Gaudrė šoka pusryčiams, pietums ir vakarienei

Gaudrė Kazlauskaitė, kurią daugelis pažįsta kaip realybės šou „Dangus” choreografę, yra ne vieno jauno Lietuvos šokėjėlio ikona. Daugkartinė Lietuvos go go čempionatų nugalėtoja šįmet jau antrą kartą dalyvavo Brėmene (Vokietija) vykstančiame pasaulio hiphopo čempionate ir abu kartus solo programoje pateko į trisdešimtuką.

Kelerius metus mergina buvo grupės „Delfinai” šokėja, o dabar visa galva pasinėrė į šokių vadovės rūpesčius – be repeticijų su „dangiečiais”, ji dar treniruoja kolektyvus „Latte”, „The Cats” ir „Favour”…

Savo, kaip šokėjos, karjerą ji pradėjo būdama vos šešerių. Dvylika metų praleido pramoginių šokių aikštelėje, o 1998-aisiais ją užvaldė „streetdance” ir hiphopo dvasia.

Darbščioji Gaudrė netruko persiorientuoti ir tapti nuolatine šių šokių konkursų ir festivalių dalyve, kuri dažniausiai užlipa ant aukščiausiojo nugalėtojų laiptelio. Be to, mergina vis dažniau atsiduria ir kitoje barikadų pusėje – dalyvauja šokių konkursuose kaip komisijos narė.

Kurį iš „Dangaus” dalyvių mokyti maloniausia?

Daugiausiai į mano pastabas atsižvelgia ir tiksliausiai viską įgyvendina Raselė. Apskritai man malonu, kad dalyviams galiu pagelbėti savo patarimais ir padėti kuo profesionaliau pasirodyti. Kiek teko stebėti, galiu pasakyti, kad laisviausiai juda Rasa ir Vaidas.

Tavo credo: šokis – pusryčiams, šokis – pietums, šokis – vakarienei… Ar tavo dienotvarkė iš tikrųjų tokia įtempta?

Taip. Rytinis mano šokis vos išlipus iš lovos – atsilenkimai, klausantis muzikos. Per pietus – treniruotės, vakarais – taip pat treniruotės. Ir taip diena iš dienos (šypsosi).

Buvai „Plazmos” kolektyvo organizuoto konkurso „You Dance #2!” vertinimo komisijos narė. Kokia tavo nuomonė apie Klaipėdos šokių kultūrą? Sklando gandai, kad mes atsilikę nuo Vilniaus ir Kauno…

Man neatrodo, kad Klaipėda yra atsilikusi. Uostamiestis turi savitą ir išskirtinį šokimo stilių, kuris labai skiriasi tiek nuo Vilniaus, tiek nuo Kauno – juose šiuolaikinių šokių kultūra labai panaši. Tai net nežinau, ar čia atsilikimas, ar atvirkščiai – pažanga, nes man asmeniškai labai patinka klaipėdiečių šokimo stilius.

Stipriausi tavo konkurentai šokių konkursuose.

Paskutiniuoju metu tai kaunietė Vaida Dargužytė, patekusi į LNK „Kelio į žvaigždes” šokėjų komandą. O iš vaikinų tikriausiai šokių grupės „Go Go Brothers” narys Rytis Koreiva, taip pat kaunietis.

Kuriuo savo pasiekimu šokių srityje labiausiai didžiuojiesi?

Tai mano šokių kolektyvas „Favour”, įkurtas 2002 m. Mes dalyvaujame įvairiuose renginiuose, miesto šventėse, projektuose ir festivaliuose. Pirmaisiais gyvavimo metais debiutavome respublikiniame šiuolaikinio šokio festivalyje „Norim kilt” ir tapome finalistėmis.

Atrodo, kad šiuolaikinių šokių srityje jau esi nuskynusi visus laurus… Ar yra dar koks titulas, kurio Lietuvos šokių padangėje nebūtum pelniusi?

Šiais metais hiphopo čempionate dalijausi pirmą vietą su Vaida Dargužyte. Kito čempionato metu norėtųsi tapsi absoliučia nugalėtoja. Jei pavyks, tada berods tikrai būsiu susišlavusi visus titulus Lietuvoje (juokiasi).

Patark tiems, kurie nori pradėti šokti, bet vis dar nedrįsta.

Pirmyn! Bandykit – nesvarbu, kad ne iš karto pavyks pasiekti norimų rezultatų. Man taip pat ne iš karto pavyko, bet atkaklaus darbo dėka viskas įmanoma.

Bet tikrai nėra taip, kad, vos pradėjęs šokti, tapsi žinomas ir lengvai iš to užsidirbsi – be sunkaus darbo nieko nepasieksi.

Vaidas Plaščinskas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.