Mokykloje – kruvina akistata su šunimi

Biržų „Aušros” vidurinėje mokykloje moksleiviams – nesaugu.

Užvakar septintokė Julė Vaičekonytė po mokykloje įvykusio kruvino incidento į namus nesugebėjo pareiti savo kojomis. Vyresnei seseriai iš ligoninės ją teko pargabenti automobiliu.

Trylikametę užpuolė ir sukandžiojo į mokyklą įsmukęs kovinės veislės šuo – Stafordšyro terjeras.

Baltas agresyvus keturkojis mokykloje atsirado antradienį pasibaigus pamokoms, apie 15.30 val. Greičiausiai jis vidun pateko vaikams einant pro duris.

Koridoriuje išvydusi šunį viena moksleivė pasileido bėgti. Kartu ėjusi jos draugė J.Vaičekonytė iš netikėtumo suspigo ir puolė slėptis netoliese esančiame mergaičių tualete.

Tačiau paauglė iš baimės nesumojo uždaryti durų, ir šuo paskui ją įpuolė į vidų. Bandydama gelbėtis mergaitė užšoko ant klozeto, tačiau šuo, čiupęs ją už dešinės kojos, nutraukė žemyn ir pradėjo kramtyti pėdą.

Šunį apsvaigino spyriais

Tuo metu koridoriumi ėjęs istorijos bei kūno kultūros mokytojas Vidmantas Jukonis pamatė mindžikuojantį būrelį moksleivių ir išgirdo iš tualeto sklindantį pagalbos šauksmą.

Žvilgtelėjęs vidun pedagogas išvydo kraupų vaizdą.

Agresyvus šuo puolė mergaitę, o ją apginti bandė kitas moksleivis – dvyliktokas Justas Lapėnas. Vaikinas spardė keturkojį, tačiau šis savo aukos nepaleido.

„Kai staiga tarpdury atsirado mokytojas, šuo nuo spyrių buvo jau apsvaigęs. Mokytojas suriko ir šuo paleido mergaitę”, – pasakojo aštuoniolikmetis.

Pedagogas šunį už pavadėlio išvilko į lauką.

Įsmuko ir antrą kartą

Po egzekucijos tualete ant grindų liko telkšoti kraujo bala, mėtėsi sudraskytas nepilnametės batas.

Buvo iškviesta policija, greitoji medicinos pagalba.

Jų belaukiant V.Jukonis sutvarstė mergaitei koją, kurioje žiojėjo 4-5 cm gylio žaizda.

Tuo tarpu šalia mokyklos kiek patupėjusiam šuniui antrąkart pavyko patekti vidun. Jis koridoriumi ir vėl pasileido mergaičių tualeto link, greičiausiai ketindamas baigti savo kruviną darbą.

Mokyklos darbuotojai „Panevėžio rytui” sakė, kad iškviesta policija ir greitoji atvyko labai greitai. Tačiau šuo jau buvo nubėgęs, policijos patruliams nepavyko jo surasti.

Sužalota moksleivė buvo nugabenta į ligoninę.

Žalos atlyginti nereikalaus

Korespondentė pakalbino Nausėdžių kaime gyvenančius nukentėjusios moksleivės tėvus.

Janina Vaičekonienė sakė, kad dukra visą naktį blaškėsi, kentėdama kojos skausmą ir negalėdama atsigauti nuo patirto šoko.

Sudraskytą mergaitės pėdą apžiūrėję medikai sakė, kad tris dienas kojos žaizdos nereikia siūti, nes turi išsisklaidyti šuns paliktos seilės.

„Nieko mes neieškosim ir neprašysim žalos atlyginimo. Bet galėtų atsirasti šeimininkas, pasakyti, ar šuo buvo skiepytas – jei taip, tai nereikėtų dukros be reikalo badyti adatomis”, – sakė J.Vaičekonienė.

