R. Juknevičienė piktinasi noru grąžinti sovietinę simboliką ant tilto

Rasa Juknevičienė tikisi, kad Kauno valdžia ginčys Kultūros paveldo departamento sprendimą ant Aleksoto tilto grąžinti sovietinę simboliką. Praėjusią savaitę Kultūros paveldo departamento atstovai konstatavo, kad Aleksoto tiltas iš Kultūros vertybių registro neišbraukiamas – sovietinė atributika ant tilto turėklų turės būti sugrąžinta.
R. Juknevičienės teigimu, toks sprendimas pamina Lietuvos nepriklausomybės vertybes. Rudenį Aleksoto tiltas atidarytas po kapitalinės rekonstrukcijos, tačiau turėklai įrengti be dekoro – žvaigždžių ir ornamentų.

„Sovietinis laikotarpis lyg ir įvairiausiomis formomis pradeda grįžti į Lietuvos gyvenimą. Vienas iš tokių dalykų yra Kauno Aleksoto tiltas ir Kultūros paveldo Kauno padalinio vedėjos logika, nustatant, kad sovietinė simbolika yra kultūros paveldas ir todėl ji turi būti grąžinta ant to tilto turėklų, – piktinasi parlamentarė. – Tačiau esu tikra, kad Kauno valdžia ginčys šias Kultūros paveldo išvadas ir tikrai nebandys perrašyti Lietuvos istorijos.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

3 atsiliepimai į "R. Juknevičienė piktinasi noru grąžinti sovietinę simboliką ant tilto"

  1. tikra lietuve

    ponia Rasyte, jus dar ne Lietuva, istorijos nepakeisite ir neperrasysite. Simbolika liudna atmintis, bet ne genocidas. Gal Jus jau patylekite, jei daugiau nesugebate nieko zmoniu labui duoti. Rekti mokame visi.

  2. stasys

    Aleksoto tiltas pastatytas ne sovietiniais metais,kodel turi būti sovietinė simbolika
    BŪTŲ LOGIŠKA ATSTATYTI TOKIUS TURĖKLUS KOKIE BŪVO PRIEŠ KARĄ

  3. komentatorius

    koks cia istorinis paminklas tem
    jokios autentikos nebuvo taigi tiltas buvo sugriautas tik poto atstatytas todel as pritariu nuomonei kad ten nereik nieko grazint,dabar viskas labai gerai 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.