Vedybos politikui užsiuvo burną

Užkietėjusio viengungio etiketę Kupiškio rajono savivaldybės tarybos nariui, konservatoriui Vytautui Mockui klijavusiems piktdžiugiams teks prikąsti liežuvius.

Nors 48 metų politikas nuo rinkėjų ir net savo kolegų uoliai slėpė savo asmeninio gyvenimo permainas, yla iš maišo vis dėlto išlindo.

Paaiškėjo, kad po aštuonerių slaptos draugystės metų vyras vedė savo draugę, žurnalistę kupiškietę 30 metų Jūratę Nedveckaitę.

Porą praėjusią vasarą, neoficialiais duomenimis, per Žolinę, sutuokė Raguvos bažnyčios klebonas Vytautas Baronas.

Vestuvių puota, kurioje dalyvavo tik patys artimiausi sutuoktinių giminaičiai, vyko jaunosios tėviškėje Puožo kaime.

Kol kas sutuoktiniai gyvena atskirai.

J.Mockuvienė apsistojusi Vilniuje, kur iš Kupiškio ji atsikėlė prieš gerus dvejus metus.

Sostinėje moteris netruko padaryti karjerą Darbo partijos laikraštyje „Laikas”.

Ji eina vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojo-apžvalgininko pareigas.

Savo asmeninį gyvenimą po devyniais užraktais slepiantis V.Mockus šiuo metu dirba Kupiškyje esančioje savo brolio Gintauto vadovaujamoje vežimo bendrovėje.

Tačiau gali būti, kad politikas greitai iš Kupiškio pakels sparnus.

Jo žmonos tėvai, Puožo kaime ūkininkaujantys Janina ir Bronislovas Nedveckai „Panevėžio rytui” sakė, kad V.Mockus ieškosi darbo sostinėje, kad galėtų gyventi su žmona.

Pats politikas apie savo vedybinį gyvenimą bei ateities planus su „Panevėžio rytu” kalbėti kategoriškai atsisakė.

Jau beveik penkiolika metų politikos vandenyse nardantis konservatorius niekaip negali susitaikyti su mintimi, kad rinkėjai turi teisę žinoti ir apie jo asmeninį gyvenimą.

Bijojo klausimų apie lovos reikalus

Prieš aštuonerius metus Kupiškio rajono meru buvęs V.Mockus su būsimąja žmona draugauti pradėjo savo kadencijos pabaigoje.

Tuomet J.Nedveckaitė dirbo korespondente vietos laikraš-tyje.

Draugystę pora nuo aplinkinių akių stropiai slėpė: viešumoje kartu rodytis vengė, nors daugiabučio, kuriame gyveno jauna moteris, kaimynai matydavo politiką lankantis draugės bute, iš kurio jie kartais išeidavo kartu, kartais po vieną.

Artimi žurnalistės ir rajono tarybos nario ryšiai nenutrūko ir merginai išvažiavus gyventi į sostinę.

Praėjusios vasaros pabaigoje Kupiškyje pasklido gandai, kad penktą dešimtį baigiantis viengungis vedė.

Žodžio kišenėje neieškantis, aršia valdžios kritika per rajono tarybos posėdžius pagarsėjęs konservatorius V.Mockus, korespondentės tąkart paklaustas apie asmeninio gyvenimo permainas, tarsi prisisėmė į burną vandens.

„Nesirengiu iš savo gyvenimo daryti šou, nes tai niekam neįdomu”, – tarsi kirviu nukirto jis.

Priminus, kad politikas – viešas asmuo, privalantis atsakyti į visus juo besidominčių rinkėjų klausimus, neperžengiančius padorumo ribų, V.Mockus ir tai nuleido negirdomis.

Paklaustas, ar nesilaukia šeimos pagausėjimo, politikas atsakė, kad toks klausimas, jo nuomone, – itin nekorektiškas ir prilygsta smalsavimui, kaip jam sekasi lovoje.

Jaučia žento rūpestį

Tuo tarpu jaunoji J.Mockuvienė bei jos pensininkai tėvai iš politiko vedybų daryti paslapties nematė jokio reikalo.

