Statybininkai gilina profesinius įgūdžius

Bendrovėse, kurias vienija Lietuvos statybininkų asociacija, (LSA) šiuo metu dirba beveik 50 tūkstančių žmonių, kurie šalyje atlieka apie 50 proc. visų statybos darbų. Todėl darbuotojų kvalifikacijos kėlimas, jų profesinių gebėjimų ugdymas yra labai svarbus veiksnys keliant darbo našumą, diegiant naujas technologijas ir medžiagas, didinant statybos bendrovių konkurencingumą šalies vidaus ir užsienio rinkose.

Šiam tikslui yra skirtas dabartiniu metu iš ES struktūrinių fondų lėšų įgyvendinamas projektas‚ „Lietuvos statybos sektoriaus žmogiškųjų išteklių kompetencijų ir gebėjimų ugdymas”, kuris pradėtas vykdyti 2005-ųjų metų kovo mėnesį.

Projekto teikiamomis darbuotojų profesinio mokymo, kvalifikacijos kėlimo bei perkvalifikavimo galimybėmis gali pasinaudoti visos LSA įmonės ir apmokyti savo darbuotojus 70 proc. mažesniais kaštais.

Kadangi šalies statybos sektoriuje jau trūksta kvalifikuotų specialistų, pagrindiniai projekto tikslai ir uždaviniai – padėti įmonėms su mažesniais kaštais apmokyti dirbančiuosius ir didinti aukštai kvalifikuotų specialistų skaičių, – sako LSA prezidentas Adakras Šeštakauskas.

Statybos įmonių įvairovė yra didelė, jų veikla skirtinga, todėl projektas nukreiptas į bendrąjį darbuotojų mokymą. Projektas vykdomas Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Alytaus regionuose. Mokymai vykdomi pagal 36 mokymo programas. Esant poreikiui mokymo grupės sudaromos ir darbovietėse. Aktyviai gilina žinias bendrovių „YIT Kausta”, „Mitnija”, „Kortas”, „Ranga IV” ir kt. darbuotojai.

Vykdant šį projektą jau pakėlė kvalifikaciją, įgijo gretutines specialybes keli šimtai statybininkų.

Projekto trukmė suplanuota dviems metams- iki 2007-ųjų kovo mėnesio ir numatoma, kad jo teikiamomis galimybėmis pasinaudos apie keturis tūkst. statybos sektoriaus darbuotojų

Lietuvos statybininkų asociacija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.