Šalies futbolo vadovai metėsi į nelegalų verslą

Valstybinę lošimų priežiūros komisiją sudomino Lietuvos futbolo federacijos (LFF) veikla.

Vakar pradėtas tyrimas dėl nelegalaus lažybų verslo.

LFF įsigijo 17 proc. bendrovės „NordicBet”, kuri siūlo lažintis internete, akcijų.

Tačiau ši bendrovė neturi licencijos verstis tokia veikla mūsų šalyje.

Šioje svetainėje galima ne tik lažintis dėl futbolo rungtynių rezultatų, bet ir žaisti pokerį. Šalies interneto svetainėse negalima statyti sumų ir taip gauti pinigų.

Lažybų svetainę neteisėtai reklamuojantis federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius tvirtina, kad pelnas iš lažybų bus skiriamas šalies futbolui remti.

Komisija buvo perspėjusi

„Mes esame kelis kartus įspėję federacijos prezidentą apie tai, kad ši veikla Lietuvoje yra draudžiama, – teigė Valstybinės lošimų komisijos lošimų priežiūros skyriaus vedėjas Audrius Surgėlas. Ši komisija jau prieš kelis mėnesius sužinojo, kad LFF ketina dalyvauti nelegaliame lažybų versle.

L.Varanavičius komisijos atstovams atsikirsdavo, jog lažybas siūlo ne LFF, o federacijos partneriai – Skandinavijos kompanija.

Gresia bausmė ir už reklamą

LFF vadovui gresia bausmė ne tik už dalyvavimą nelegalioje veikloje, bet ir už azartinių žaidimų reklamą, kuri Lietuvoje draudžiama.

Internete L.Varanavičius pats pristato ir reklamuoja lažybų svetainę: „Kviečiame pasirinkti naująją lažybų svetainę. Spėdami pasaulio futbolo rungtynių rezultatus joje kartu remsite ir Lietuvos futbolą”.

Galėtų verstis legaliai

Lietuvos lošimo operatorių asociacijos prezidentą Kazį Pauliką pribloškė žinia apie LFF veiklą: „Šios lažybos internete vykdomos nelegaliai. Aš nesu nusiteikęs prieš Lietuvos futbolą, tačiau yra taisyklės, kurių būtina laikytis. Jeigu federacija nori dalyvauti lažybų versle, ji tai gali padaryti teisėtai – gauti licenciją Lietuvoje”.

Bendrovės lošimo licencija gauta Puerto Rike, o tuo tarpu „Truiobet.com” registruota lengvatinėje mokesčių zonoje.

„Tai tik priedanga vykdyti nelegalų verslą”, – teigė K.Paulikas.

Lietuvos futbolo federacija bendradarbiauja su Skandinavijos interneto lažybų ir kazino bendrove „NordicBet”, kuri ir organizuoja lažybas „Triobet.com” svetainėje.

Užsiregistravus lažybų svetainėje, pinigus prašoma pervesti į SEB Vilniaus banko bei „Hansabanko” sąskaitas, kurių gavėjas įvardytas kaip „Grandlight Enterprises Ltd”.

Nemato galimos žalos

L.Varanavičius vakar patvirtino „Lietuvos rytui”, kad federacija įsigijo 17 proc. „Triobet.com” akcijų, po tiek esą turi Latvijos ir Estijos futbolo federacijos.

„Savo dalį akcijų mes įsigijome už 4 tūkst. litų, daugiau tikrai nesiruošiame investuoti. Bet mes nevykdome jokios lažybų veiklos.

Bendrovės savininkai mus pakvietė tapti akcininkais, jiems reikėjo palaikymo. Didelė dalis uždirbtų pinigų atiteks Baltijos šalių futbolui remti”, – tikino L.Varanavičius.

Federacijos prezidento žiniomis, „NordicBet” yra patyrusi lažybų organizavimo kompanija, o bendradarbiavimas su ja tikrai nepadarys jokios žalos mūsų šalies futbolui.

„Tai – ne koks majonezų verslas, o parama futbolui”, – sakė federacijos vadovas. Tuo jis priminė 1996 m. istoriją, kai tuomečiai federacijos vadovai FIFA lėšomis bandė verstis majonezo prekybos verslu.
Marius Jokūbaitis

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.