Izraelio premjeras patyrė insultą

Medikams pavyko sustabdyti kraujavimą smegenyse, tačiau Izraelio premjero būklė tebėra labai sunki.

BBC praneša, kad trečiadienį Arielis Šaronas patyrė stiprų insultą. Po visą naktį trukusios operacijos Šarono būklę medikai vis dar vertina kaip sunkią.
Gydytojams pavyko sustabdyti vidinį kraujavimą. Pranešama, kad Šaronas tebėra operacinėje. Daugiau apie premjero būklę bus žinoma už kelių valandų.

Izraelio ministrų kabinetas ketvirtadienį šaukia neeilinį posėdį, kuriam vadovaus Ehudas Olmertas. Vicepremjerui yra perduoti visi valdžios įgaliojimai.

Greitosios pagalbos automobilis, atgabenęs Šaroną, iki pat ligoninės buvo lydimas sustiprintos apsaugos. Jau tuomet buvęs be sąmonės premjeras buvo pajungtas prie dirbtinio kvėpavimo aparato. Vėliau jis buvo nugabentas į operacinę. Antrojo Izraelio televizijos kanalo duomenimis, apatinė Šarono kūno dalis yra visiškai paralyžiuota.

Gruodžio mėnesį Šaronas patyrė mikroinsultą, tačiau tuomet medikai tikino, kad iki mėnesio vidurio jo būklė pagerės.

Pasak BBC korespondento Jeruzalėje Džeimso Reinoldso, net jeigu Šarono gyvybei ir nebegrės pavojus, kils abejonių dėl jo gebėjimo tęsti darbą premjero poste.
Pagal Izraelio konstituciją, Ehudas Olmertas vykdys premjero pareigas 100 dienų.
JAV atstovas teigia, kad Baltieji rūmai atidžiai stebi situaciją Izraelyje.

Arielis Šaronas eina Izraelio premjero pareigas nuo 2001 metų. 2006 metų lapkritį jis išėjo iš valdančiosios partijos „Likud” ir sukūrė naują partiją „Kadima”. Visuomenės apklausos rezultatai rodo, kad ši partija užima pirmą poziciją populiariausių Izraelio politinių partijų dešimtuke.
„Jerusalim Post” redaktoriaus D. Horovico manymu, staigus Šarono sveikatos pablogėjimas pakeis visą politinę padėtį šalyje. Jis pabrėžia, kad Šaronui planams užbaigti Ehudui Olmertui trūksta charizmos. Be savo lyderio partija „Kadima” turi žymiai mažiau šansų laimėti rinkimus.

Parengta pagal užsienio spaudą

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.