Miesto labdaros baliuje – paveikslų aukcionas

Kauno valdžia ragina paremti sunkiai sergančius vaikus, nes kol kas į specialią sąskaitą pervesta tik apie 14 tūkstančių litų

Gruodžio 26-ąją Karininkų ramovėje vyks jau šešioliktasis Kauno kalėdinis labdaros pokylis. Jame surinktos lėšos bus skirtos sunkiomis ligomis sergantiems vaikams. Vakar į pokylio sąskaitą buvo pervesta apie 14 tūkstančių litų.

Iki šiol labdaros pokyliai vykdavo Rotušėje. „Vieta pakeista dėl elementarios priežasties – Karininkų ramovėje daugiau vietos, todėl dalyvius galėsime susodinti prie staliukų”, – teigė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Robertas Stanionis.

Kvietimas vienam asmeniui į labdaros pokylį kainuoja 200 litų, porai – 300 litų. „Tačiau tikimės, kad verslininkai geranoriškai paaukos ir didesnes sumas”, – sakė R.Stanionis.

Pagal scenarijų numatyta, kad labdaros pokylyje vyks koncertas ir aukcionas, kuriame bus galima įsigyti 10-12 geriausių Kauno dailininkų paveikslų. Vakar ryte į specialią sąskaitą buvo pervesta apie 14 tūkstančių litų. Kai kurie bankai pažadėjo apmokėti dalį renginio išlaidų. Taip pat ketinama skirti įvairių medikamentų ir kitų daiktų už 70 tūkstančių litų.

Norintieji paremti sunkiai sergančius vaikus, pinigus gali pervesti ir į specialią sąskaitą – Kauno miesto savivaldybės administracija, kodas 188764867, AB „Nord/LB Lietuva”, banko kodas 40100, sąskaitos nr. LT594010042500388593.

Kauno ceremonimeistras Kęstutis Ignatavičius vakar džiaugėsi, kad kauniečiai pirmieji pradėjo rengti labdaros pokylius, kurie jau tapo neatsiejama miesto tradicija. Į šių metų renginį žadėjo atvykti užsienio šalių ambasadoriai. Taip pat laukiama ir aukščiausiųjų šalies vadovų.

Vakar spaudos konferenciją surengusiam Kauno merui Arvydui Garbaravičiui nepavyko išvengti nemalonių klausimų. Jis yra Karininkų ramovėje vyksiančio pokylio globėjas, tačiau šią savaitę jo žmona Rita labdaros renginį sunkiai sergantiems vaikams rengia Rotušėje.

„Jeigu galima įsisąmoninti, jokios analogijos tarp šių renginių nėra. Rotušėje jokios lėšos nebus renkamos. Ten tik išdalysime vaikams labdarą. Ar galima įsisąmoninti paprastas tiesas?” – neslėpė susierzinimo miesto vadovas.

Tuo tarpu abu labdaros renginiai įnešė šiokią tokią sumaištį tarp miesto verslininkų. Parėmę mero žmonos renginį, kai kurie jų manė prisidėję prie labdaros pokylio.

Pasak A.Garbaravičiaus, jo žmonos fondas lėšas surinko kur kas anksčiau. „Dabar nepasakysiu tikslių sumų ir rėmėjų sąrašo. Aukų surinkta apie 6 tūkstančius litų. Dar 4 tūkstančius pridės mano šeima”, – teigė meras.

Arūnas Andriuškevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.