Vilniečiai raginami savo būstus įregistruoti kaip gyvenamosios paskirties pastatus

Vilniaus miesto savivaldybė atkreipia vilniečių dėmesį, kad nuo šių metų sausio 1 dienos pasikeitus Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymui svarbu savo būstą įregistruoti kaip gyvenamosios paskirties pastatą. Laiku pasirūpinusiems teisinga pastatų, kuriuose gyvena, registracija už savo būstą nereikės mokėti nekilnojamojo turto mokesčio.

Sausio 1 dieną įsigaliojęs Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymas skelbia, kad nekilnojamojo turto mokestis turi būti mokamas už fiziniams asmenims nuosavybės teise priklausantį nekilnojamąjį turtą (arba jo dalį), išskyrus gyvenamosios, sodų, garažų, fermų, šiltnamių, ūkio, pagalbinio ūkio, mokslo, religinės, poilsio paskirties statinius (patalpas), žuvininkystės statinius bei inžinerinius statinius, jeigu jie nėra ekonominei ar individualiai veiklai naudojamas nekilnojamasis turtas arba nėra neterminuotai ar ilgesniam nei vieno mėnesio laikotarpiui perduoti naudotis juridiniams asmenims.

Namuose, butuose, patalpose gyvenantys fiziniai asmenys nemokės nekilnojamojo turto mokesčio tik tuo atveju, jeigu jų turto paskirtis yra gyvenamoji.

Dalis Vilniaus gyventojų iki šiol gyvena negyvenamosios paskirties statiniuose (patalpose), todėl pagal įstatymą turėtų mokėti nekilnojamojo turto mokestį. Savivaldybė ragina gyventojus paskubėti keisti tokio nekilnojamojo turto paskirtį į gyvenamosios paskirties turtą ir kviečia kreiptis į Savivaldybės Miesto plėtros departamentą bei užpildyti prašymą projektavimo sąlygų sąvadui gauti (prašymo formą galima gauti Savivaldybėje).

Naujus butus įsigyjantys gyventojai taip pat kviečiami atkreipti dėmesį, kad perkamų butų paskirtis būtų nurodyta kaip gyvenamoji arba, jeigu yra nurodyta kitaip (pavyzdžiui, svečių namai), reikalauti iš naujų statinių (patalpų) pardavėjų pakeisti turto paskirtį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.