Gaisre žuvo žmogus

Sekmadienį Priekulėje kilusiame gaisre žuvo vyras. Spėjama, kad gaisrą sukėlė pats žuvusysis, rūkydamas lovoje.

Turgaus gatvės gyventojai sekmadienio rytą pamatė pajuodusius kaimyninio 23-iojo namo antrojo aukšto langus. Neįprastas vaizdas sukėlė nerimą, ar nebus atsitikusi nelaimė. Netrukus čia atėjo namo šeimininko giminaičiai. Kas antrą dieną jie pakurdavo namo krosnis. Vos užėję į vidų, žmonės pamatė, kad iš antrojo aukšto veržiasi tumulai dūmų. Atlapoję langus jie išvydo nebegyvą namo šeimininką, 67 metų Zigfridą Urbaitį. Atskubėję medikai konstatavo jo mirtį.

Velionio rankos buvo apdegusios, jis rastas sukniubęs šalia sofos. Iš to spėjama, kad, užsidegus sofai, ant kurios gulėdamas Z.Urbaitis mėgdavo rūkyti, žmogus bandė gintis nuo ugnies, bet, prisikvėpavęs dūmų, prarado sąmonę. Mirtis jį buvo ištikusi prieš kelias valandas.

Kaimynų teigimu, Z.Urbaitis mėgdavo išgerti, o neblaivus sunkiai vaikščiodavo. Keletą pastarųjų mėnesių jis gyveno vienas, nes žmona išvyko į Vokietiją uždarbiauti.

Vasarą pas Z.Urbaitį gyveno dukros šeima. Moteris pasakojo kaimynams, kad, skalbdama tėvo patalynę, ne kartą yra aptikusi ant jos cigarečių pelenų bei išdegintų skylių. Kaimynai prisimena, jog maždaug prieš dešimtmetį rūkydamas lovoje Z.Urbaitis taip pat buvo sukėlęs gaisrą, tačiau tada namiškiai laiku jį pastebėjo ir, išmetę lovą per langą, užgesino ugnį.

Z.Urbaitis – šiemet vienuolikta gaisro auka Klaipėdos rajone. Pasak ugniagesių, dauguma žuvusiųjų patys sukėlė gaisrus būdami neblaivūs ar neatsargiai elgdamiesi su ugnimi.

Daiva Janauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.