Politikai ir valdininkai neįveikia komendanto valandos rebuso

Uostamiesčio savivaldybėje nerimsta diskusijos, drausti ar ne nepilnamečiams būti viešose vietose vėlyvu metu.

Vakar naująsias Klaipėdos miesto tvarkymo, sanitarijos ir viešosios tvarkos taisykles svarstę Savivaldybės tarybos Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto nariai atsakymo į šį klausimą taip ir nerado – nutarta apsispręsti sulaukus specialistų išvadų.

Svarstant siūlymą drausti jaunimui iki aštuoniolikos metų būti viešose vietose po 23 valandos, prieita prie išvados, kad nėra priimta atitinkamų įstatymų, be to, tai būtų sunkiai įgyvendinama. „Ras vaiką gatvėje, o kur jį dėti? O jei tėvų namie nėra?” – klausė mero pavaduotoja Audra Daujotienė.

Naująsias taisykles pristačiusi Savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vyr. inspektorė Nina Gendvilienė teigė, kad dėl to problemų neturėtų kilti – tam esą yra Vaiko krizių centras. Tačiau ji informavo, kad komendanto valandą jau bandė įvesti sostinės valdžia ir atsimušė į sieną – galiausiai sumanymo atsisakyta, motyvuojant, jog tai pažeidžia vaikų teises.

Anot N. Gendvilienės, ką daryti, bus klausiama Valstybės vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistų, todėl ji patarė politikams šiuo klausimu neskubėti.

Specialistų patarimo politikai tikisi ir dėl kito siūlomo taisyklių punkto, numatančio, kad nepilnamečiams iki 14 metų skirti renginiai bei lankymasis kompiuterių salonuose leidžiamas iki 22 valandos. Anot Socialinio departamento direktorės Nijolės Laužikienės, toks punktas prieštarautų sveikai logikai: vienuose renginiuose vaikams tarsi draudžiama dalyvauti, o kituose – pavyzdžiui, Jūros šventėje – ne, nors tai nėra nepilnamečiams skirtas renginys.

Be to, komiteto nariai siūlo, kad nepilnamečiams vėlyvu metu būtų uždarytos ne tik kompiuterių salonų, bet ir kino teatrų, viešojo maitinimo bei sporto įstaigų durys – tiesa, vakar neapsispręsta dėl tikslios formuluotės. Pasitarus su vaiko teisių apsaugos ir kitais specialistais vis dėlto tikimasi diskusiją užbaigti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.