Puožo kaime savo namuose aplankyti V.Mockaus uošviai apie žentą atsiliepė tik gerai.

Anot 69 metų B.Nedvecko, tarybos narys nepasikuklina pasirūpinti šienapjūte ir suskaldyti malkas.

„Jei kokia liga prispaudžia, Vytautas visuomet atveža vaistų, neleidžia tuomet pulti prie darbų, pats pasirūpina gyvuliais”, – žento paslaugumu džiaugėsi uošviai.

72 metų J.Nedveckienei labai patinka V.Mockaus meilė gamtai. Iki šiol išlikusi prisiekusia meškeriotoja, ji neatsisako progos kartu su žentu ištrūkti prie ežero ir pažuvauti.

J.Nedveckienė „Panevėžio rytui” sakė, kad praėjusią vasarą ji sugavo 3 kg sveriantį lydį. Didžiausias moters laimikis – 8 kg lydys.

Pažinojo ir didesnių garsenybių

Netoli vaizdingo Puožo ežero gyvenantiems ūkininkams tai, kad jų žentas yra Kupiškyje žinomas žmogus, didelio įspūdžio nedaro. J. ir B.Nedveckai pripratę bendrauti su garsenybėmis.

J.Nedveckienės brolis – žinomas istorikas akademikas Vytautas Merkys.

Likimas ūkininkus artimai susiejo su kaimynystėje dažnai besilankydavusiomis poete Janina Degutyte ir dailininke Bronislava Jasevičiūte.

J.Degutytė Puože praleido paskutines savo gyvenimo dienas. Poetei B.Nedveckas sodyboje netgi surentė namuką. Artimas ryšys nenutrūko ir tarp Nedveckų bei B.Jasevičiūtės.

Vilniuje gyvenanti garbaus amžiaus dailininkė sostinės centre turėtas didžiules dirbtuves atidavė į Vilnių gyventi atvykusiai J.Nedveckaitei, kur ši įsirengė puikų butą.

Anot J.Nedveckienės, dukra rūpinasi ir prižiūri savo bute gyvenančia ir didelį dosnumą parodžiusia senyva menininke.

Garsenybių iki valios savo gyvenime matė ir prisiekusiu medžiotoju daug metų buvęs B.Nedveckas.

Jo draugijoje būta ir žymių verslininkų, ir politikų, kuriuos ūkininkai ir dabar neretai mato televizoriaus ekrane.

Jei gyvens atskirai – „duos disciplinos”

J.ir B.Nedveckų netrikdo ir tai, kad V.Mockus už jų dukrą vyresnis 18 metų. Nors, anot jų, pora vaikų dar neplanuoja, jie tikisi, kad anūkų sulauks.

„Svarbu, kad gerai sutartų, o amžius – ne kliūtis bendram gyvenimui”, – įsitikinusi J.Nedveckienė.

„Savo vaikams mes buvome davę valią – kaip norėjo, taip gyveno”, – korespondentei pasakojo J.Nedveckienė, be dukros, užauginusi ir sūnų, kuriam dabar jau 38 metai.

Anot B.Nedvecko, dabar jie tokio savo požiūrio nesigaili – prieš tarnybą armijoje išsidūkęs sūnus dabar sukūręs gražią šeimą, turi šešerių metų berniuką.

Tuo tarpu žentu dabar atsidžiaugti negalintis B.Nedveckas neslepia, kad nei jam, nei žmonai nepatikę, kad jų dukros ir žinomo Kupiškio politinio veikėjo draugystė buvo užsitęsusi net aštuonerius metus.

Anot B.Nedvecko, jis paraginęs porą galų gale apsispręsti ir susituokti.

„Disciplinos duosiąs” V.Mockaus uošvis sakė ir tuo atveju, jei dukra su vyru ir toliau gyvensianti atskirai – vienas Vilniuje, kitas Kupiškyje.

Savo darbo su partiniais reikalais nesieja

Tuo tarpu J.Mockuvienei gyvenimas skyrium neatrodo nenormalus.

