Pokalbiai buvo atpigę ne visiems

Švenčių metu įpratę kalbėti telefonu mažesniais tarifais kai kurie žmonės šią savaitę buvo nemaloniai nustebinti.

Seimas prieš savaitę paskelbė, kad šių metų gruodžio 27-ąją bei kitų metų sausio 2-ąją eiti į darbą nereikės. Tačiau „Lietuvos telekomas” nusprendė, kad žmonės šiomis dienomis už pokalbius mokės kaip įprastą darbo dieną.

Kaip „Lietuvos rytui” aiškino šios bendrovės atstovas Rosvaldas Gorbačiovas, ne piko tarifai visą parą taikomi tiktai savaitgaliais ir švenčių dienomis.

„Atsižvelgėme į tai, kad gruodžio 27 bei sausio 2 dienos nėra nei savaitgalio, nei švenčių diena.

Be to, teisės aktai buvo pakeisti skubotai, ir mes nebūtume spėję pakeisti tarifikavimo tvarkos. Todėl nusprendėme šiomis dienomis taikyti darbo dienų tarifus”, – kalbėjo R.Gorbačiovas.

Pasak jo, tokiems pakeitimams reikia ir administracijos pritarimo, nes įmonė būtų negavusi kelių šimtų tūkstančių litų pajamų.

Telekomas apie taikomus tarifus savo abonentus informavo savo interneto svetainėje bei klientų aptarnavimo telefonu.

Šios bendrovės administracija kol kas nenusprendė, kokius tarifus taikys kitais metais perkeltoms švenčių dienoms.

Panašiai elgėsi ir „Tele2” bendrovė. Jos abonentai gruodžio 27-ąją kalbėjo kaip įprastą darbo dieną. Kokie tarifai bus taikomi perkeltomis Kalėdų švenčių dienomis, ši bendrovė irgi nenusprendė.

Tuo tarpu kitų mobiliojo ryšio operatorių „Omnitel” ir „Bitė Lietuva” abonentai gruodžio 27-ąją visą parą galėjo kalbėti kaip ne piko metu. Savaitgalio tarifus žadama taikyti ir kitoms perkeltoms švenčių dienomis, tarp jų – ir kitų metų sausio 2 dieną.

Tiesa, tai galios tiems abonentams, kurių pasirinktuose mokėjimo planuose yra numatyti skirtingi piko ir ne piko meto tarifai.

Ryšių reguliavimo tarnybos direktoriaus pavaduotojo Tomo Lamanausko nuomone, operatoriai perkeltas švenčių dienas turėtų traktuoti kaip poilsio dienas ir joms taikyti savaitgalių bei švenčių dienų pokalbių tarifus.
Paulius Jakutavičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.