Po labdaros širma – prabangi puota

Daugelis svečių nustebo

Palangoje, „Auskos” poilsio namuose, savaitgalį vykęs labdaros pokylis „Gintarinė snaigė” pavirto prašmatnia puota, o kurorto senelių globos namams teko tik menka dalis tos sumos, kurią vakaro svečiai aukojo labdarai.

Kvietimai verslininkams kainavo po 300 litų, tačiau teigiama, kad beveik visos surinktos lėšos buvo skirtos pokylio išlaidoms dengti.

Vakare dalyvaujančius verslininkus nustebino įvairiais valgiais bei gėrimais nukrauti stalai.

Svečiams dainavo žinomas atlikėjas Edmundas Kučinskas, Muzikinio teatro baritonų trio, grojo Palangos pučiamųjų orkestras, šoko pasaulio čempionai „Žuvėdros” kolektyvo nariai, o „Auskos” baseine buvo galima stebėti dailiojo plaukimo meistrų pasirodymą.

Keturias valandas trukusio pokylio prabanga daugeliui svečių iš karto sukėlė abejonių.

„Paprastai labdaringi pokyliai būna asketiški, kad kuo daugiau lėšų liktų labdarai”, – teigė viena kurorto kavinės savininkė.

Vakaro svečiai pasigedo ir dar vieno labdaros pokyliams būdingo akcento – labdaros aukciono.

Brangius bilietus nusipirkę verslininkai vakaro metu nesulaukė informacijos, kiek lėšų buvo surinkta labdarai ir kas už jas bus perkama.

Programa atsiėjo brangiau

Palangos verslininkai į labdaros pokylį buvo pradėti kviesti dar gruodžio mėnesį.

Šio pokylio organizatorė – palangiškė renginių organizatorė Inga Stuopelienė – tikino, kad dalis už kvietimus surinktų pinigų bus skirta Palangos senelių globos namams.

Ketinta nupirkti neįgaliųjų slaugos įrangos: specialių klozetų, laikiklių prie prausimosi kriauklių.

Pokylio organizatorė I.Stuopelienė vakar „Lietuvos rytui” netvirtai teigė, kad iš svečių surinktų pinigų, jau padengus pokylio išlaidas, senelių globos namams liko beveik penki tūkstančiai litų.

Palangos senelių globos namų direktorė Irena Biriukaitė pati dalyvavo labdaros pokylyje, bet ji teigė nežinanti, kiek jo metu buvo paaukota globos namams: „Kažkiek vis tiek mums dar liko, o konkrečios sumos buvo nepatogu klausti”.

Iš viso pokylyje dalyvavo apie 80 pakviestų žmonių. Iš jų po 300 litų kainavusius bilietus pirko 51 svečias. Iš viso iš kvietimų surinkta 15 300 litų.

I.Stuopelienė tikino, kad pokylio programa jai atsiėjo apie 18 tūkstančių litų. Vien vaišėms kiekvienam svečiui buvo paskirta po šimtą litų.

Siekė surengti gražią šventę

I.Stuopelienė aiškino, kad, be kvietimų, labdarai papildomai aukojo Palangos nekilnojamojo turto agentūra „Rolijona” – du tūkstančius litų iš anksto pervedė į senelių globos namų banko sąskaitą.

Panašią sumą paaukojo vienos bendrovės į pokylį atsivestas verslininkas iš užsienio.

Dar 500 litų papildomai skyrė vieni poilsio namai.

Atkreipus dėmesį, kad net su papildomomis aukomis Palangos seneliams nelieka penkių tūkstančių litų, pokylio organizatorė paaiškino vakaro programai pati skyrusi apie keturis tūkstančius litų.

Didžiuosiuose šalies miestuose jau ne vieną renginį organizavusi I.Stuopelienė pripažino, kad, pirmą kartą pamėginusi tai padaryti Palangoje, gal ir neišvengė klaidų.

Bet moteris sakė Palangos verslininkams norėjusi padaryti gražią šventę, kad labdaros pokylis „Gintarinė snaigė” ateityje taptų laukiama tradicija.

Našlaičiams surinkta daugiau

„Man nereikėjo puotos už 300 litų. Į pokylį atėjau norėdama paaukoti globos namams”, – neslėpė apmaudo viena viešnia.

Prieš Naujuosius metus Palangoje, „Vandenio” muzikos klube, buvo organizuotas labdaros pokylis našlaičiams vaikams. Jo metu dainavo Neda, o vakaro svečiams buvo pasiūlyta po taurę vyno.

Po 60 litų už vakarą sumokėję svečiai kartu su aukcione paaukotais pinigais surinko 11 tūkstančių litų. Už šią sumą našlaičiai buvo nuvežti į spektaklį Vilniaus operos ir baleto teatre.

Alvydas Ziabkus

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.