Visus metus – pribloškiantys koncertai

Lietuvą 2006-aisiais aplankys muzikinio pasaulio žvaigždės.

Lietuva vis labiau bando „įšokti” į didžiausių pasaulio muzikos žvaigždžių koncertinius turus.

Tad oficialiuose atlikėjų tinklalapiuose jau dažniau galima išvysti užrašą „Lithuania”.

Šiemet mūsų šalį žada aplankyti gausus žvaigždžių būrys – Chrisas Rea, „Depeche Mode”, „Nazareth”, „Deep Purple” ir kiti. Daugelis koncertus organizuojančių agentūrų skelbia iki vasaros įvyksiančius renginius.

„Deramės, kalbamės. Kadangi kai kurie koncertai dar tik planuojami, nenorime skelbti informacijos, kuri vėliau gali ir nepasitvirtinti”, – teigė koncertinės agentūros „Makroconcert” atstovė spaudai Inga Grigaliūnaitė.

Atvyksta atsisveikinti

Jau kovo 15 dieną pirmą ir paskutinį kartą Lietuvą aplankys kultinis dainininkas C.Rea.

Šias pasaulines gastroles pats atlikėjas vadina „Atsisveikinimo turu”, o ateityje jis dainuos tik specialiuose koncertuose ar festivaliuose. „Siemens” arenoje sostinėje vyksiančiame koncerte C.Rea pristatys dainas iš savo naujausio albumo ir atliks garsiausius šlagerius.

Oficialiame atlikėjo internetiniame puslapyje skelbiama, kad C.Rea į turus daugiau nekeliaus dėl savo sveikatos.

„Aš nenoriu būti trukdomas dėl savo sveikatos. Aš mėgstu koncertuoti turuose – tai geriausias darbas pasaulyje, jei aš turėčiau kitą kūną. Mano sveikatą sunku prognozuoti ir aš negaliu garantuoti kai kurių dalykų.

Tai – paskutinis C.Rea turas. Aš turiu rasti kitą kelią darbui”, – taip skamba paties dainininko komentaras.

Bilietai į šį koncertą kainuoja nuo 80 iki 250 litų.

Roko fiesta

Vasario 3 dieną sostinę sudrebins pasaulinės roko grupės. Į savo gastrolių kalendorių Lietuvą įtraukė legendinė britų roko grupė „Deep Purple”.

Ji savo gerbėjams „Siemens” arenoje pristatys naują albumą „Rapture Of The Deep”.

Kartu su „Deep Purple” koncertuos ir škotų roko grupė „Nazareth”. Ši grupė Lietuvoje koncertuos jau penktą kartą. Paskutinis prieš porą metų vykęs koncertas rengėjams buvo nuostolingas. Bilietai į dviejų roko grupių koncertą kainuoja nuo 100 iki 200 litų.

„Nors dar nėra sutarties, tikimės, kad iki vasaros Lietuvą aplankys ir legendinė roko grupė „Simple Minds””, – išdavė koncertinės agentūros „Effectus” vadovė Giedrė Žemaitienė.

Sugrįš po pertraukos

Kovo 18 dieną Lietuvą antrą kartą aplankys britų grupė „Depeche Mode”. Jie apie savo planus pradėti koncertinį turą Europoje ir Amerikoje prabilo jau pernai.

Tai – itin laukta žinia, nes „depešai” į tokias ilgas gastroles nesileido beveik penkerius metus.

Koncertiniame ture „Touring The Angel” bus pristatytas naujasis „Depeche Mode” albumas „Playing The Angel”.

„Depeche Mode” sostinėje apšildys JAV grupė „The Bravery”. Bilietai į koncertą kainuoja nuo 80 iki 180 litų.

Atvyks ir rusų žvaigždės

Lietuvą kaip ir kiekvienais metais į savo koncertinius turus įtraukė ir Rusijos atlikėjai. Kovo 30 – balandžio 1 dienomis trijose didžiausiuose Lietuvos miestuose dainuos Kristina Orbakaitė.

Ilgai trunkantį koncertinį turą nusprendė surengti ir lietuviams puikiai pažįstamas Borisas Moisejevas. Įvyks net šeši koncertai Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Marijampolėje, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Vasario 2–3 dienomis Vilniuje ir Klaipėdoje koncertuos legendinė rusų grupė „Mašina Vremeni”, kuri gyvuoja jau 36 metus. Planuojama, kad roko veteranai surengs specialų koncertą Kėdainiuose. Lietuvoje grupė koncertuos po 20 metų pertraukos.

Anot organizatorių bendrovės „Klasikos projektai”, mūsų šalyje „Mašina Vremeni” koncertavo 1984 metais. Tai buvo pirmas ir vienintelis grupės apsilankymas Lietuvoje. Šie atlikėjai koncertuoja tik „gyvai”, o dainuoja bene visi grupės muzikantai.

Linksmybės ir šeimai

Šiemet skiriamas didelis dėmesys ir šeimyninėms linksmybėms. Vasario 4 dieną sostinės Ledo rūmuose pasirodys kompanija „Holiday on Ice Production”, parengti du spektakliai pagal pasaką „Piteris Penas”.

Tai – vaidinimas ant ledo vaikams, kuriame gausu įvairių triukų.

„Spektaklyje dalyvauja garsiausi pasaulio čiuožėjai, kurie net pakils į orą”, – pasakojo renginį organizuojančios bendrovės „Makroconcert” atstovė spaudai.

Birželio mėnesį į Lietuvą atvažiuoja dar vienas nematytas krepšinio šou „Harlem Globtrotters”. „Tai – šeimai skirtas reginys. Jį rengia krepšininkai profesionalai, anksčiau žaidę garsiose komandose, taip pat ir NBA. Šou vyksta krepšinio aikštelėje, rodomi įvairūs triukai, skamba muzika. Ši kompanija ne vieną kartą apkeliavo pasaulį”, – teigė „Effectus” vadovė G.Žemaitienė.

Klaipėdoje vasario 6 dieną Žvejų rūmuose pasirodys „Maski šou”, geriau žinomas vyresnės kartos žiūrovams.

Kovo 12–13 dienomis Vilniuje ir Kaune koncertuos airių šokių grupė „Gaelforce”, kuri žiūrovus uždega ugningais šokiais.

Dėmesys džiazui

„Šie metai ypatingi tuo, kad didesnį dėmesį skiriame džiazui. Tad šiemet pasirodys ne viena pasaulinė džiazo žvaigždė”, – tikino I.Grigaliūnaitė.

Žiūrovų ir gerbėjų pageidavimu, kovo 2 dieną sostinėje koncertuos japonų džiazo virtuozė, pianistė Keiko Matsui.

Balandžio 12 dieną sostinėje pasirodys džiazo atlikėjas Kurtas Erlingas, kovo 21 dieną – Joe Zawinulis.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Visus metus – pribloškiantys koncertai"

  1. Marko

    o kaip mums pasiseke 😯 i Lietuva tiesiog plusta senienos 😀 kam to reikia, tegul jau sau grabus kalasi ir sedi savo miestuose… jei jau roko legendos, tai gal geriau atsiuskite Metallica, va cia tai super butu 😉 niekam gi neidomios tos atgyvenos, kuriu jau seniai niekas nebeklauso 🙂

  2. tadas

    nu tai gal nueik i koncerta ir paziurek kaip niekas naklauso,a? 🙄 nesnekek ko nesupranti..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.