Estijoje kilo skandalas dėl prezidento anūkių orgijų

Estijoje šią savaitę kilo skandalas dėl prezidento Arnoldo Ruutelio anūkių, kurios, kaip įtariama, rengė savo draugams pobūvius šalies vadovo rezidencijoje.

Trečiadienį laidoje „Stebėtojas” pranešta, kad prezidento A.Ruutelio anūkės 13 metų Marija ir 15 metų Helena ne kartą rengė pobūvius valstybės vadovo rezidencijoje Kadriorgo rūmuose.

Pasak pranešimų, pobūvių dalyviai gėrė svaigiuosius gėrimus ir vaikščiojo po prezidento tarnybines patalpas. Įtariama, kad jie taip pat galėjo vartoti narkotikus.

Anot pranešimų, pirmasis toks pobūvis buvo surengtas praėjusių metų spalio 1 dieną.

Vėliau pobūviuose dalyvaudavo iki 50 jaunuolių.

Estijos televizijos duomenimis, vakarėliuose dalyvavo daugiausia nepilnamečiai, kurie iš pradžių leido laiką prezidento tarnybiniame bute, esančiame rūmuose, o vėliau laisvai vaikščiojo po rezidencijos tarnybines patalpas, rausėsi dokumentuose, nešėsi iš kabinetų svaigiųjų gėrimų butelius.

Paaugliai taip pat lipo ant rūmų stogo, ten rūkė ir nuorūkas mėtė žemyn, taip pat šlapinosi.

Kaip teigė laidos autoriai, Helena ir Marija rengdavo šventes, kai šalies vadovas su pirmąja ponia būdavo išvykę.

Pirmoji pora prašo atleidimo

Estijos prezidentas A.Ruutelis ir jo žmona Ingrida Ruutel vakar pareiškė apgailestavimą dėl savo anūkių, kurios ne kartą rengė pobūvius valstybės vadovo rūmuose, elgesio.

„Apgailestaujame, kad valstybės vadovo rezidencijoje vyko tokie incidentai.

Reikia išsiaiškinti, kas ten iš tikrųjų vyko”, – rašoma sutuoktinių Ruutelių laiške, kurį ketvirtadienį išplatino Estijos prezidento spaudos tarnyba.

„Savo ir savo šeimos vardu atsiprašome už tai, kas įvyko”, – rašoma laiške.

Prezidentas bei jo žmona savo vaikų vardu taip pat prašė žiniasklaidos priemonių ir politikų pademonstruoti supratingumą šiuo klausimu.

„Mūsų vaikai ir vaikaičiai savo pamoką jau gavo”, – rašoma pranešime.

Prezidento kanceliarijos patarėjas Eero Raunas laidą „Stebėtojas” patikino, kad per vaikų pobūvius kanceliarijos darbo ir dokumentų saugumo režimas nė karto nebuvo pažeistas.

Grėsmės saugumui nebuvo?

Estijos vidaus reikalų ministras Kale Laanetas vakar davė nurodymą Policijos departamentui išnagrinėti galimybes pradėti drausminį tyrimą dėl apsaugos policijos, kuri užtikrina prezidento apsaugą, veiklos.

„Nurodymas duotas Policijos departamento vidaus audito ir vidaus kontrolės skyriams, remiantis žurnalistiniu tyrimu, apie kurį reportažą trečiadienį parodė Estijos televizija”, – ketvirtadienį pranešė šalies Vidaus reikalų ministerijos sekretorė spaudai Maja Burlaka.

Šalies saugumo policijos komisaras Henno Kuurmanas tvirtino, kad, jo žinybos duomenimis, viešėję rūmuose jaunuoliai negalėjo prieiti prie valstybės svarbos dokumentų, tad tyrimas šia tema nebus surengtas.

Įvykiai gali būti susiję

Estijoje kilo įtarimų, kad skandalas dėl šalies vadovo anūkių gali būti susijęs su spaudimu A.Ruuteliui.

Vakar 13 šalies laikraščių, daugiausia apskričių leidinių, vyriausieji redaktoriai paragino Estijos vadovą kuo greičiau apsispręsti, ar jis dalyvaus būsimuose prezidento rinkimuose.

Estijos politikams ir apžvalgininkams sukėlė įtarimo, kad praėjusių metų spalio mėnesio įvykiai iškelti kaip tik tuo laiku, kai laikraščių vyriausieji redaktoriai paskelbė bendrą kreipimąsi į šalies prezidentą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.