Siekiama efektyvaus sveikatos programų įgyvendinimo

Sveikatos apsaugos ministerijoje vyko susitikimas su Etinių farmacijos kompanijų asociacijos (EFA) atstovais, kurio metu buvo aptartas bendradarbiavimas, siekiant kokybiško ir efektyvaus sveikatos programų įgyvendinimo.

Sveikatos programos pradėtos įgyvendinti nuo 1998 m. Šiais metais ministerija pabaigė sveikatos programų peržiūrėjimą, parengė ir Vyriausybei pateikė naują sveikatos programų rengimo ir įgyvendinimo tarpžinybinio bendradarbiavimo tvarkos aprašą. „Šiuo metu sąrašą sudaro net 100 esamų ir jau įgyvendintų programų, tačiau neretai pasigendame vietinių ekspertų nuomonės, kad galėtume įvertinti pasiektus rezultatus. Pasikvietėme EFA atstovus norėdami pasitarti kaip galėtume kartu dirbti ir siekti maksimaliai efektyvių sveikatos programų parengimo, įgyvendinimo ir rezultatų”, – sakė sveikatos apsaugos ministras Žilvinas Padaiga.

Susitikime dalyvavusi Sveikatos apsaugos ministerijos Strateginio planavimo ir programų skyriaus vedėja Janina Kumpienė supažindino EFA atstovus su dabartine profilaktinių sveikatos programų rengimo tvarka bei pagrindiniais prioritetais. Į Vyriausybės priemonių planą yra įtraukta 20 sveikatos programų, iš kurių išskiriamos trys prioritetinės – vėžio profilaktika, psichikos sveikata, širdies ir kraujagyslių ligų profilaktika. J. Kumpienė pabrėžė, kad ministerija yra pasiruošusi teikti visą informaciją tiek programų rengimo, tiek įgyvendinimo metu.

Etinių farmacijos kompanijų atstovai pasidžiaugė ministerijos iniciatyva ir pritarė, kad bendradarbiavimas su vietiniais ekspertais užtikrintų kokybišką sveikatos programų įgyvendinimą. Etinių farmacijos kompanijų asociacijos direktorius pažymėjo, kad asociacija yra suinteresuota bendradarbiavimu su sveikatos apsaugos ministerija ir aptarę šį klausimą asociacijoje pateiks konkretesnius pasiūlymus sveikatos apsaugos ministerijai.

Programų įgyvendinimo ir kiti aktualiausi sveikatos apsaugos klausimai bus taip pat aptariami ministro Žilvino Padaigos susitikime su pacientų organizacijomis, kuris vyks šių metų kovo 3 d. Sveikatos apsaugos ministerijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.