Ilgapirščiai aplenkė kriminalistus?

Vakar naktį užsiliepsnojo Chemijos pr., šalia Kelių policijos pastato, esanti Kauno vyriausiojo policijos komisariato Autoūkio aikštelė, kurioje laikomi policijos sulaikyti bei konfiskuoti automobiliai. Tąnakt čia jų buvo virš šimto. Teigiama, kad aikštelę saugantis sargas apie antrą nakties savo namelyje išgirdo garsų trenksmą. Dirstelėjus laukan, maždaug už dvidešimt penkių metrų nuo būdelės, ties aikštelės viduriu, pamatė iškilusį ugnies kamuolį. Tiesiog akyse vieną automobilį apėmusi liepsna persimetė į kitą. Sargas tvirtina supratęs, kad turimomis priemonėmis taip greitai plintančio gaisro neužgesins.

Nustatyta, kad gaisro židiniu buvo vos šeštadienį į šią aikštelę pastatytas visureigis „Toyota Land Cruiser 427” prancūziškais valstybiniais numeriais. Jis atvarytas iš Kauno automobilių turgaus, po kurį šeštadienį vaikščiojęs vienas kaunietis teigė atpažinęs priešpaskutinę praėjusių metų dieną iš V.Krėvės prospekto dingusį tokio paties modelio bei spalvos savo automobilį. Įtarimų patikrinimui šis visureigis ir uždarytas į aikštelę. Ikiteisminį tyrimą dėl gruodžio mėnesio vagystės atliekantys Autotransporto priemonių grobimo tyrimo skyriaus (APGTS) pareigūnai patvirtino, kad prielaidų tokiam įtarimui tikrai yra, nepaisant to, kad sulaikytas visureigis – su kitais kėbulo bei registracijos numeriais ir dokumentais, kurie teigia, jog jis atvarytas į Lietuvą iš Prancūzijos.

Po pirminės įvykio vietos apžiūros ugniagesiai teigė, kad greičiausiai gaisrą sukėlė gedimas visureigio elektros įrangoje. Spėjo apdegti šio 2001-ųjų metų laidos automobilio variklio skyrius, priekiniai ratai bei durelės.

Ugniai persimetus į greta stovėjusį 1990-ųjų laidos „BMW 318”, apdegė ir pastarojo variklio skyrius, vairuotojo durelės bei priekinis ratas. Šis BMW aikštelėje saugiai stovėjo nuo praėjusio pavasario, kai buvo konfiskuotas, sulaikius įtariamąjį, ne vieną mėnesį apiplėšinėjusį ties Šv.Gertrūdos gatvės bei aplinkiniais šviesoforais ar pėsčiųjų perėjomis stabteldavusius automobilius, kuriuos vairuodavo moterys. Sulaikius įtariamąjį paaiškėjo, kad už vienoje pagrobtoje rankinėje rastą nemažą pinigų sumą šis ne per seniausiai iš įkalinimo įstaigos grįžęs ilgapirštis įsigijęs minėtą automobilį. Kol vyksta teismas, konfiskuotas BMW buvo laikomas šioje aikštelėje.

Tačiau vėliau į aikštelę įvertinti ugnies laimikio atvykę APGTS pareigūnai jos tvoroje, atokiau nuo sargo namelio, aptiko žmogaus dydžio skylę. Vėl pakartotinai iškviesti ugniagesių ekspertai jau nebebuvo tokie kategoriški kaip prieš kelias valandas: nebeatmetama padegimo, siekiant sutrukdyti vos prasidėjusiam tyrimui, versija.

Greta Čižinauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.