„Kaunas” su baltarusiais vėl sužaidė lygiosiomis

Lietuvos futbolo vicečempionas Kauno FBK „Kaunas” Vilniaus „Sportima” manieže žaidė kontrolines rungtynes su Baltarusijos čempione Soligorsko „Šachtior” komanda. Rungtynės baigėsi be įvarčių. Sausio viduryje Maskvoje vykusiame „Sandraugos taurės” turnyre ekipos taip pat sužaidė lygiosiomis -1:1.

Išbandė 21 žaidėją

„Kauno” vyriausiasis treneris Eduardas Malofejevas per šį mačą išbandė net 21 futbolininką.

Rungtyniavo Eduardas Kurskis, Šarūnas Kilijonas, Nerijus Radžius, Tomas Kančelskis, Dainius Kunevičius, Mindaugas Bagužis, Mindaugas Pacevičius, Marius Žaliūkas, Nukris Mančchava, Maksimas Berdnikas, Giedrius Barevičius, Kęstutis Ivaškevičius, Audrius Kšanavičius, Tadas Papečkys, Ilgizas Fatachovas, Arkadiušas Klimekas, Linas Pilibaitis, Artūras Rimkevičius, Gvidas Juška, Valdas Trakys, Ričardas Beniušis.

„Neleidau žaisti tik Edinui Pehličiui, nes jis su komanda beveik nesitreniravo. Irmantas Zelmikas rungtyniauti dar negali, nes per „Sandraugos taurės” turnyrą jam buvo sulaužyta nosis, o Eimantas Poderis nežaidė dėl ligos”, – „Kauno dienai” sakė E.Malofejevas.

Neleido pasižymėti M.Malinauskas

„Šachtior” vartus gynė lietuvis Mindaugas Malinauskas. Jis rungtyniavo iki pertraukos ir atrėmė keletą pavojingų kauniečių atakų. Praėjusį sezoną M.Malinauskas atstovavo Vilniaus „Žalgiriui”.

„Manau, kad žiūrovams rungtynės patiko, ypač pirmasis kėlinys. Mes turėjome persvarą, keletą progų įvarčiui pasiekti. Varžovai stengėsi kontratakuoti. Po pertraukos į aikštę įleidau daug kitų futbolininkų, tada žaidimas išsilygino. „Šachtior” antrajame kėlinyje sugebėjo sukurti pavojingų momentų. Su Baltarusijos čempionais buvo įdomu žaisti, Soligorsko komanda stipri”, – teigė „Kauno” strategas.

Kokį įspūdį treneriui paliko komandoje debiutavęs puolėjas V.Trakys?

„Jis turėjo progą įmušti įvartį, bet jos neišnaudojo. Tarpsezoniu su „Kaunu” dar mažai treniravosi ir puolėjas A.Klimekas. Manau, kad futbolininkams, kurie moka žaisti, reikia tik laiko, ir viskas bus gerai”, – sakė E.Malofejevas.

Varžovų treneris nešykštėjo komplimentų

Po rungtynių „Kauno” strategas bendravo su „Šachtior” vyriausiuoju treneriu Jurijumi Vergeičiku. „Jurijus – mano auklėtinis. Jis labai pagarbiai atsiliepia apie Lietuvos futbolą ir „Kauno” komandą.

J.Vergeičikui „Kaunas” paliko gerą įspūdį. „Turite stiprią ekipą” – man tvirtino Jurijus. Manau, kad jis teisus”, – pasakojo E.Malofejevas.

„Atlantą” turėtų treniruoti rusas

Prieš keletą dienų į Lietuvą iš Rusijos atvyko kandidatas į Klaipėdos „Atlanto” vyriausiojo trenerio pareigas Sergejus Savčenkovas. Penktadienį jis stebėjo „Atlanto” rungtynes su Marijampolės „Sūduva”, kurias klaipėdiečiai laimėjo 1:0.

„55 metų treneris atvažiavo iš Saratovo. Su juo kalbėjomės, bet galutinai visko dar neaptarėme”, – sakė „Atlanto” klubo prezidentas Vacys Lekevičius.

Penktadienį į „Atlanto” komandos peržiūrą atvyko dar penki legionieriai iš Rusijos. Vienas jų – saugas Maksimas Morozovas praėjusį sezoną su Aštarako „Mika” ekipa tapo Armėnijos vicečempionu.

Valdas Kasperavičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.