Jiems labai skaudėjo!

Kinas – pavojingas menas su padidintu rizikos faktoriumi. Nors Holivudo prodiuseriai ir stengiasi įvairiais būdais užtikrinti kino žvaigždžių saugumą, tačiau niekas nėra apsaugotas nuo nelaimingų atsitikimų.

Aktorė Ziji Zhang, filmuodamasi juostoje „Sėlinantis tigras. Tūnantis drakonas”, išsigando sukinio ore po to, kai išgirdo istoriją apie Nikolę Kidman. Atlikdama neįmantrų sukinį ant palubėje pakabintų sūpuoklių, „Mulen Ružo” žvaigždė nukrito ir susilaužė du šonkaulius.

Tiesa, Holivudo aktoriai dažnai patys veržiasi atlikti vieną ar kitą triuką. Patirties stoka būna pagrindinė priežastis, dėl ko jie patiria įvairias traumas. Pavyzdžiui, Ronas Perlmanas, filmuodamasis juostoje „Pragaro vaikis”, šoko ant važiuojančio traukinio ir susilaužė šonkaulį. Raselas Krou, boksuodamasis filme „Nokautas”, išsinarino petį. Šarlizė Teron, norėdama įsitikinti, ką jaučia filmuose triukus atliekantys kaskadininkai, smarkiau pašokinėjo ir juostos „Dukters pagrobimas” filmavimo aikštelėje išsinarino kaklą.

Š. Teron: „Man patinka fizinis krūvis. Norėjau save išbandyti ir patikrinti, ką sugebu”.

Būna, jog filmavimo aikštelėje susižaloja ir kaskadinių triukų neatliekantys aktoriai.

Pavyzdžiui, filmuojant „Aleksandrą” Kolinas Farelas visai atsitiktinai nukrito nuo kopėčių ir susilaužė rankas ir kojas. Ant Džono Ris-Deviso (filmas „Haris Poteris”) užvirto dekoracijos. Pasekmės – smegenų sutrenkimas ir skilęs raktikaulis. Kai Bilas Murėjus filmavosi juostoje „Švilpiko diena”, gyvūnėlis jam įkando. Į ligoninę vyriškiui važiuoti nereikėjo, tačiau, kaip pats vėliau prisipažino, buvo nemalonu.

Dažnai pasitaiko, jog nemalonių sužalojimų priežastimi tampa ir scenos partneriai.

Kurdama vaidmenį filme „Drąsiaširdis”, Dženifer Garner neapskaičiavo ir per stipriai trenkė Benui Aflekui į galvą. Pastarasis prarado sąmonę. Šonui Bynui teko greitai palikti juostos „Patriotų žaidimai” filmavimo aikštelę po to, kai Harisonas Fordas visai atsitiktinai į veidą jam trenkė su… inkaru.

Š. Bynas: „Labai skaudėjo. Žaizda buvo didelė, o kraujas bėgo kaip iš fontano. Akyse aptemo. Atsipeikėjau ligoninėje su užsiūta žaizda. Bet tai labai garbingas randas. Nuo paties H. Fordo! Be to, vieta matoma – veidas. Nesiskundžiu dėl to”.

Kai juostos „Žiedų valdovas” filmavimo aikštelėje kovodamas kaskadininkas išmušė Vigui Martensenui dantį, pastarasis taip pat nesiskundė – viską pavertė juokais.

Piteris Džeksonas (filmo režisierius): „Kai V. Martensenui kardu išmušė dantį, aktorius susirado jį ant žemės ir šūktelėjo: „Ei, kas nors duokite superklijų. Priklijuosiu dantį ir galėsime tęsti filmavimą”.

O štai juostoje „Desantininkai” nusifilmavęs Džeikas Gilenhalas nesusilaikė ir jam dantį išmušusį partnerį sumušė. Vėliau ilgai atsiprašinėjo.

Filmuojant „Troją”, Bredas Pitas ir Erikas Bana panašią problemą išsprendė nepaleisdami rankų į darbą. Kiekvieną „atsitiktinį smūgį” jie įkainojo: lengvas – 50 dolerių, rimtas – 100. Filmo pabaigoje B. Pitas E. Banai sumokėjo 750 dolerių už neatsargius kūno sužalojimus. Kitaip nukentėjusysis turėjo teisę kaip reikiant pakratyti prodiuserių kišenes.

JAV darbo kodeksas skelbia, jog darbdavys privalo sumokėti samdiniui už traumas, įgytas darbo metu.

Parengė Rita Pociūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.