Abejones dėl euro išduoda lažybos

Lažybos dėl euro įvedimo parodė, kaip Lietuvos žmonių nuomonę formuoja viešieji ryšiai.

Jau trečią savaitę lažybų bendrovė „Omnibet” siūlo lažintis, ar suspės Lietuva įsivesti eurą iki 2007 metų sausio 1 dienos.

Pasak bendrovės „Omnibet” direktoriaus Vygerdo Joniko, lažybos parodė, jog gyventojų nuomonę stipriai formuoja straipsniai spaudoje ir vieši politikų bei ekspertų pasisakymai.

Ypač žmonės sureagavo į Lietuvos banko valdybos pirmininko Reinoldijaus Šarkino ir Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho prognozes.

„Vos tik R.Šarkinas pažadėjo, kad euras bus įvestas iki 2007 metų, visi puolė statyti, kad Lietuva suspės jį įsivesti.

Tačiau užteko V.Uspaskichui pasisakyti, kad abejoja, ar tai pavyks padaryti, visi pradėjo statyti, kad euras įvestas nebus”, – komentavo V.Jonikas.

Mindaugas Staniulis, bendrovės „Omnibet” vyriausiasis bukmekeris pastebėjo, kad, skirtingai nei prieš rinkimus, kur būna ryškus statymų pasiskirstymas tarp regionų, šįkart visuose miestuose dėl euro įvedimo žmonės stato daugmaž vienodai.

Šiuo metu visur linkstama abejoti, kad euras bus įvestas laiku.

Lažybų bendrovėje „Omnibet” siūloma statyti ir už žiemos olimpinėse žaidynėse dalyvaujančios ledo šokėjų poros iš Lietuvos Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago sėkmę.

Statymai siūlomi trys: kad mūsų pora iškovos pirmąją vietą, kad pateks į geriausiųjų trejetuką ir kad pateks į geriausiųjų šešetuką.

Iki pirmojo Lietuvos čiuožėjų poros pasirodymo daug kas pranašavo, kad jie pateks į pirmąjį trejetą, o kai kurie statė net už pirmąją vietą.

Po privalomosios programos daug kas dar vylėsi, kad mūsų pora pateks bent į pirmąjį šešetą, o po originaliojo šokio, kai M.Drobiazko ir P.Vanagas pargriuvo ant ledo, statytojai dar labiau suabejojo jų sėkme.

Dėl ledo šokėjų nesėkmės visiškai pasikeitė ir statymų koeficientai.

Statymai dėl Eurovizijos dar neprasidėjo. Lažybas organizuojančios bendrovės vis dar laukia, kada pasibaigs pusfinalis ir prasidės finalas.

Būtent tada žmonės ir galės statyti už tai, kas šiais metais važiuos atstovauti Lietuvai į Atėnuose vyksiantį „Eurovizijos” konkursą.

M.Staniulis spėjo, kad daugiausiai bus statančiųjų už projekto „LT United” pergalę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.