Apsidrausti įmanoma ir nuo negyvos voverės

Jeigu ruošiatės pasivažinėti automobiliu miške, saugokitės krentančių voverių. Jeigu bijote, kad taip atsitiks, galite apsidrausti Norvičo sąjungos draudimo kompanijoje. Šios draudimo kompanijos tyrėjai mano, kad tai įmanoma, todėl įtraukė tokį incidentą į kompensuojamų nelaimių sąrašą.

Saugokitės voverių

Dar keisčiau tai, jog pagal draudimo sutartį, jei ant jūsų automobilio nukris gyva ar mirusi voverė ir jį apgadins, kompensacijos jūs negausite. Kompensacija išmokama tik tuo atveju, jei voverė yra sustingusi. Neaišku, kokiomis aplinkybėmis gyvūnėlis gali taip sušalti, tačiau sustingusios voverės padaryta žala jums būtų kompensuota.

Tai nėra vienintelis nepatogumas, kurį jūsų automobiliui gali sukelti gyvūnai. Pasirodo, vos atsisėdę prie vairo, vairuotojai turėtų žvalgytis ir kitų pavojų keliančių gyvūnų.

Nulaižė karvės

Per pastaruosius metus draudimo kompanija sumokėjo kompensacijas už tokius neįtikėtinus atsitikimus, kaip ant variklio gaubto nukritęs elnias, safario parke į automobilį atsitrenkęs zebras arba karvių bandos nuo automobilio nulaižyti dažai.

Netgi vabzdžiai buvo apkaltinti tapę avarijų priežastimi. Vienas vairuotojas avariją paaiškino taip: „Kol laukiau užsidegančios žalios šviesos, širšė įlindo man į kelnes ir įgėlė, o aš iš išgąsčio ir skausmo spustelėjau akceleratoriaus pedalą ir atsitrenkiau į priešais stovėjusį automobilį”. Nors ir keista, bet vairuotojas gavo draudimo kompensaciją.

Skundžia daržoves

Dar viena keistų atsitikimų grupė tiesiogiai susijusi su maistu. Norvičo sąjungos draudimo kompanija išmokėjo kompensaciją vairuotojui, kuris aiškino sukėlęs avariją todėl, kad po stabdžio pedalu pariedėjo bulvė: vairuotojas negalėjo sustabdyti automobilio ir padarė avariją. Kitas vairuotojas gavo kompensaciją už tai, kad kažkas sviedė į automobilį šaldytą kebabą ir šį apgadino.

Nors tokie atsitikimai pasitaiko gana retai, Norvičo sąjungos vadovai mano, kad automobilis turi būti apdraudžiamas ne tik nuo įprastų avarijų ar vagysčių, bet ir nuo įvairių, net ir pačių netikėčiausių atsitikimų. Tokio pobūdžio atsitikimų padarytą žalą įvertinti gali būti labai keblu, tačiau iki šiol nė vienas nukentėjusysis nepasiskundė gavęs per mažą išmoką.

Bando gudrauti

Yra žmonių, kurie išgirdę apie tokio pobūdžio kompensacijas ima gudrauti, tik ne visi tai daro pakankamai protingai ir sumaniai.

Vienos avarijos dalyvis į nuostolių sąrašą įtraukė netgi buteliuką batų poliravimo skysčio, nes šis buvo subraižytas avarijos metu.

Įvykus kitai avarijai, nuostolių sąraše atsidūrė butelis šampano avariją stebėjusiai liudininkei ir palydovinės televizijos komplektas vairuotojui, kuris gydydamasis ligoninėje turėjo ilgą laiką gulėti lovoje ir labai nuobodžiavo.

Susižalojo smuklėje

Vairuotojas – muzikos mėgėjas iš draudėjų pareikalavo pinigų naujai kompaktinių diskų kolekcijai, nes senosios jam pabodo. O kitas vairuotojas reikalavo kompensacijos už galvos, nugaros ir kaklo skausmus bei sužalojimus, nors avarijos metu mašina buvo tuščia, o jos vairuotojas sėdėjo smuklėje.

Kitas vairuotojas draudimo kompanijos paprašė pinigų naujam laikrodžiui po to, kai buvo sulaikytas už greičio viršijimą. Savo prašymą jis argumentavo tuo, kad, turėdamas naują laikrodį, jis nevėluotų į darbą ir nelėktų kaip akis išdegęs bei išvengtų avarijų arba baudų už greičio viršijimą.

Atlyginti nebuvo

Dar vienas gudročius paprašė kompensacijos už tai, kad, išgirdęs, kaip į jo mašiną lauke atsitrenkia kitas automobilis, greitai pašoko iš lovos ir galva trenkėsi į spintelę.

Tarp pačių keisčiausių atlygintinų pretenzijų buvo sunaudotas rašalas pildant nuostolių sąrašą. Nežinoma, kokia suma buvo įvertinta tokia „netektis”, tačiau, be jokios abejonės, už ją nebuvo atlyginta.

Nors nė vienas toks keistas nuostolis atlygintas nebuvo, jie vis vien sukėlė didelį draudimo kompanijos darbuotojų susidomėjimą ir nuostabą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.