R.Šukys: Vyriausybės „stručio politika” privers bankrutuoti policijos komisariatus

Pasibaisėtinas Vyriausybės teisinis nihilizmas ir neveiklumas dėl nesumokėtų atlyginimų valstybės tarnautojams, jau artimiausiu metu gali atvesti prie bankroto šalies policijos komisariatus ir priešgaisrinio gelbėjimo tarnybas, teigia Seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto vicepirmininkas liberalcentristas Raimondas Šukys.

Premjero ir Vidaus reikalų ministro propaguojama „stručio politika” ne tik diskredituoja valstybę, demoralizuoja valstybės tarnautojus ir žemina jų orumą, bet ir stumia iš statutinių pareigūnų suformuotas ikiteisminio tyrimo, policijos, priešgaisrinės apsaugos sistemas, finansinės griūties link.

„Beveik kiekvieną savaitę pranešama, kad kuris nors šalies teismas patenkino policininko, ar jų grupės ieškinį, priteisti 2002-2004 m. neišmokėtą atlyginimą. Tokių pareiškimų, tarp jų ir kolektyvinių, visoje Lietuvoje yra paduota per 4000. Ir nors policijos komisariatų, privalančių vykdyti teismo sprendimus, biudžetuose nėra numatyta pinigų skoloms grąžinti, vargu ar šis argumentas įtikins teisėtos skolos išieškoti atvykusius antstolius. Galima tik niūriai spėlioti koks finansinis cunamis pradeda kilti policijoje ir kokią „darbingą” aplinką jis kuria žmonių saugumą užtikrinti turinčioje institucijoje”, – teigia R.Šukys.

Parlamentaras dar kartą ragina Vyriausybę, pabusti iš „paralyžiuojančio letargo miego” ir kuo skubiau imtis konkrečių veiksmų, neišmokėtų valstybės tarnautojų atlyginimų problemai spręsti.

Palengvindamas pasimetusios Vyriausybės dalią, R.Šukys jau yra pasiūlęs konkrečią išeitį iš šios teisinės ir finansinės aklavietės. O būtent, siekdamas panaikinti antikonstitucinio teisės akto sukeltas pasekmes bei taupant valstybės lėšas, liberalcentristas įregistravo įstatymo projektą, pagal kurį siūlo valstybės tarnautojams nesumokėtą darbo užmokesčio dalį pripažinti valstybės vidaus skola ir ją grąžinti lygiomis dalimis kas mėnesį Vyriausybės nustatyta tvarka nuo 2006 m.liepos 1 d. iki 2008 m. sausio 1 d.,

„Įstatymo įgyvendinimas pareikalautų apie 200 mln. litų, tačiau ši suma yra gerokai mažesnė nei Vyriausybei prireiks vykdant teismų sprendimus, kadangi nereikės mokėti teismo išlaidų (kompensuoti advokato pagalbos išlaidų ir kt.) bei bus sutaupyta vykdymo išlaidoms (mokesčiai antstoliams ir kt.).”, – įsitikinęs Seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto vicepirmininkas Raimondas Šukys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.