Jurgos „Nebijok” – populiariausia metų daina

Jurgos daina „Nebijok” išrinkta populiariausia šių metų daina Lietuvos radijo rinkimuose. Baigiantis metams Lietuvos radijas tradiciškai paskelbė populiariausią 2005-jų metų dainą ir skambiausių dainų dešimtuką. Į Metų dainos titulą pretendavo beveik pusšimtis dainų. Pirmadienį populiariausios metų dainos autorei ir atlikėjai Jurgai Lietuvos radijas įteikė nugalėtojos diplomą ir atminimo suvenyrų.

„Man didžiausias apdovanojimas yra tai, kad mano dainos yra išgirstos ir klausomos, kad žmonės dainose atranda tai, kas jiems aktualu”, interviu laidai „Muzikinis vidudienis” sakė Jurga, atsiimdama savo pirmąjį apdovanojimą. „Šiais metais gimiau kaip atlikėja, tačiau jaučiu, kad tai yra tik kelio pradžia.”

Jurgos įrašyta daina „Nebijok” šiais metais neabejotinai tapo didžiausiu lietuviškui hitu. Šis debiutinis Jurgos kūrinys net aštuonias savaites karaliavo „Radiocentro” „Lietuvos top 20” pirmoje vietoje ir daugiau kaip keturis mėnesius buvo tarp populiariausių „M-1 top 40” rinkimuose.

Rugsėjo mėnesį, pasirodžius debiutiniam dainininkės albumui „Aukso pieva”, muzikos kritikai vienbalsiai Jurgą titulavo didžiausiu šių metų muzikiniu atradimu. Pasisekimo sulaukė ir antroji Jurgos daina „Saulė vandeny”. Sausio mėnesį radijo stotis pasieks naujas Jurgos radijo singlas – titulinis albumo kūrinys „Aukso pieva”.

Lietuvos radijo surengtuose rinkimuose dainos – pretendentės eteryje skambėjo nuo lapkričio mėnesio vidurio. Radijo klausytojai už jiems patikusias dainas galėjo balsuoti telefonais, kiti lankėsi LRT Interneto svetainėje ir rašė laiškus. Daugelis jų ne tik skyrė dainoms balus, bet išsakė savo nuomones apie atlikėjus ir jų dainas, kūrė jiems šventinius palinkėjimus ir net posmus. Populiariausios metų dainos rinkimus Lietuvos radijas rengia jau nuo 2002-jų metų. Pirmąja šių rinkimų nugalėtoja tapo Andriaus Mamontovo daina „O, meile!”.

Gruodžio 31 dieną norintys sutikti Naujuosius metus kartu su Jurga kviečiami į muzikos klubą „Tamsta”, kuriame vyks šventinis šios dainininkės koncertas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.