Sostinės Verkių seniūnijos teritorija paskelbta pasiutligės grėsmės zona

Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad Verkių seniūnija paskelbta pasiutligės grėsmės zona. Apribojimai bus panaikinti praėjus dviem mėnesiams nuo paskelbimo.
Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu Beglobių gyvūnų karantino tarnyba įpareigota aktyviau gaudyti ir naikinti šunis bei kates pasiutligės židinio teritorijoje. Verkių seniūnija ir Vilniaus miesto savivaldybės policijos pareigūnai griežtai kontroliuos, kaip šioje teritorijoje gyventojai laikosi Gyvūnų auginimo ir laikymo Vilniaus mieste taisyklių, padės veterinarijos ir medicinos specialistams vykdyti pasiutligės prevencijos darbus. Vilniaus miesto valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba įpareigota imtis priemonių likviduojant pasiutligės židinį Verkių seniūnijos teritorijoje.
Šio rajono gyventojai prašomi vykdyti visus veterinarijos, medicinos, policijos ir seniūnijos darbuotojų nurodymus, kad apsisaugotų nuo pasiutligės. Informaciją apie pasiutligę ir jos likvidavimo priemones gyventojams teiks Vilniaus miesto visuomenės sveikatos centras.
Apie pasiutligės grėsmę paskelbta po to, kai Verkių seniūnijoje, Gulbinų g. 75, vasario 3 dieną buvo rasta negyva lapė, kurią ištyrus nustatyta pasiutligė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.