Bendrovės raginamos atnaujinti savo duomenis

Nemokamą internetinę Verslo geografinę informacinę sistemą (GIS) prižiūrinti VšĮ Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra prašo Klaipėdos regione veikiančių įmonių pagalbos.

Agentūros vadovai tikisi, kad verslininkai padės išspręsti rimtą problemą, kuri neleidžia GIS funkcionuoti maksimaliai efektyviai.

Registracija – nemokama

2002 metais panaudojus Europos Sąjungos PHARE programos lėšas buvo įgyvendintas projektas „Verslo geografinė informacinė sistema”. Tai buvo pirmasis tokio pobūdžio projektas Lietuvoje, kurio tikslas – sukurti informacinę sistemą internete, kuri kauptų ir pateiktų išsamią informaciją apie regiono įmones ir palengvintų verslo partnerių paiešką.

Pagrindinė GIS idėja – visos verslo įmonės nemokamai gali užsiregistruoti internetinėje duomenų bazėje www.gis.klaipeda.lt, ir pateikti informaciją apie save – trumpą veiklos aprašymą, adresus, telefonus. Taip pat gali būti talpinami pranešimai ir kita naudinga informacija.

GIS yra remiama savivaldybės, tad ši sistema yra nuolatos reklamuojama savivaldybės leidiniuose, spaudoje. Todėl nauda įmonėms iš šios gerai funkcionuojančios ir visiškai nemokamos sistemos yra akivaizdi.

Virš 4000 įmonių

Anot Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros (KEPA) atstovų, šiuo metu egzistuoja rimta problema, kuri neleidžia funkcionuoti GIS maksimaliai efektyviai.

Įmonės, kartą užsiregistravusios sistemoje nebeatnaujina savo duomenų. Tad pasikeitę telefonų, faksų numeriai, adresai, pašto indeksai tik klaidina vartotojus – GIS informacija praranda savo vertę.

KEPA prižiūrėdama šią sistemą agentūra susiduria su įmonių nenoru atnaujinti savo duomenis, o pati agentūra nėra pajėgi to atlikti. Šiuo metu GIS sistemoje yra registruota virš 4000 įmonių, nemaža jų dalis – individualios, su kuriomis susisiekti praktiškai neįmanoma.

Šiuo metu yra ruošiamas GIS atnaujinimo planas, tad KEPA kviečia visas įmones atnaujinti savo duomenis šioje sistemoje, kad ji būtų naudinga lankytojams.

Įmonių atstovai, pamiršę prisijungimo slaptažodį, turėtų rašyti elektroninį laišką adresu enterprise@klaipeda.lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.