Apvogta H.Daktaro žmona

Į Kauno policiją pagalbos kreipėsi už grotų dienas leidžiančio Henriko Daktaro žmona Ramutė. Vieną praėjusios savaitės popietę ji susijaudinusi pranešė, kad apvogtas jos automobilis.

Pranešimą priėmęs Vyriausiojo policijos komisariato budėtojas tespėjo užregistruoti, kad R.Daktarienė apvogta dar šviesiu paros metu – apie pusę keturių dienos Šarkuvos gatvėje, prie vaikų darželio „Šarkelė”, kurį lanko jauniausioji Daktarų šeimos atžala.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, R.Daktarienė užtruko vos penkias minutes, o grįžusi rado išdaužytą keleivio pusės durelių lango stiklą. Vienų šaltinių teigimu, pagrobta salone trumpam palikta moters rankinė, kurioje buvo du mobiliojo ryšio telefonai. Kitų – išplėšta automagnetola.

Patikslinti pirminio pranešimo policijai nepavyko. Atvykus į įvykio vietą, R.Daktarienės jau nebuvo. Teigiama, kad, išgirdusi, jog pareigūnų teks palaukti, ji nusprendė, kad to daryti neverta. Ar tai susiję su ne kartą viešai eskaluotu faktu, jog vagystės iš automobilių – viena iš sunkiausiai tiriamų nusikaltimų rūšių, patikslinti nepavyko. Bandant susisiekti su R.Daktariene, ji per vaikus perdavė, kad nenori bendrauti su žiniasklaida.

Redakcijos duomenimis, ne kaip sekėsi ir šį pranešimą turėjusiems patikslinti Santakos policijos komisariato pareigūnams. Iki savaitgalio R.Daktarienė jokio oficialaus pareiškimo apie vagystę policijai neparašė.

Šis įvykis būtų eilinis, turint galvoje, kaip dažnai panašioje situacijoje tenka atsidurti gal kiek mažiau žiniasklaidoje linksniuojamiems eiliniams vairuotojams. Tačiau šiuo atveju yra du „bet”.

Pirmasis – kad vagis, galbūt pats to nežinodamas, metė iššūkį vienam iš didžiausių Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetų. Pasklidus žiniai apie šią vagystę, atsirado nemažai įsitikinusiųjų, kad pavogti daiktai „patys” sugrįš į Užliedžių pilaitę.

Antrasis „bet” – susijaudinusi R.Daktarienė galėjo pažeisti nerašytą pasaulio, kuriam priklauso jos vyras, tabu – niekada neturėti jokių reikalų su „mentais”, nesikreipti į juos pagalbos.

Kauno policija savo ruožtu net neslepia, kad ši vagystė – eilinis įvykis. Tą parą užregistruota ir kur kas svarbesnių. Todėl ir neskubėta siųsti šio įvykio vieton operatyvinės grupės.

Po žinios apie vagystę iš R.Daktarienės automobilio taip pat pasipylė visokių įtarimų. Labiausiai aistras kaitina tai, kad ryžusis kreiptis į policiją ji pareigūnų nesulaukė.

Šis faktas tapo puikiu penu įvairioms spekuliacijoms ir apie tai, kad netrukus bus pranešta apie dingusius kurios nors bylos svarbius dokumentus, ir apie tai, jog apvogtoji išsigando, kad atvykę pareigūnai gali patikrinti jos ne visai tvarkingus automobilio dokumentus, ir apie tai, kad Daktarų šeima prieš artėjantį, kaip rodo visi požymiai, naują nesibaigiančios dvikovos su teisėsaugininkais etapą ėmėsi kažkokios kol kas neperprantamos taktikos.

Kaip jau užsiminta, išsklaidyti šiuos gandus R.Daktarienė „Kauno dienai” atsisakė.

Greta Čižinauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

1 atsiliepimas į "Apvogta H.Daktaro žmona"

  1. $

    Kauno diena skleidzia gandus-tas pats kas bezdeti pries veja!
    Henrikai nemiegok surask ta asila ir tegu dirba tau visa visa gyvenima uz perlines sriubos lekste 💡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.