Kolaborantas ėmė gaudyti televizijos peles

LNK televizijos laidos „Dviračio šou” personažai pelės Sūrskis su Mauzeriu turėtų sėsti į teisiamųjų suolą.

To siekia Maskvai pavaldžios Sovietų Sąjungos komunistų partijos buvęs Kauno padalinio vadovas Rimvydas Tvarijonas.

Vienoje šio mėnesio laidoje Sūrskis su Mauzeriu juokaudami pareiškė savo nuomonę apie Kauno apylinkės teismo teisėją, buvusį Kaišiadorių paukštyno LKP (SSKP) organizacijos sekretorių Kęstutį Petkevičių.

Šis skandalingai pagarsėjo tuo, kad 50 tūkstančių litų baudą skyrė žurnalistui, parašiusiam, kad R.Tvarijonas kolaboravo su okupacine valdžia.

Parodija įžeidė sovietinį veikėją – jis parašė skundą generaliniam prokurorui bei Kauno apygardos prokuratūros vadovui, reikalaudamas „spręsti baudžiamosios atsakomybės klausimą”.

„Dviračio šou” išreikšta ypatinga nepagarba teismui, užgauliai pažemintas Kauno miesto apylinkės teismo teisėjas K.Petkevičius dėl jo tiesioginės veiklos ir teismas apskritai”, – skunde teigia R.Tvarijonas.

Atpasakojo laidos turinį

„Du klouniškai apsirengę laidos dalyviai su pašaipa, kikendami žemino teisėją K.Petkevičių.

Vienas jų, pasivadinęs Mauzeriu, iš televizijos ekrano išsakė tokius žodžius: „Lietuvos laisvę apdrabstė solidus Kauno teisėjas gražia stribiška pavarde Petkevičius”.

Kitas laidos dalyvis, pasivadinęs Sūrskiu, pasakė: „Čia tas teisėjas, kur dirbo Kaišiadorių vištidėje TSKP sekretoriumi?”

Toliau jis pasakė: „Tai visai gali būti, kad žmogus paveiktas smegenų salmoneliozės, katrą sukėlė nesaikingas žalių kiaušinių gėrimas su alum. Paprasta salmoneliozė įtakoja palaidus vidurius, o smegenų salmoneliozė įtakoja palaidas mintis”, – su rašybos klaidomis atpasakoja prokurorams laidos turinį R.Tvarijonas.

Kaunietis įsitikinęs, kad „tokie teisingumą vykdančios institucijos, teisėjo adresu išsakyti žodžiai turėtų perpildyti teisėsaugos institucijų kantrybės taurę”.

R.Tvarijonas prokurorams netgi nurodė Baudžiamojo kodekso straipsnį, pagal kurį peles ir kitus kenkėjus reikėtų teisti.

Skundas pasirodė nerimtas?

„Įregistravome šį skundą kaip eilinį piliečio kreipimąsi, o ne kaip pranešimą apie nusikalstamą veiką. Jokio procesinio sprendimo nesame priėmę, ikiteisminio tyrimo nepradėjome.

Visiškai nelogiška būtų laidų personažams kelti bylas. Kiekvieną dieną tokių parodijų esama”, – „Lietuvos rytui” tvirtino Kauno miesto apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Algirdas Čiurlys, kuriam R.Tvarijono skundą peradresavo Kauno apygardos prokuratūra.

Teisininkas taip pat informavo, kad pats teisėjas K.Petkevičius nepareiškė esąs įžeistas – skundo dėl ikiteisminio tyrimo iš jo negauta.

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas, matyt, taip pat nusprendė, kad R.Tvarijono skundas nevertas aukščiausios instancijos dėmesio.

Generalinės prokuratūros atstovas Vidmantas Putelis „Lietuvos rytą” informavo, kad kauniečio pareiškimas patikslinti ir procesiniam sprendimui priimti persiųstas Kauno miesto apylinkės prokuratūrai.

Teisėjas nuomonės nepareiškė

K.Petkevičius, vakar paklaustas, kodėl R.Tvarijonas bando apginti jį nuo „Dviračio šou” personažų, pasiūlė to paklausti paties skundo autoriaus ir keliskart pakartojo negalįs nieko komentuoti.

„Aš į jokius klausimus, kol byla nėra baigta, neatsakinėju. Man etikos taisyklės šito neleidžia”, – kalbėjo skandalingojo nuosprendžio žurnalistui autorius.

R.Tvarijono veiklą Lietuvos valstybės vardu teigiamai įvertinęs K.Petkevičius atsisakė pareikšti ir savo nuomonę, ar pelės jį įžeidė, nors tokios mintys neturėtų nieko bendra su kol kas neįsiteisėjusiu nuosprendžiu žurnalistui: „Aš manau, kad tai susiję dalykai, todėl nekomentuosiu”.

Rūpinasi tik savo garbe

„Manęs niekas neprašė nieko iš teismų. Aš su teisėjais nebendrauju”, – „Lietuvos ryto” žurnalistei vakar tvirtino R.Tvarijonas, paklaustas, kodėl ėmėsi advokatauti K.Petkevičiui.

50 tūkstančių litų už tariamą šmeižtą iš žurnalisto gauti tebesitikintis kaunietis aiškino, kad viską darąs savo iniciatyva.

Paklaustas, ar visus parodijų autorius reikėtų teisti, R.Tvarijonas atsakė, kad „Dviračio šou” pelių kalbos – vienas spaudimo teismams būdų.

„Ir mane taip pat įžeidė. Man tai ta teisėjo garbė… Tai jo reikalas. Aš tik savo garbe rūpinuosi”, – kalbėjo R.Tvarijonas ir pabrėžė, kad yra pakankamai išsilavinęs žmogus.

Tai, kad turi du aukštojo mokslo diplomus, jis akcentavo ir skunde prokurorams.
Jadvyga Pekarskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.