Moteris sakė į Kupiškį gyventi tikrai negrįšianti, leisdama suprasti, kad atsikelti į sostinę, jei panorės, turėtų vyras.

Skirtingai nei V.Mockus, jo jauna žmona mielai atsakinėjo į korespondentės klausimus apie jųdviejų vedybinį gyvenimą.

J.Mockuvienė sakė, kad nei jai, nei jos sutuoktiniui netrukdo tai, jog ji dirba Darbo partijos laikraštyje, o V.Mockus priklauso aršiems šios partijos kritikams – konservatoriams.

Anot moters, ji nėra partijos narė, rašo tik ekonomikos temomis.

„Stengiuosi tik kuo geriau dirbti savo, kaip žurnalistės, darbą ir negalvoju, kad tai kaip nors siejasi su politika”, – savo nuostatas aiškino J.Mockuvienė.

Vyras žiedo nenešioja

Moters netrikdo ir tai, kad jos vyras nuo aplinkinių atkakliai slepia savo pasikeitusį šeimyninį statusą ir netgi nemūvi sutuoktuvių žiedo.

„Žiedo nenešioja daug vedusių vyrų, tai man neatrodo keista. O Vytauto nuostatą neviešinti savo asmeninio gyvenimo gerbiu kaip jo nuomonę”, – sakė J.Mockuvienė.

Pati moteris, skirtingai nei jos sutuoktinis, sakė po vedybų pasipuošusi sutuoktuvių žiedu ir mūvinti jį kasdien.

Merą įtikintų tik vestuvinė nuotrauka

Tuo tarpu Kupiškio rajono tarybos nariai skirtingai vertina tokį V.Mockaus slapukavimą.

„Žinojo, kad į politikus visada žiūrima tarsi pro didinamąjį stiklą. Tad daryti paslaptį iš vedybų – daugiau nei juokinga. Negi čia koks nusikaltimas?” – stebėjosi vienas savo pavardės paprašęs neviešinti tarybos narys.

Kupiškio rajono savivaldybės tarybos pirmininkas, rajono meras Leonas Apšega „Panevėžio rytui” prisipažino, kad ir jam paslaptis V.Mockaus šeimyninė padėtis.

„Apie jo vedybas gandai sklando jau bene dvejus metus. Tačiau iki šios akimirkos nieko tikra nežinau, todėl ir sveikinti jo neketiname. Jei pasveikinus paaiškėtų, kad jokių vedybų nebuvo, kiltų baisus skandalas ir dar į teismą paduotų, – sakė rajono meras. – V.Mockaus vedybomis patikėčiau, nebent „Panevėžio rytas” išspausdintų jo vestuvinę nuotrauką. Gal tuomet ir tartumės ką daryti – sveikinti jį po vestuvių praėjus keliems mėnesiams ar nebesveikinti”, – svarstė politikas.

Neprasitarė nė bendrapartiečiams

Tuo tarpu Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) rajono skyriaus nariai savo skyriaus vadovą vestuvių proga sakė pasveikinę dar rugpjūčio pabaigoje.

Rajono tarybos narys konservatorius Valentinas Beinoris prisiminė, kad pats jaunavedys nepasisakė vedantis, bet nežinia iš kur apie tai sužinojo kolega Dainius Bardauskas ir buvo nutarta Vytautą pasveikinti.

Tai buvo padaryta partijos rajono skyriaus tarybos posėdyje.

Ar žinojo apie partijos kolegos vedybas rajono tarybos nariai, V.Beinoris sakė nesidomėjęs, greta politinių, visuomeniškų diskusijų V.Mockaus vedybų klausimas niekada nebuvo gvildenamas.

Vicemeras „valstiečių” atstovas Jonas Jarutis teigė, kad tarybos nariai apie kolegos vedybas žinojo ir būtų mielai jam įteikę ta proga gėlių puokštę, bet kadangi jis pats nedavė nė menkiausios dingsties suvokti jo naują padėtį, nuspręsta netrikdyti žmogaus dėl jo paties neafišuojamos asmeninio gyvenimo temos.

Diana Makšimienė

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.