Muitininko automobilį suniokojo sūnus

Sekmadienio vakarą Kauno rajone apvirto nuo kelio nulėkęs Muitinės kriminalinės tarnybos Marijampolės skyriaus viršininko pavaduotojo Olego Travkino tarnybinis automobilis. Nelaimės metu už mašinos vairo sėdėjo pareigūno sūnus Dmitrijus Travkinas.

Eismo nelaimė kelyje Kaunas-Girininkai, Rokų seniūnijoje, įvyko sekmadienį, apie 20.30 val. Policijos įvykių suvestinėse apie pastarąjį incidentą buvo nutylėta, esą tai buvo eilinė techninė avarija, tačiau paprastai valstybės tarnautojus ištinkančios nelaimės būna traktuojamos kaip ypatingi įvykiai.

Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai pripažino, kad iš tiesų prie tarnybinio „Škoda Fabia” markės automobilio vairo sėdėjo ne jį vairuoti privalantis O.Travkinas, bet jo sūnus. Paaiškėjo, kad jaunėlis D.Travkinas neseniai pradėjo dirbti Kauno rajono policijos komisariate. Karmėlavos policijos nuovados oro uosto punkte vaikinas dirba patruliu.

Pasak policijos pareigūnų, O.Travkinas sekmadienį naudojosi tarnybiniu automobiliu, o vakarop ketino jį palikti stovėti Kaune, kaip to reikalauja atitinkamos taisyklės. Policijoje dirbančio sūnaus paprašęs pavairuoti „Škoda Fabia” automobilį, pats Muitinės kriminalinės tarnybos Marijampolės skyriaus viršininko pavaduotojas savo asmenine transporto priemone su žmona važiavo iš paskos.

„Kauno dienai” pavyko susisiekti su O.Travkinu, kuris prisipažino dėl įvykio turįs rimtų rūpesčių: „Kol kas norėčiau susilaikyti nuo komentarų, nes tikrai ne tas laikas, kad galėčiau apie tai plačiau kalbėti. Kelias buvo labai slidus, o jame pasimaišė dvi stirnos. Sūnus metėsi į šalikelę ir apvirto, todėl džiaugiuosi, kad bent jau pats liko sveikas ir gyvas”.

Paklaustas, kur sekmadienį važiavo tarnybiniu automobiliu, O.Travkinas kalbėjo mįslingai, sakydamas, kad „turėjo įvykdyti vieną užduotėlę”. Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnas pripažino, kad taip nesėkmingai susiklosčiusi situacija jam yra ypač nepalanki.

Muitinės departamento atstovo ryšiams su visuomene Gedimino Kulikausko teigimu, dėl pastarojo įvykio pradėtas tarnybinis patikrinimas, kuris aiškiai parodys, ar O.Travkinas naudojosi tarnybiniu automobiliu darbo reikalais, ar vis dėlto buvo važinėjama asmeni- nėms reikmėms.

O.Travkinas – skandalingai pagarsėjusi asmenybė. Priminsime, kad dirbdamas Valstybės saugumo departamento (VSD) Kauno skyriaus vadovu, O.Travkinas labiausiai „išgarsėjo” 1999-ųjų balandžio 16-ąją, kai iš jo automobilio paspruko už kunigo Ričardo Mikutavičiaus nužudymą bei apiplėšimą tuo metu sulaikytas Vladas Beleckas, dabar nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Tąkart pareigūnas be antrankių savo mašinoje paliko įtariamąjį ir nuėjo į parduotuvę apsipirkti, o grįžęs nusikaltėlio jau neberado. Už tokius neatsakingus veiksmus jis neteko darbo VSD.

Tomas Jarusevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.