Kompiuteris – geidžiamiausia vaikų dovana

7-14 metų vaikai daro didelę įtaką šeimos biudžeto paskirstymui.

Tai buvo nustatyta viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „TNS Gallup” šių metų rudenį atliko šalies vaikų vartojimo įpročių tyrimo metu.

Apklausus 7-14 metų respondentus, paaiškėjo, kad jie stipriai skiriasi nuo savo tėvų ne tik vertybėmis, bet ir sugebėjimu žaibiškai įsisavinti naujausias technologijas.

Nepriklausomoje Lietuvoje gimusi ir augusi karta – tai beveik pusė milijono gyventojų.

Živilė Janukonienė, „TNS Gallup” projektų vadovė sako, kad 7-14 metų žmonių kartoje pastebimas žymiai didesnis susidomėjimas technologijomis ir gebėjimas jomis naudotis.

„Kompiuteriu naudojasi 90 proc., mobiliuoju telefonu – 70 procentų respondentų. Daugiau kaip pusė jų savo kambaryje turi televizorių, radiją ir kompiuterį. Vaikai pirmieji supažindina šeimą su naujausiomis technologijomis ir jų galimybėmis”, – teigia Ž. Janukonienė.

Rinkdamiesi mobiliojo telefono modelį, vaikai labiausiai atsižvelgia į jo elemento darbo laiką. Populiariausia mobiliojo ryšio paslauga tarp šios grupės vartotojų po trumpųjų žinučių – melodijų siuntimas.

Kompiuteris ir pinigai yra labiausiai vaikų geidžiamos gimtadienio dovanos. Labiausiai pageidaujamas loterijos prizas taip pat yra pinigai – loterijose lošia pusė visų apklaustųjų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.