Talino komanda „Atletui” lengvos pergalės neatidavė

Įsivėlė į nervingą žaidimą

Kauno „Atletas” penktadienio vakarą A.Sabonio krepšinio mokyklos salėje įtikinamu rezultatu 93:81 (17:21, 25:17, 23:23, 28:20) nervingai susiklosčiusiose rungtynėse nugalėjo svečius iš Estijos Talino „Pirita BM” ekipą.

„Atleto” kapitono Lauryno Pečiukaičio teigimu, komandai nepavyko įgyti įtikinamo pranašumo prieš silpnesnį varžovą mačo pradžioje, todėl ekipos įsivėlė į nervingą, „klampų” žaidimą.

Tai vienai, tai kitai ekipai pirmaujant, žaidėjai klydo lygiose vietose, darė daug klaidų. Tačiau lemiamu rungtynių momentu susikaupę kauniečiai įrodė savo pranašumą. Jie taikliai mėtė baudos metimus, o pergalę įtvirtino paskutinėmis mačo sekundėmis tritaškį pataikęs L.Pečiukaitis.

Šeimininkai pataikė tik 6 iš 21 tritaškio, tačiau gerai metė baudas (31/37). Svečiai taip pat nepasižymėjo iš tolimų distancijų, bet baudas metė net 92,3 proc. taiklumu (24/26).

„Atleto” komandoje vėl išsiskyrė Nerijus Varnelis, pelnęs 28 taškus ir tapęs rezultatyviausiu mačo žaidėju. Jis taip pat atkovojo 8 kamuolius ir blokavo du varžovų metimus.

Rungtynių pradžia sėkmingiau klostėsi estams

Pirmieji taškus baudos metimais pirmąją rungtynių minutę pelnė „Pirita BM” žaidėjai. Tačiau Egidijus Mikalajūnas taip pat iš karto atsakė taikliomis baudomis (2:2). Sužaidus pustrečios minutės, startiniame penkete rungtynes pradėjęs Linas Juknevičius pataikė dvitaškį, privertė prasižengti varžovą ir realizavo baudos metimą. Po jo reido „Atletas” pirmą kartą persvėrė rezultatą savo naudai 5:4.

Pirmo kėlinio viduryje į aikštę išbėgęs Nerijus Varnelis aktyviai įsitraukė į žaidimą. Jis iškarto išprovokavo varžovų pražangą ir realizavo abu baudos metimus (7:6).

Tačiau „Atletas” ne tik nesugebėjo įgyti solidesnio pranašumą, tačiau ir nuolat turėjo vytis keliais taškais į priekį pabėgusius varžovus.

Abiejų komandų žaidėjams nekrito tolimi metimai. Estai pirmąjį tritaškį pataikė tik sužaidus 8 pirmojo kėlinio minutes (17:13). Netrukus estai pelnė 4 taškus be atsako ir savo pranašumą padidino iki pavojingos 8 taškų persvaros (21:13). Tačiau Juliaus Mykolaičio ir Roberto Stankevičiaus pastangomis kauniečiai ketvirtį baigė atsilikinėdami 4 taškais (17:21).

Antrojo ketvirčio pradžioje estai sugebėjo vėl išsiveržti į priekį. Sužaidus pustrečios minutės komandas skyrė 9 taškai (19:28). Tačiau susikaupę „Atleto” krepšininkai spurtavo 10:0 ir , sužaidus pusę kėlinio, Ridas Globys persvėrė rezultatą savo komandos naudai 29:28. Agresyviau pradėję žaisti aikštės šeimininkai nebeleido varžovams atitrūkti, tačiau apmaudžios klaidos ir prarasti kamuoliai neleido sukaupti solidesnės persvaros. Ilsėtis komandos išėjo švieslentėje degant rezultatui 42:38.

Trečiasis kėlinys vyko pagal ankstesniųjų scenarijų: daug klaidų, netaiklūs tolimi metimai. Pranašumo įgyti nepavyko nė vienai komandai. Prieš lemiamą ketvirtąjį ketvirtį tais pačiais 4 taškais (65:61) tebepirmavo kauniečiai.

Didžiąją paskutinio kėlinio dalį „Atletas” turėjo nors ir nedidelį, bet saugų pranašumą. Tačiau lengvai su pralaimėjimu nenorėję susitaikyti estai išnaudojo Kauno ekipos krepšininkų klaidas ir, likus žaisti šiek tiek daugiau nei 2 minutes, tritaškiu metimu persvėrė rezultatą savo komandos naudai 79:78.

Dviejų minučių 8:0 laimėta „Pirita BM” atkarpa „Atleto” žaidėjus paveikė lyg šaltas dušas. Per likusį laiką jie, taikliai mesdami baudos metimus, sugebėjo pelnyti 13, o estai – tik 2 taškus. Galingai sužaistą rungtynių pabaigą efektingai užbaigė paskutinėmis sekundėmis pataikytas L.Pečiukaičio tritaškis. Salėje susirinkusių žiūrovų džiaugsmui, 93:81 Kaunas šventė pergalę prieš Taliną.