Budėtoją ištiko šokas

Biržų „Aušros” vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Jovita Drevinskienė kaltės dėl mokykloje įvykusio incidento nejaučia.

Paklausta, kaip į mokyklą galėjo patekti šuo, ką tuo metu veikė budėtojai, kad neužtikrino moksleivių saugumo, pavaduotoja atsakė, jog visi buvo ištikti šoko, todėl keturkojo niekas nesustabdė.

Tuo metu, kai šuo įsmuko vidun, budėtoja-valytoja kiek toliau plovė grindis. Pamačiusi šunį ji suakmenėjo iš siaubo, kai kurie vaikai puolė slėptis.

Pasak J.Drevinskienės, viskas įvyko taip greit, kad niekas nespėjo sureaguoti.

Vienintelis moksleivis J.Lapėnas, išgirdęs šauksmą, puolė mergaitei į pagalbą.

Šuo klajojo maždaug savaitę

„Panevėžio rytui” pavyko sužinoti, kam priklauso paauglę sukandžiojęs šuo.

Korespondentė išsiaiškino, kad keturkojis į Biržus atklydo iš Rinkuškių kaimo. Jo šeimininkas – Vaidas Pelanis, išvykęs dirbti į Airiją, savo 8 mėnesių Stafordšyro terjerą paliko motinos Dainoros Skavronskienės globai.

Prieš dvi savaites į ligoninę atsigulusi moteris šunį paprašė prižiūrėti kito savo sūnaus, prigrasė jokiu būdu jo nepaleisti. Tačiau vyras nepaklausė ir prasidėjus rujai maždaug prieš savaitę šunį paleido palakstyti po kiemą. Šis pabėgo.

Praėjusį šeštadienį į laikraštį šeimininkai įdėjo skelbimą, kad dingo Stafordšyro terjeras – baltas, su dėmele, grandinėle ir antkakliu.

Būtent toks buvo įsiveržęs į Biržų „Aušros” vidurinę mokyklą.

Nors žmonės šeimininkams skambino šunį matę Drąseikiuose ir netoli Obelaukių, jo aptikti vis nepavyko.

Moksleivis atpažino šunį

Apie šunį antradienį vakare D.Skavronskienei pranešė Vilniaus gatvėje, netoli mokyklos, jį suradęs biržietis.

Parvežtas šuo buvo visas apdraskytas, nušašęs. Jį šeimininkė tvirtai pririšo ir sakė daugiau nebepaleisianti.

Moteris teigė, kad šuo buvo skiepytas nuo pasiutligės.

Vakar „Panevėžio ryto” korespondentė kartu su J.Lapinsku ir policijos pareigūnais nuvyko į Rinkuškius. Vaikinas atpažino, kad tai tas pat šuo, kuris buvo įsiveržęs į mokyklą.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato atsakomybę už gyvūnų nepriežiūrą – įspėjimą arba baudą.

Jurgita Vitkauskienė

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

4 atsiliepimai į "Mokykloje – kruvina akistata su šunimi"

  1. Aurelija

    Šunį reikėtų likviduoti, o šeimininkam skirti baudą ir atlyginti vaiko gydimo išlaidas. Galimą būtų ir vaikui atlygį už skriaudą.

  2. Karolina

    Baisu, šuo mokykloje sukandžioja vaiką, o mūsų kodeksai numato įspėjimą arba baudą. Tokie įvykiai savo augintinių neprižiūrintiems žmonėms turėtų kainuoti dešimtis tūkstančių, kad nukentėję asmenys ne tik apmokėtų gydymasi, bet jiems būtų atlygintas patirtas šokas. Taip būtų auklėjami keturkojų šeimininkai ir tokių įvykių mažėtų.

  3. ula

    suo tikrai nekaltas, juk pamineta kad buvo ruja, kaltas tik seimininkas ir mokyklos budetoja

  4. ...

    Visą atsokomybė turi būti šunį prižiūrintiems žmonėms… Gaila mergaitės, išgąstis visam gyvenimui…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.