Nerealios nuolaidos – tik masalas naivuoliams

Prekybininkai neriasi iš kailio, norėdami bet kokiomis priemonėmis ištuštinti pirkėjų pinigines. Jie pasiryžę žadėti net sveikam protui nesuvokiamus dalykus, kad tik masalas užkibtų ant kabliuko.

Panevėžiečiai iki šiol šaiposi iš akcijos, kuri buvo išreklamuota didžiausiame Panevėžio apskrityje prekybos ir pramogų centre. Kai kurių laikraščių prenumeratoriai, gavę reklamines skrajutes su kvietimu įsigyti prekių su dar iki šiol neregėta bei girdėta 90 proc. nuolaida, iš nuostabos net žagtelėjo.

Viliojančios nuolaidos

Prie nuolaidų iki 50 ar 75 procentų įvairiausioms prekėms bumo per švenčių šurmulį įpratę Aukštaitijos sostine tituluojamo miesto gyventojai sukruto, sujudo. Labiausiai juos sudomino vokiečių bendrovės puodų rinkiniai „Berg Hoff”, prieš akciją kainavę per tūkstantį litų. Akcijos rengėjai žadėjo, kad dabar jų galima įsigyti vos už 109 litus. Ar gali kas nors likti abejingas tokiam kainų šuoliui?

Todėl jau pirmąją akcijos dieną, prieš atsidarant paradinėms centro „Babilonas” durims, būsimi puodų pirkėjai nekantraudami lūkuriavo lauke. Tiesa, nežmoniška nuolaida sudomino ne tik juos. Jau iš vakaro seilę varvino ne vienos centre įsikūrusios parduotuvės darbuotojos.

Vienos batų parduotuvės vedėja nė pati nepajuto, kaip atsidūrė prie puodais bei baro įrankiais nudėliotų lentynų. Ji žinojo, kad parduotuvė ką tik atsidarė, todėl nė vienas pirkėjas nespėjo apsisukti. Tačiau koks ją apėmė apmaudas, kai nerūdijančio metalo puodų už fantastiškai mažą kainą nebuvo nė kvapo.

Nepirko – pabrango

„Babilone” ledais prekiaujančią merginą taip pat buvo sudominusi nežemiškų nuolaidų akcija, tačiau ją labiau traukė įmonės „Alandelo” kėdės. Buvo skelbiama, jog kelių šimtų litų kaina krito iki dviejų dešimčių už vieną kėdę.

Ji skubėjo, tačiau įsigyti atpigusios prekės nepavyko. Patyrusi nesėkmę panevėžietė ėmė klausinėti, ar tų kėdžių iš viso būta. Ir išgirdo neįtikėtinų gandų.

Prekybos ir pramogų centre dirbančios pažįstamos moterys jai paaiškino, kad, tarkim, kėdžių ar smarkiai atpigusių laikrodžių, kepurių, įvairiausių niekų buvo įmanoma nusipirkti.

Tik esą šias prekes žmonės akimirksniu išgraibstė.

„Bet puodų, girdėjome, iš viso nebuvo”, – patenkintos pridūrė.

„Buvo, bet labai mažai”, – stengėsi paneigti gandus jų pardavėja. Ji tikino, kad ir baro įrankiai buvo atpiginti 90 procentų. Tik jų kažkodėl niekas per stulbinančių nuolaidų akciją beveik nepirko. Jai pasibaigus tų pačių įrankių kaina kilstelėjo, ir šiuo metu nuolaida – 50 procentų. Dabar nupirks?

Išgirdusi pokalbį pirkėja įsiterpė ir išpyškino, kad anokia čia naujiena.

Moteris teigė, kad pati buvo susigundžiusi kitame prekybos centre Panevėžyje siūlyta viliojančia nuolaida keptuvėms. Bet taip jų ir nerado, nors sukiojosi aplinkui gal pusdienį.

„Ekstra žinioms” apie neįprastą nuolaidų akciją nepavyko pasikalbėti su parduotuvės administracija. Užsiėmę naujais pirkėjų viliojimo planais, parduotuvės vadovai mums laiko nerado.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.