Vilniuje – skandalingo verslininko gaudynės

Buvęs kandidatas į prezidentus 48 metų Australijos lietuvis Juozas Petraitis vakar atsidūrė areštinėje.

Šį verslininką Vilniaus centre, Gedimino prospekte, sulaikė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

Iš pradžių sulaikomas vyras nepakluso pasieniečiams ir bandė sprukti savo prabangiu vyšninės spalvos automobiliu „Porsche”. Tačiau pareigūnai jį blokavo savo mašinomis.

Užspeistas J.Petraitis iš pradžių nelipo iš savo automobilio, tačiau išklausęs pareigūnų argumentus pakluso. Jis buvo sulaikytas. Bus sprendžiama, ar prašyti teismo leisti jį suimti.

Įtariamas kontrabanda

Buvusiam kandidatui į Lietuvos prezidentus turėtų būti pareikšti įtarimai dėl kontrabandos gabenimo.

Antradienį pasieniečiai sulaikė dar du galimus J.Petraičio bendrininkus. Jie taip pat uždaryti į areštinę.

Vienas jų yra 51 metų vilnietis, o kitas – Pabradėje gyvenantis 34 metų Armėnijos pilietis, turintis leidimą nuolat gyventi Lietuvoje.

Sulaikė antikvarinių dirbinių

Praėjusių metų gruodžio 12-ąją Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai Vilniaus rajone, ties Nemenčine, sulaikė antikvarinių dirbinių prigrūstą mikroautobusą ir jį lydintį visureigį.

Pareigūnai iš anksto turėjo informacijos, kad šiuo mikroautobusu gali būti gabenamas įtartinas krovinys.

„Volkswagen Caravelle” buvo prigrūstas įvairaus dydžio ir formų ikonų bei tapytų drobių. Juo gabenta 71 ikona, 4 drobės, taip pat vienas medžio drožinys, vaizduojantis angelą, ir statulėlė.

Vėliau ekspertai nustatė, kad sulaikytų antikvarinių dirbinių vertė – 52 660 litų.

Tądien buvo sulaikyti du vyrai ir viena moteris, bet po apklausos jie paleisti.

Nei mikroautobuso vairuotojas, nei visureigiu vykę asmenys juos sustabdžiusiems pareigūnams negalėjo pateikti jokių krovinio įsigijimą ar nuosavybę liudijančių dokumentų ir gabenamų daiktų vertės sertifikatų.

Išgarsino įvairūs skandalai

Lietuvos pilietybę turintis Australijos lietuvis 2002 metais buvo iškėlęs savo kandidatūrą Lietuvos prezidento rinkimuose.

Valstybės vadovu išrinkus Rolandą Paksą, J.Petraitis ketino tapti jo visuomeniniu patarėju. Tačiau dėl jį lydinčių skandalų šių pareigų atsisakė.

2003 metais Didžiosios Britanijos policijos pareigūnai kreipėsi į Interpolo Lietuvos biurą, prašydama padėti ištirti J.Petraičio finansinę veiklą.

Britų policijai įtarimų sukėlė didelis pinigų srautas, susijęs su J.Petraičiu.

1995 metais iš įvairių šaltinių į šio asmens sąskaitą buvo pervedamos iki 2,5 milijono JAV dolerių sumos.

Tą pačią dieną šie pinigai iškeliaudavo į kitas J.Petraičio sąskaitas Šveicarijos banko JAV filiale ar tuomečiame „Litimpeks” banke Lietuvoje.

Paaiškėjus šiems faktams, J.Petraitis prabilo, kad su jam mestais įtarimais gali būti susijęs buvęs parlamentaras Alfonsas Navickas. Esą jis ir skleidė gandus.

Dėl J.Petraičio veiksmų prieš kelerius metus teisėsaugos pareigūnams skundėsi ir vienas statybų bendrovės vadovas, remontavęs šio verslininko namus. Jis teigė, kad J.Petraitis neatsiskaitė už statybos darbus.
Audris Kutrevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.