Grupės lyderiai Milane grumsis su autsaideriais

„Lietuvos rytas” Italijoje sieks revanšo prieš „Armani Jeans” komandą, kuriai pergalė yra žūtbūt reikalinga

„Lietuvos rytas” šįvakar Eurolygoje kovos su komanda, kuriai pergalė yra reikalinga kaip oras. Milano „Armani Jeans” (Italija), pastaruoju metu purtoma nesėkmių, namuose stengsis nutraukti vilniečių šešerių pergalių seriją, nes dar vienas pralaimėjimas šiam italų klubui reikštų nuosprendį – patekti į antrąjį etapą italų ekipai neliktų jokių galimybių. Kaip ir išsaugoti savo darbo vietos „Armani Jeans” strategui Lino Lardui.

„Armani Jeans”, turinti tik dvi pergales iš aštuonių galimų, B grupėje yra aštunta, o „Lietuvos rytas”, laimėjęs šešis kartus, užima pirmąją vietą. „Lietuvos ryto” ir „Armani Jeans” mačas Milane prasidės 21 val. 45 min. Lietuvos laiku.

H.Mujezinovičius jau pasveiko

Vilniaus „Lietuvos rytas” Naujuosius metus pradeda visos sudėties – į rikiuotę po kojos operacijos sugrįžo puolėjas Haris Mujezinovičius, kuris šįvakar jau turėtų pasirodyti aikštėje.

Naudinga Lietuvos vicečempionams buvo ir tarpšventinė savaitė – jie sužaidė dvejas Baltijos krepšinio lygos rungtynes su Latvijos klubais – Rygos „Barons” ir Liepojos „Livu alus”. Nors „Lietuvos rytas” šventė dvi lengvas pergales, visi žino, kad tokios varžybos vis tiek yra geriau nei treniruotė.

„Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Nevenas Spahija mano, jog sunkioje situacijoje atsidūrę „Armani Jeans” žaidėjai nebeturi kur trauktis ir bus ypatingai susitelkę kovai su vilniečiais.

Vilniečių žaidimas pasikeitė

„Mūsų varžovai yra atsidūrę sudėtingoje padėtyje ir tik pergalė šįvakar jiems išsaugotų viltis patekti į TOP-16 varžybas. Dvi pergalės Eurolygoje ir ne geriausias žaidimas Italijos čempionate, manau, nėra tai, apie ką šį sezoną svajojo „Armani Jeans”. Ši komanda realiai yra stipresnė, ir tai, kad ji mus nugalėjo Vilniuje, įrodo jos jėgą. Sėkmingai žaidžia Masimas Buleris ir Dantė Kalabrija, kurie mus „nužudė” pirmoje dvikovoje. Bet mes esame dabar visai kitokia komanda, nes šį sezoną buvo tarsi dvi „Lietuvos ryto” komandos. Viena dvejas Eurolygos rungtynes žaidė silpnai, negalėjo pataikyti į krepšį, o kita laimėjo šešerias dvikovas iš eilės, – kalbėjo N.Spahija. – Gerbiame varžovus, tačiau šįvakar tikimės juos nugalėti”.

N.Spahija gruodį buvo užsiminęs, jog komanda dar ieško pastiprinimo. Tačiau šiuo metu „Lietuvos ryto” planai yra truputį kitokie: „Planavome įsigyti vieną žaidėją, tačiau sugrįžo H.Mujezinovičius, visi kiti žaidėjai yra sveiki, todėl kol kas ketiname palaukti ir pažiūrėti, ar naujas krepšininkas mums yra reikalingas”.

Įveikė tik Vilniaus ir Barselonos klubus

„Armani Jeans” – komanda, galinti bet ką įveikti ir bet kam pralaimėti. Tiesa, šį sezoną ji dažniau pralaimi, bet savo sąskaitoje turi pergales prieš tą patį B grupės lyderį „Lietuvos rytą” (65:59) ir Barselonos „Winterthur FCB” (70:58). Garsusis ispanų klubas kol kas nedemonstruoja gero žaidimo, tačiau jį įveikti vis dėlto sunkiau nei Sopoto „Prokom Trefl” (Lenkija) komandą, kuriai „Armani Jeans” 71:92 nusileido namuose.

Italijos lygoje Milano ekipa yra aštunta, iškovojusi 8 pergales ir patyrusi 6 pralaimėjimus. Naujųjų metų išvakarėse vilniečių varžovai išvykoje 82:84 nusileido Redžio Emilijos „Bipop Carire” komandai.

„Lietuvos rytas” yra labai stipri komanda. Po dviejų nesėkmių laimėjusi šešias dvikovas iš eilės, Vilniaus ekipa yra viena pagrindinių grupės favoričių ir į TOP-16 varžybas pretenduoja patekti užėmusi pirmąją vietą. Mūsų varžovai labai agresyviai ginasi, turi puikių kovotojų po krepšiu. Mums šis mačas – turbūt paskutinė galimybė pakovoti dėl vietos antrajame Eurolygos etape. Kovodami turėtume prisiminti gerai sužaistas rungtynes Vilniuje, ypač ginantis. Pergalė yra mums žūtbūt reikalinga ir privalome padaryti viską, kad ją iškovotume”, – prieš mačą sakė „Armani Jeans” treneris L.Lardas, virš kurio galvos jau senokai tvenkiasi debesys.

Gynėjas žais jubiliejinį mačą

Rezultatyviausias „Armani Jeans” krepšininkas Masimas Buleris su „Lietuvos rytu” žais 100-ąsias Eurolygos rungtynes. 28 metų 188 cm ūgio gynėjas vidutiniškai pelno po 13,6 taško ir atlieka po 3,1 rezultatyvaus perdavimo.

32 metų 195 cm ūgio Dantė Kalabrija pelno po 10,7 taško, atkovoja po 5 ir perima beveik po 3 kamuolius per rungtynes.

30-metis 210 cm ūgio Džiakomas Galanda yra naudingiausias „Armani Jeans” žaidėjas. Jo reitingo taškų vidurkis siekia beveik 14 balų. Jis pelno po 10,2 taško ir pataiko 54 proc. dvitaškių, 52 proc. tritaškių (12/23). Baudų metė tik 10, bet kol kas – be klaidų. Dž.Galanda vidutiniškai kamuolį sugriebia 6 kartus per mačą.

Kitų „Armani Jeans” žaidėjų indėlis yra kuklus ir tuo, ko gero, galima paaiškinti komandos užimamą poziciją grupės lentelėje.

Kol kas viltis nelabai pateisina amerikietis Džozefas Bleiras, įmetantis tik po 7,4 taško ir atkovojantis po 6,8 kamuolio. Šį sezoną Eurolygoje jis pataikė tik vieną baudos metimą iš 11. Tačiau kai jis blykstelėjo dvikovoje su Barselonos klubu (15 taškų, 13 atkovotų kamuolių), tai iškart turėjo didžiulės įtakos komandos žaidimui ir „Armani Jeans” šventė pergalę.

Dovilė Kamarauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.