„Lietuvos ryto” ekipa pastiprinimą surado už Atlanto

Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšininkai turi naują ekipos draugą.

Vakar į Lietuvą atskridęs amerikietis Maurice’as Bakeris su Vilniaus klubu sudarė sutartį iki šio sezono pabaigos.

„Esu patenkintas, kad patekau į gerą klubą. Stengsiuosi, kad naujoji komanda manimi nenusiviltų”, – teigė ir įžaidėjo, ir atakuojančiojo gynėjo pozicijose galintis žaisti 26 metų 188 cm ūgio krepšininkas.

Jei pavyks greitai sutvarkyti dokumentus, M.Bakeris „Lietuvos ryte” turėtų debiutuoti jau rytoj per SEB BBL mačą Vilniuje su Liepojos „Livu alus” komanda.

Šį sezoną M.Bakeris rungtyniavo CBA klube „Dakota Wizards” o prieš kelias dienas pripažintas šios JAV lygos geriausiu praėjusios savaitės žaidėju. Antradienį jis dar dalyvavo CBA žvaigždžių mače.

2000-2002 metais M.Bakeris atstovavo Oklahomos valstybinio universiteto komandai. Per pirmą sezoną NCAA varžybose jis pelnė „Big 12” konferencijos metų naujoko titulą.

Baigęs studijas M.Bakeris dalyvavo NBA klubo „Phoenix Suns” treniruočių stovykloje, tačiau komandoje neįsitvirtino.

Kitais metais jis rungtyniavo Sirijoje, taip pat trumpai žaidė Saratovo „Avtodor” (Rusija) ir Stambulo „Besiktas” (Turkija).

Vėliau amerikietis migravo tarp CBA ir NBA.

Praėjusį sezoną gynėjas buvo pasirašęs laikinąsias 10 dienų sutartis su NBA klubais „Portland Trail Blazers” ir „Los Angeles Clippers”.

NBA čempionate M.Bakeris per penkerias rungtynes žaidė tik 19 minučių ir taškų nepelnė.

Šį sezoną amerikietis buvo Dakotos klubo lyderis – CBA pirmenybėse vidutiniškai surinko po 19 taškų, atkovojo po 7,5 kamuolio ir atliko po 8,5 rezultatyvaus perdavimo.

„Tai labai greitas, gera gynyba pasižymintis krepšininkas.

Pagrindinė jo pareiga – užimti antrojo mūsų komandos įžaidėjo vietą”, – sakė „Lietuvos ryto” klubo generalinis direktorius Jonas Vainauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.