„Lietuvos telekomas” į Vengriją išvyko laimėti

Supermergaitėmis vadinamoms Vilniaus „Lietuvos telekomo” krepšininkėms prasideda lemiamų kovų metas. Šįvakar Vengrijoje jos žais pirmąsias Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes su Pėčo „MiZo” ekipa.

Kova dėl teisės žaisti finalo ketverto turnyre vyks iki dviejų pergalių. Atsakomoji dvikova bus žaidžiama penktadienį Vilniuje, o jei reikės trečiųjų rungtynių, jos vyks Pėče kovo 1 dieną.

Kovos su pažįstama komanda

„Lietuvos telekomas” aštuntfinalyje dukart įveikė Neapolio „Phard” (Italija) komandą, o „MiZo” ekipai kovojant su Gdynės „Lotos” (Lenkija) prireikė trijų rungtynių.

Reguliarųjį sezoną abi ketvirtfinalio varžovės savo grupėse užėmė antrąsias vietas, tačiau bendroje įskaitoje Vengrijos klubas, patyręs tik vieną pralaimėjimą, pateko į stipriausiųjų ketvertą, o tai ir lėmė jam aikštės pranašumą šiame atkrintamųjų varžybų etape.

„Lietuvos telekomas” ir „MiZo” praėjusį sezoną kovojo Eurolygos finalo ketverto turnyre dėl trečiosios vietos. Tuomet istorinę pergalę šventė Lietuvos čempionės, laimėjusios 68:60.

Vilniaus komandos vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas sakė, kad iš visų galimų ketvirtfinalio varžovių jiems teko ne blogiausias variantas.

Aikštės pranašumą turės varžovės

„Pėčo komanda jausis turinti sąskaitų su mumis nuo praėjusio Eurolygos finalo ketverto varžybų, kai mes jas nugalėjome mažajame finale, be to, varžovės turės aikštės pranašumą. Tačiau iš visų galimų to etapo varžovių Vengrijos klubas mums yra parankiausias varžovas. Ši komanda nepasižymi tokia ryškia ūgio persvara prieš mus kaip visos kitos”, – kalbėjo A.Paulauskas.

„MiZo” krepšininkių aikštės pranašumas gali tapti didžiausia problema, nes audringai palaikomos kelių tūkstančių sirgalių jos namuose žaidžia itin galingai.

Panaši situacija „Lietuvos telekomui” buvo ir praėjusį sezoną. Tuomet vilnietės turėjo aikštės pranašumą, tačiau pralaimėjusios pirmąjį ketvirtfinalio mačą namuose Maskvos „Dinamo” komandai, jos tą pranašumą prarado. Vis dėlto jos sugebėjo varžoves įveikti Maskvoje, o po to – ir namuose.

A.Paulauskas apgailestavo, jog rengiantis kovai su „MiZo” nepavyko rasti stiprių partnerių kontrolinėms varžyboms. Vilnietės žaidė tik Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) rungtynes. Nepaisant to, komanda į Vengriją išvyko kovoti tik dėl pergalės.

Statistikos veidrodyje

Vengrijos čempionių žaidimas sukasi apie itin pajėgias gynėjas – amerikietę Viki Džonson ir vengrę Dalmą Ivany. Pastaroji vidutiniškai pelno po 12,2 taško, atlieka po 5,5 rezultatyvaus perdavimo ir atkovoja po 6,1 kamuolio – daugiausia iš visos komandos. V.Džonson pelno po 12,3 taško, atkovoja po 4,2 kamuolio ir atlieka po 3,7 rezultatyvaus perdavimo.

Vidurio puolėjos Albena Branzova iš Bulgarijos ir Timea Bereš atitinkamai įmeta po 9,8 ir 8,8 taško, o dėl kamuolio jos kovoja neįspūdingai – sugriebia jį maždaug po 4 kartus per mačą.

Aštuntfinalyje prie Pėčo komandos prisijungė 189 cm ūgio brazilė Silva de Oliveira, tačiau kol kas nespėjo pasižymėti.

„Lietuvos telekomo” rezultatyviausios žaidėjos – Keitė Daglas, vidutiniškai pelnanti po 20,8 taško, Jurgita Štreimikytė-Virbickienė (12,5) ir Sandra Valužytė (9,8). J.Štreimikytė-Virbickienė daugiausia iš visos komandos atkovoja kamuolių (7,4) ir atlieka rezultatyvių perdavimų (3).

„Mizo” gerokai taikliau atakuoja krepšį iš vidutinio nuotolio (55,2 proc.) nei „Lietuvos telekomas” (41,6 proc.). Tačiau mūsiškės taikliau meta tritaškius (34,6 proc.) už varžoves (28,4 proc.). Vilnietės geriau kovoja dėl kamuolio, sugriebdamos jų 38, o varžovės – 32. „Lietuvos telekomas” dvigubai dažniau klysta – 15,6 karto, o Pėčo ekipa – tik 7.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.