Kauniečiai vandens pramogas renkasi pagal kišenę

Savaitgaliais kauniečiai laisvalaikį leidžia tiek dar sovietmečiu pastatytuose sportiniuose baseinuose, tiek šiuolaikiškai įrengtuose sporto centruose.

„Žiemą lankytojų netrūksta. Jokios papildomos reklamos nereikia”, – sakė laisvalaikio ir pramogų centro „Oazė” sporto klubo vadovė Natalija Birgėlienė.

Poilsis kartu su šeima

Kaune veikia du pramoginiai baseinai. Be jau minėtos „Oazės”, solidi publika renkasi sveikatingumo centre „Hermis”. Čia lankytojams siūloma atsigaivinti 15 metrų baseine, sūkurinėje vonioje. Veikia trys pirtys, treniruoklių salė.

Savaitgaliais vienkartinis bilietas kainuoja 30 litų. „Hermio” atstovai pasakojo, kad šeštadienis – šiek tiek ramesnė diena, tačiau jau sekmadienį čia netrūksta pailsėti norinčių šeimų. Paklausti apie savo klientų ratą, sveikatingumo centro atstovai teigė, kad aktyvų poilsį dažniausiai renkasi 22-45 metų amžiaus žmonės.

Sveikatingumo centre „Hermis” lankytojų netrūksta ir kitomis savaitės dienomis. „Kartai vakarais mūsų aikštelėje net nėra kur pastatyti automobilių”, – pasakojo centro darbuotojai.

Susidaro net eilės

Šeštadienio vakarą „Oazėje” prie įėjimo į baseiną net buvo susidariusi žmonių eilė. „Žiemą norisi pajusti vandens teikiamus malonumus. Be to, čia yra ne tik baseinas, bet ir pirčių kompleksas. Vaikai mėgsta nusileidimo kalnelį”, – sakė eilėje stovėjusi kauniečių šeima.

„Savaitgalį pas mus dažniausiai lankosi šeimos. Gausu lankytojų ir darbo dienomis”, – teigė sporto klubo vadovė N.Birgėlienė. Vienkartinis bilietas kainuoja 25 litus, o vaikams – 15 litų. Pliuškenimosi laikas nėra ribojamas. Tačiau dažniausiai lankytojai išbūna apie 2,5 valandos.

„Oazėje” veikia trys pirtys – aromatinė, turkiška ir suomiška sauna. Čia taip pat įrengtas ledo kambarys, norintieji gali apsipilti šaltu vandeniu iš specialiai įrengto kubilo.

Vandens pramogų netrūksta ir baseine. Be 20 metrų ilgio plaukimo takų, lankytojus vilioja didžiulė sūkurinė vonia, vandens kaskados.

„Su šeima stengiamės baseine apsilankyti beveik kiekvieną savaitgalį. Tai pats geriausias poilsis prieš artėjančią darbo savaitę. Man labiausiai patinka pirčių kompleksas, o žmonai – sūkurinė vonia”, – pasakojo „Oazėje” sutiktas Viktoras.

Vaikai maudosi „varlinuke”

Kalbinti Kaune veikiančių baseinų šeimininkai pripažino, kad dažnai lankytojus riboja finansinės galimybės. Sportiniuose baseinuose už malonumą tenka mokėti kur kas mažiau. Be to, plaukimo mėgėjams suteikiama galimybė plaukioti 25 metrų takais.

„Kodėl pasirinkau šį baseiną? Mėgstu plaukioti, todėl dažnai čia lankausi. Be to, čia nėra didelio žmonių šurmulio, todėl puikiai pailsiu”, – teigė Kauno Centro sporto mokyklos baseine sutiktas vyras.

Šalia didžiulio sportinio baseino įrengtas ir „varlinukas”. Taip pat veikia pirtis. „Man bendradarbė patarė čia apsilankyti. Su sūnumi Rapolu į baseiną ateiname beveik kiekvieną šeštadienį. Jis jau nuo ankstyvo ryto klausinėja, kada eisime į baseiną”, – sakė Lolita Urbaitienė. „Man patinka”, – mamai pritarė ir Rapolas.

Pensininkams – specialios kainos

Kauno Centro sporto mokyklos baseino direktoriaus pavaduotojas Algirdas Karalius teigė, kad jų lankytojų ratas ypač platus. Čia lankosi ir plaukimo veteranai, ir jaunos šeimos. „Labai daug pagyvenusių žmonių. Jiems taikomi lengvatiniai tarifai – už pramogą pensininkai moka vos 2 litus.

„Į baseiną lankytojus leidžiame, kai nevyksta treniruotės. Darbo dienų rytais čia taip pat netrūksta žmonių. Pas mus sąlyginai pigu, o plaukimas – puikiausias būdas jaustis žvaliam ir sveikam”, – sakė A.Karalius.

Baseinų šeimininkų teigimu, kad pastaraisiais metais vandens pramogos tampa vis populiaresnės. Jų nuomone, tam įtakos turi ir didėjančios gyventojų pajamos.

Kaune veikia ir daugiau sportinių baseinų. Prieš keletą metų prabilta apie planus „Girstutyje” įrengti vandens pramogų parką. Būtent dėl to Savivaldybė ir įsigijo šį kompleksą. Tačiau kol kas šis projektas nepradėtas įgyvendinti.

Arūnas Andriuškevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Kauniečiai vandens pramogas renkasi pagal kišenę"

  1. Vilija

    Laba diena,
    Esu sveikatos ugdymo 4 kurso studentė, norėčiau dirbti, gal Jūs turite kokių pasiūlymų?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.