Rungtynių statistika

Sėkmingiausiai Kauno „Atleto” gretose rungtyniavo N.Varnelis (28, 12/13 baudų, 2/3 tritaškių, 8 atkovoti kamuoliai, 2 blokai, 3 rezultatyvūs perdavimai, R.Stankevičius (15, 7 atk. kam.), E.Mikalajūnas (13), po 11 taškų pelnė R.Globys (4/4 dvitaškių, 1/6 tritaškių) ir L.Pečiukaitis (4 rez. per.), J.Mykolaitis (10, 5 atk. kam.).

Svečių komandoje rezultatyviausiai žaidė Indrekas Reinbokas (23, 7 atk. kam.), Joosepas Pokla (16, 6 atk. kam.), Saulius Dumbliauskas (15, 11 atk. kam.) ir Erki Kivinukkas (13).

„Atletas” dvitaškius metė 55 proc. (22/40), tritaškius – 28,6 proc. (6/21), baudas – 83,8 proc. (31/37) taiklumu. „Pirita BM” – 50 proc. (18/36), 24,1 proc. (7/29), 92,3 proc. (24/26).

L.Pečiukaitis: „Įsivėlėme į žaidimą taškas į tašką”

Kokie pirmieji šių nervingų, tačiau sėkmingai susiklosčiusių rungtynių įspūdžiai?

Jei su tokiomis komandomis įsiveli į žaidimą taškas į tašką nuo pirmųjų minučių, toks „tampymasis” išlieka iki rungtynių pabaigos. Patys kalti, kad nuo varžybų pradžios nesugebėjome įsivežti į priekį. Tik pabaigoje rungtynių sėkmingai žaidėme komandinį žaidimą, sumetėme baudas ir laimėjome.

Kodėl nepavyko jau pirmajame kėlinyje perimti iniciatyvos?

Nežinau. Komanda buvo užsivedusi, rungtynėms buvome pasiruošę. Galbūt į tokį žaidimą įsivėlėme dėl blogo pataikymo pradžioje.

Kaip sekasi prie komandos pritapti naujokui iš Amerikos John’ui Chapell’ui?

Treniruotėse jis atrodo neblogai. Yra fiziškai stiprus. Tačiau varžybose jaučiasi, kad jis dar nepripratęs prie komandos. Visiems amerikiečiams, tiek juodaodžiams, tiek baltiesiems, yra sunku adaptuotis Europoje. Jiems reikia pajusti žaidimo ritmą.

Rytoj jūsų laukia susitikimas su dar viena Estijos ekipa Tartu „Tu Rock”. Kaip vertinate būsimą varžovą?

Turime sužaisti daug geriau negu šiandien. „TU Rock” yra stipresnis, geriau taktiškai pasirengęs varžovas. „Pirita BM” lošia tipišką estišką, gana prastą krepšinį. Žaisdami kaip šiandien, mes prieš „TU Rock” nelaimėtume. Privalėsime labiau susikaupti norėdami laimėti.

Gintaras Kručkauskas: „Malonu, kad sugebėjome pasivyti varžovą”

Treneri, kaip susiklostė šios dienos rungtynės?

Nervingai sužaidėme rungtynių pradžią ir pradėjome pralošinėti. Neįmetėme kelių metimų, padarėme klaidų ir priešininkas įsiveržė į priekį. Kai tenka vytis varžovą, reikia sukaupti daugiau jėgų, pastangų. Malonu, kad sugebėjome tai padaryti.

Ne starto penkete varžybas pradėjęs N.Varnelis labai sėkmingai įsitraukė į žaidimą. Gal jį reikėjo leisti nuo rungtynių pradžios?

Nemanau. Pirmasis keitimas turi įnešti pagyvėjimą, o ne palikti žaidimą tame pačiame lygyje ar jį pabloginti. Tokia mano žaidybinė filosofija. Todėl ir R.Globio kol kas į starto penketą neleidžiu.

Kaip vertinate įžaidėjų L.Juknevičiaus ir L.Pečiukaičio žaidimą?

L.Juknevičius šiandien mane nuvylė. Tikėjausi, kad bus geriau. O L.Pečiukaitis sužaidė pagal savo galimybes. Taip pat šiek tiek nuvylė ir Adewole Lawalio žaidimas. Rungtynių pradžioje jis nesugavo kelių kamuolių, padarė klaidų gynyboje, kurios ir lėmė priešininkų spurtą.

„Atleto” žaidėjai nesugavo daug kamuolių, tiek kovodami po krepšiais, tiek atiduodami perdavimus vieni kitiems.

Šias klaidas nulėmė psichologiniai dalykai, nervingumas, nes nebuvome labai užtikrinti savimi. Nors prieš varžybas rūbinėje apsitarėme kaip viską turime daryti. Rytoj turi būti geresnės rungtynės.

Kaip vertinate komandos naujoką? Ar turėsite iš jo naudos?

Manau, kad turėsime. Matau jo galimybes, tik kol kas dar sunku jas išnaudoti. Reikia laiko adaptuotis komandoje. Tikiuosi, kad amerikietis mums padės kovoti po krepšiais. Komandai reikėjo žmogaus galinčio pelnyti taškus iš po krepšio. Todėl jį ir pasikvietėme.

BC „Atletas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.