Atvyko, nugalėjo ir išvyko

Neseniai į Lietuvą paviešėti pas draugus buvo sugrįžęs Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenantis žinomas laisvųjų imtynių meistras Ričardas Pauliukonis. Prieš keletą dienų jis vėl išvyko už Atlanto, bet „Vakarų ekspresas” dar spėjo jį pakalbinti.

Kokie tikslai tave privertė sugrįžti į Lietuvą?

Paprasčiausiai norėjau aplankyti draugus Klaipėdoje bei Ukmergėje gyvenančius tėvus.

Tačiau neapsiribojai vien tik jų lankymu. Dar suspėjai pasivaržyti Lietuvos laisvųjų imtynių čempionate ir lengvai savo svorio kategorijoje iškovojai aukso medalį. Ar tai buvo tavo planuose?

Tikrai nesiruošiau dalyvauti. Viskas įvyko spontaniškai. Apie vyksiantį čempionatą sužinojau iš draugų. Mano dalyvavimui pritarė ir mano pirmasis treneris S. Kasimovas.

Svorio kategorijos iki 96 kg finale per keletą sekundžių ant menčių paguldei šiaulietį S. Norkų. Ar tai reiškia, kad tau nėra lygių Lietuvoje?

Ne visai taip. Aš kelią į finalą skyniausi gana nelengvai, o lemiamoje dvikovoje teko kautis su jaunu varžovu. Todėl ir iškovojau nesunkią pergalę. Šiauliečiui patekti į finalą padėjo sėkmingi burtai.

Dalyvavai jau dviejose olimpinėse žaidynėse, 2004 metais dėl peties traumos į trečiąsias nepatekai. Ar negalvoji apie Pekino žaidynes 2008 metais?

Man jau 31-eri. Šiuo metu tokios minties neturiu, bet ką gali žinoti, kaip susiklostys aplinkybės. Gyvenime juk visko būna. Kas galėjo pagalvoti, kad išvyksiu gyventi į Ameriką. Tačiau aš – ten ir greitai gausiu JAV pilietybę.

Papasakok, kaip įsikūrei Amerikoje ir ką veiki?

Prieš keletą metų Amerikoje baigiau universitetą. Gyventi į šią šalį išvykau praėjusių metų vasarą. Čikagoje nusipirkau dviejų aukštų namą. Šiuo metu vienoje iš vidurinių mokyklų dirbu laisvųjų imtynių treneriu. Treniruoju 17-18 metų jaunuolius. Šis darbas man patinka ir, svarbiausia, jis yra gerai apmokamas.

Vadinasi, į Klaipėdą jau negrįši…

Nemanau, kad visą laiką gyvensiu Amerikoje. Klaipėdos trauka yra didžiulė. Čia yra daug draugų, turiu įvairių sumanymų.

Algirdas Auruškevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.