas, Liepojos „Metalurgs” prezidentas Sergejus Zaharinas, Talino „Levadia” prezidentas Viktoras Levada. Aš dalyvavau kaip NFKA vadovas.

Kodėl įvyko toks susitikimas? Dar anksčiau teko bendrauti su S.Zaharinu. Tada aš užsiminiau, kad būtų gerai įsteigti Baltijos futbolo lygą. „Metalurgs” prezidentas pritarė, kad tokia lyga Baltijos šalims būtų naudinga.

– Ką nutarėte?

– Baltijos futbolo lygos nori ir Lietuvos, ir Latvijos bei Estijos klubai. Tačiau nei mūsų šalies, nei Latvijos televizijos nenori transliuoti futbolo varžybų, už transliacijas jos nori gauti pinigų. Be to, reikia sudaryti lygos biudžetą. Jame turėtų būti 1-1,5 mln. JAV dolerių. Biudžetas reikalingas tam, kad komandoms nereikėtų mokėti už keliones, teisėjavimą.

Visi pripažino, kad lyga reikalinga. Baltijos šalių futbolo federacijų atstovai kovo 2 dieną susirinks Rygoje ir pasirašys ketinimų protokolą.

Žiūrovams būtų įdomiau

– Kiek komandų žaistų naujojoje lygoje?

– Planuojame iš visų trijų šalių pakviesti po 4- 5 stipriausias ekipas.

– Ar Baltijos šalių pirmenybės netrukdytų rengti nacionalinius futbolo čempionatus?

– Nacionaliniai čempionatai turi vykti, to nori ir latviai, ir estai. Baltijos lygos varžybos vyktų atskirai. Viską suderinti sudėtinga, reikėtų labai gerai apgalvoti tvarkaraštį. Šiais metais naujosios lygos pirmenybės gal dar neįvyks, bet Baltijos šalių turnyras tikrai bus surengtas. Gal į jį pakviesime po dvi stipriausias Lietuvos, Latvijos ir Estijos komandas, o gal surengsime trijų šalių klubų rinktinių turnyrą.

– Kas pritaria naujam projektui?

– Lygos idėja tarp Baltijos valstybių futbolo federacijų sklandė jau anksčiau, buvo pasirašytas ir ketinimų protokolas, bet tuo viskas ir baigėsi. Aš pradėjau gaivinti šį sumanymą, kalbėjausi su Lietuvos klubų atstovais. Visi tam pritaria, nes nori aukštesnio lygio rungtynių, didesnio žiūrovų susidomėjimo. Jei vyktų Baltijos lygos čempionatas, žiūrovams būtų kur kas įdomiau.

Mes norime įkurti Baltijos futbolo lygą, bet „Kauno” klubui atsiranda didelė problema – komanda gali likti be stadiono.

– Kodėl?

– Kauno miesto savivaldybei priklausantį S.Dariaus ir S.Girėno sporto kompleksą ketinama perduoti Lietuvos kūno kultūros akademijai (LKKA). Jei studentams užsiėmimai vyks stadione, kada jame galės treniruotis ir rungtyniauti „Kaunas”? Tai man kelia nerimą.

S.Dariaus ir S.Girėno stadionas – Lietuvoje vienintelis, atitinkantis visus tarptautinius futbolo standartus.

Neturi savo bazės

– Kokios „Kauno” klubo galimybės pasistatyti nuosavą stadioną?

– Naujo stadiono statybai reikalingas sklypas. Esame parašę raštus Kauno miesto savivaldybei, buvo kalbėta, kad „Kauno” klubas galėtų rekonstruoti S.Dariaus ir S.Girėno stadioną.

Savivaldybė suteikė klubui panaudos teise seną stadioną Panemunėje, tačiau jį reikia remontuoti, dar nesutvarkyta žemė.

Galima sakyti, kad „Kaunas” neturi savo sporto bazės. Mes privalome ją turėti, juo labiau kad prie klubo įkūrėme vaikų futbolo mokyklą. Dabar naudojamės miesto vidurinių mokyklų paslaugomis, tačiau tai neatitinka profesionalios komandos statuso. Tariamės su Savivaldybe ir norime kuo greičiau išspręsti šią problemą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.