Apgautas R.Pakso gerbėjas apsiraudojo

Vakar vienas nušalintojo prezidento Rolando Pakso gerbėjas miesto savivaldybėje per spaudos konferenciją netikėtai apsiverkė iš nuoskaudos ir apmaudo.

Panevėžietis Mykolas Romanas Skurdenis ėmė skųstis, kad savivaldybės darbuotojai jo ir kitų žmonių neįleido į susitikimą su svečiu, nors spaudoje buvę skelbta, jog R.Paksas susitiks ir su gyventojais.

Tuo metu, kai šis vyras raudojo, savivaldybės pirmo aukšto hole būriavosi apie penkiolika R.Pakso garbintojų. Jie žurnalistams taip pat prisipažino buvę ne tik neįleisti į salę, bet dar ir suklaidinti. Savivaldybės darbuotoja pareiškusi, kad laukiamo svečio dar nėra.

„Aš tikrai atėjau pro tas duris, pro kurias į savivaldybę ateina ir meras, ir jūs”, – paaiškino žurnalistams R.Paksas.

Situacija iškart priminė netolimą praeitį, kai po skandalo į susitikimus su rinkėjais liberaldemokratų partijos įkūrėjas drįsdavo ateiti tik pro šalutines duris. Nušalintasis prezidentas net neprašytas paaiškino, kad jis taip eidavo tik tada, kai susirinkdavo per daug gerbėjų ir nesinorėdavo, kad sargyba atlaisvindama kelią juos stumdytų.

Svečias labai pamalonino savo gerbėjus dėmesiu, rankos paspaudimu. Tai išsklaidė įtemptą atmosferą savivaldybės hole. Galop paprasti miestiečiai net sutriko, kai R.Paksas visus pakvietė ateiti vakare į kavinę ir dalyvauti partijos narių susitikime.

Su žurnalistais R.Paksas šį kartą bendravo ilgai, niekur neskubėjo. Tai panevėžiečiams – naujiena. Anksčiau jis nesakydavo įžanginių kalbų, iš karto liepdavo klausti, o atsakęs tik į kelis klausimus pareikšdavo, kad labai skuba, ir su visa palyda pakildavo.

Tiki tik savo tyrimais

Tiek nušalintasis prezidentas, tiek ir jo palydovai – liberaldemokratų partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis, šios partijos Panevėžio skyriaus pirmininkas Panevėžio vicemeras Kastytis Vainauskas neslėpė, kad vizitas į Aukštaitijos sostinę reiškia savivaldybių rinkimų kampanijos pradžią.

„Mes tikimės gerai pasirengti šiems, o vėliau ir parlamento rinkimams, pastaruosiuose tikimės laimėti ir tapti valdančiąja partija”, – nesikuklino R.Paksas.

Replikavus, kad kaip tik vakar skelbti visuomenės nuomonės tyrimų rezultatai rodo, jog R.Pakso valstybės tarnyboje nenorėtų matyti net 58 procentai šalies gyventojų, šis nesutriko.

„Mūsų tyrimų rezultatai, atvirkščiai, rodo, kad mes dabar esame netgi geresnėje padėtyje, negu buvo prieš prezidento rinkimų startą, kai aš laimėjau”, – aiškino svečias.

Vicemeras nerodė optimizmo

V.Mazuronis ir kiti žadėjo itin įspūdingą rinkimų kampaniją – bent jau ne blogesnę už tą, kuri buvo prieš prezidento rinkimus ir kurios pavydėjusios visos kitos partijos.

K.Vainauskas į žurnalistės klausimą, ar Panevėžyje liberaldemokratai per savivaldybių rinkimus tikisi triumfo, nedrįso aiškiai atsakyti.

„Gali atsitikti ir taip, kad liksime opozicijoje”, – numatė ir tokį variantą optimizmo nerodantis vicemeras.

Liberaldemokratų partijoje, anot kalbėtojų, dabar yra 6 tūkstančiai narių – lygiai tiek pat, kiek ir anksčiau buvo. Dar apie 10 tūkstančių jie esą turi palaikančiųjų – pilietinio judėjimo „Už demokratiją ir teisingumą” narių.

Limina Kepalaitė

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.