Naujoji Klaipėdos miesto čempionė – „Aura”

Šeštadienį baigėsi 2005 metų Klaipėdos miesto krepšinio veteranų čempionatas. Iš pradžių dėl bronzos medalių varžėsi „Atlanto” ir „Wild4D-Vilkės” komandos, o po šio susitikimo dėl čempionų vardų susikovė „Auros” ir „Vakarų ekspreso” veteranai.

Čempionai liko be medalių

Kaip ir buvo tikėtasi, rungtynės dėl trečiosios vietos buvo labai atkaklios.

Kitaip ir negalėjo būti. Mat baro „Atlantas” vyrai pirmąkart savo komandos istorijoje labai norėjo iškovoti bronzos medalius, o nukarūnuoti daugkartiniai miesto čempionai „Wild4D-Vilkės” krepšininkai taip pat nenorėjo likti be nieko.

Rungtynių pradžia buvo nervinga, komandos dažnai klydo bei netaikliai mėtė. Įpusėjus pirmajam kėliniui rezultatas buvo tik 5:2 „Atlanto” naudai. Vėliau krepšininkai įsižaidė ir kamuolys vis dažniau surasdavo kelią į krepšį.

Beveik per visas rungtynes pirmavo atlantiečiai, bet jų persvara buvo trapi – 1-5 taškai. Čempionės titulą praradusi „Vilkė” priminė sužeistą žvėrį, iš paskutinių jėgų kovojantį už gyvybę.

Pagal nenuspėjamą scenarijų vyko ketvirto kėlinio pabaiga. Likus iki jo pabaigos 9,5 sek. „Wild4D-Vilkės” žaidėjas A. Sadauskas dviem baudos metimais išlygino rezultatą – 71:71.

Per likusį laiką „Atlanto” vyrai nesugebėjo surengti rezultatyvios atakos ir teko rungtynes pratęsti.

Per pratęsimą sėkmė lydėjo atlantiečius. Jie įmetė dviem taškais daugiau nei varžovai – 10:8. Penkis taškus iš dešimties per tas lemtingas penkias minutes pelnė rezultatyviausias čempionato žaidėjas S. Deikus. Iš viso per šį bronzinį susitikimą jis pelnė net 31 tašką.

„Atlanto” veteranai laimėjo susitikimą rezultatu 81:79 ir pasipuošė bronzos medaliais. Na, o „Wild4D-Vilkės” krepšininkai turėjo tenkintis ketvirtąja vieta.

Svari „Auros” pergalė

Finalinių rungtynių tarp „Vakarų ekspreso” ir „Auros” komandų pratęsti neprireikė, nors intrigos ir per jas netrūko.

Šio susitikimo favorite daugelis laikė ekspresiečių ekipą. Ji vienintelė pirmąjį čempionato etapą baigė be pralaimėjimų. Tarp „Vakarų ekspreso” nugalėtų komandų buvo ir „Aura” – 87:77.

Likimo ironija – „Aura” finale atkeršijo ekspresiečiams taip pat dešimties taškų skirtumu (78:68) ir pirmą kartą tapo miesto čempione.

Jau rungtynių pradžioje matėsi, kad „Auros” vyrai geriau nusiteikė kovai. Jie nė karto per šį susitikimą taip ir neleido varžovams pirmauti.

Antrame kėlinyje „Auros” persvara siekė net 12 taškų – 37:25. Tačiau kitą žaidimo atkarpą „Vakarų ekspresas” laimėjo 12:4 ir auriečių pranašumas liko tik 4 taškai.

„Aura” kritiškoje padėtyje atsidūrė trečio kėlinio viduryje, kuomet ketvirtą kartą prasižengė jos lyderis A. Purickas. Jam atsisėdus ant atsarginių žaidėjų suolelio „Auros” taškų persvara ėmė tirpti. Po G. Pancerovo metimų „Vakarų ekspresas” dusyk beveik pasivijo varžovus – 50: 52 ir 54:56. Tačiau, ketvirtame kėlinyje į aikštelę sugrįžus A. Purickui „Aura” vėl atkuto ir pergalingai baigė „medžioklę” dėl aukso medalių – 78:68.

Miesto čempionais tapo K. Ruzgaila, R. Bilertas, A. Valaitis, A. Srėbalius, A. Stelmokas, A. Žorniakas, A. Purickas, K. Keliauskas, A. Gerčas ir E. Mažonas.

Mintys pasibaigus čempionatui

K. Ruzgaila („Aura”): „Manau, kad mano komanda finale žaidė gerai. Per finalines rungtynes ir apskritai per visą čempionatą mes kontroliavome situaciją. Ankstesniais metais dukart buvome laimėję bronzos medalius, o dabar tapome čempionais. Džiaugiuosi šia pergale”.

G. Tomkus („Vakarų ekspresas”): „Dvejus metus iš eilės buvome miesto vicečempionais. Trečias kartas turėjo nemeluoti. Deja, sumelavo ir mes vėl turėjome tenkintis sidabro medaliais. „Auros” vyrai finale žaidė darniau, taikliau mėtė ir iškovojo pelnytą pergalę. Tai buvo jų diena”.

E. Merkevičius („Atlantas”): „Galėjome pasirodyti dar geriau. Tačiau yra taip, kaip yra. Pirmąkart iškovoti bronzos medaliai yra geras pasiekimas. Galiu tik pasidžiaugti, kad mes vieninteliai šiame čempionate du kartus nugalėjome naująją čempionę”.

S. Kriaučiūnas („Wild4D-Vilkė”): „Pasenome ir likome be medalių. Matyt, tai atsitiko dėsningai. Kitos komandos atjaunėjo, o mes rungtyniavome su „senu bagažu”. Reikia ir „Vilkei” ateityje atsinaujinti”.

Lemiamų susitikimų statistika

Finalas. „Aura” – „Vakarų ekspresas” 78:68 (27:18, 22:23, 7:13, 22:14). Taškus pelnė: „Aurai” – A. Žorniakas (17), A. Valaitis (15), A. Purickas (29), A. Srėbalius (4), A. Stelmokas (3), R. Bilertas (10); „Vakarų ekspresui” – A. Maželis (11), A. Želnys (20), A. Burkšas (14), A. Vaitkus (3), G. Jundulas (4), V. Vilkas (5), G. Pancerovas (8), L. Kaziulionis (3).

Rungtynės dėl 3 vietos. „Atlantas” – „Wild4D-Vilkė” 81:79 (15:10, 21:22, 20:23, 15:16; 10:8). Taškus pelnė: „Atlantui” – V. Lekevičius (28), V. Vasiliauskas (13), V. Kiupelis (6), S. Deikus (31), V. Repšys (3); „Wild4D-Vilkei” – R. Mikalkėnas (15), A. Vaicekauskas (3), R. Pilipavičius (12), S. Kriaučiūnas (19), A. Lingė (16), A. Sadauskas (10), A. Galdikas (4).

Simas Audronis

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.