Partijos laivą skandina intrigos ir keršto akcijos

Iš liberalcentristų gretų šią Seimo kadenciją jau pasitraukė ar buvo pašalinti 10 parlamentarų

Sostinės mero Artūro Zuoko sukompromituota Liberalų ir centro sąjunga byra toliau. Vakar ji prarado dar vieną narį. Kaunietė parlamentarė Violeta Boreikienė kreipėsi į Liberalų ir centro sąjungos valdybą su pareiškimu dėl išstojimo iš partijos. Prieš kurį laiką ji buvo suspendavusi savo narystę partijoje, o dabar nusprendė pasitraukti iš jos gretų. Iš liberalcentristų šią Seimo kadenciją, be V.Boreikienės, pasitraukė ar buvo pašalinti 10 parlamentarų.

Pasigedo komandinio darbo

„Paskutiniai įvykiai, nesibaigiančios intrigos partijos viduje, keršto akcijos, kiti metodai, neturintys jokio ryšio su liberalizmu ir konstruktyvia partijos veikla, privertė mane po gana ilgų apmąstymų apsispręsti pasitraukti iš Liberalų ir centro sąjungos narių. Dabartinis Liberalų ir centro sąjungos įvaizdis sumenkino partiją visuomenės akyse”, – savo apsisprendimą aiškino Seimo narė.

„Manęs netenkina dabartinė partijos situacija, kuri labiau primena vaikėzų žaidimus, o ne rimtų politikų darbą”, – teigia V.Boreikienė. Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininko pavaduotojai labai svarbus yra komandinis darbas, kurio, deja, kaip ji pati teigė, „dėl nuolatinės kolegų baimės ir įbauginto kolektyvo – nėra”. O realioms problemoms spręsti reikia tvirtos ir vieningos komandos.

Ateitį sieja su kitomis partijomis

Parlamentarė V.Boreikienė vakar sakė negalinti daugiau savęs realizuoti šioje partijoje, nors ir lieka kol kas ištikima liberaliai pozicijai. Dirbti vėl su Liberalų ir centro sąjunga ji mano galėsianti tik tada, jei įvyktų didžiuliai pasikeitimai ir partija būtų išvalyta iš vidaus. „Liberalų ir centro sąjungos veiksmų strategija turi keistis iš esmės. Tačiau tikiuosi, kad Liberalų ir centro sąjungos vadovybė, atsiribojusi nuo nuolatinių skandalų, imsis konkrečių veiksmų įgyvendinant partijos iškeltus uždavinius darbui su visuomene ir sprendžiant aktualias piliečių problemas, deramai sutelks jėgas pasirengti artėjantiems savivaldos rinkimams, įrodydama visuomenei, kad Liberalų ir centro sąjunga yra viena stipriausių politinių jėgų valstybėje”, – teigė dabar mišriai parlamentarų grupei priklausanti Violeta Boreikienė.

„Kauno dienos” paklausta, ar neketina pereiti į LiCS lyderio, sostinės mero Artūro Zuoko oponentų kuriamą Lietuvos liberalų sąjūdį, V.Boreikienė sakė, kad tokios galimybės neatmeta. Kartu ji pripažino, jog yra gavusi rimtų pasiūlymų ir iš kitų partijų pereiti į jų gretas.

„Visa tai kol kas yra svarstymų stadijoje. Pereisiu į tą partiją, kuri dirba konstruktyviai, ne savo, o visų žmonių labui”, – vakar sakė V.Boreikienė.

Reikalauja paneigti

Iš liberalcentristų gretų šią Seimo kadenciją, be V.Boreikienės, pasitraukė ar buvo pašalinti 10 parlamentarų. Dabar šis dešimtukas yra susibūręs į Liberalų frakciją, kuri yra Lietuvos liberalų sąjūdžio steigėjų branduolys. Lietuvos liberalų sąjūdžio steigiamasis suvažiavimas šaukiamas vasario 25 dieną.

Vienas Lietuvos liberalų sąjūdžio iniciatorių, Seimo narys Petras Auštrevičius vakar kreipėsi į Liberalų ir centro sąjungos vadovybę, reikalaudamas viešai paneigti apie jį paskleistą tikrovės neatitinkančią informaciją apie tariamą neoficialų atlyginimą. „Šmeižto kampanija, kurią pradėjo liberalcentristų viešųjų ryšių patarėjai, turi baigtis jų pačių išsakytu viešu paneigimu ir atsiprašymu”, – sakė P.Auštrevičius. „Ši istorija tik dar kartą pademonstravo tikrąjį liberalcentristų veidą bei veiklos stilių”, – pažymėjo parlamentaras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.