Kodėl slepiasi premjeras?

Algirdas Brazauskas ir jo aplinka ignoruoja visuomenės teisę žinoti, kur jis atostogauja.

Vyriausybės spaudos tarnyba pranešė, kad premjeras A.Brazauskas po šv.Kalėdų – nuo vakar – atostogaus ir į darbą sugrįš kitų metų sausio 3-iąją.

„Ekstra žinioms” pasidomėjus, kur konkrečiai atostogauja A.Brazauskas, paaiškėjo, kad apie tai esą neinformuota net artimiausia premjero aplinka.

„Žinau tik tiek, kiek parašiau pranešime spaudai. Viskas”, – teigė Vyriausybės vadovo atstovė spaudai Nemira Pumprickaitė.

„Ekstra žinioms” pavyko išsiaiškinti, kad A.Brazauskas su žmona Kristina išvyko į Druskininkus ir apsistojo viename brangiausių kurorto viešbučių „Violeta”.

Vakar „Ekstra žinios” bandė pasikalbėti su premjeru, tačiau pasiteisinęs, kad ką tik grįžo iš procedūrų, A.Brazauskas pokalbį paprašė atidėti.

Premjero dukros Laima Mertinienė ir Audronė Usonienė tarsi susitarusios vakar kalbėjo, kad tėvo atostogos – ne jų reikalas.

„Tai – premjero reikalas. Naujųjų metų kartu sutikti neketiname”, – tikino A.Usonienė. Savų planų sakė turinti ir L.Mertinienė.

„Ekstra žinioms” pasidomėjus, ar vienas valstybės vadovų, būdamas viešas asmuo, neturėtų deklaruoti, kur konkrečiai ketina leisti atostogas, Seimo opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius juokais pasiūlė sukurti komisiją, kuri išsiaiškintų, kur atostogauja Vyriausybės vadovas.

„Kalbant rimtai, iš tokių dalykų neturėtų būti daromos paslaptys.

Kuo daugiau slepiama, tuo daugiau visuomenei kyla klausimų ir įtarimų”, – sakė A.Kubilius.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.