Pradedamos organizuoti ekskursijos į „Švyturį”

Seniausia Lietuvoje alaus darykla „Švyturys” kartu su Klaipėdos Turizmo informacijos centru (TIC) visiems alaus mėgėjams pradeda organizuoti specialias ekskursijas po miesto centre įsikūrusią gamyklą.

Ekskursijų dalyviai galės ne tik susipažinti su alaus gamybos procesu, bet ir dalyvaus čia verdamo alaus degustacijose. Į šį projektą alaus daryklą investavo daugiau kaip 100 tūkst. litų.

Aprodys visus procesus

Vakar bendrovės „Švyturys-Utenos alus” generalinis direktorius Rolandas Viršilas, vyriausioji „Švyturio” aludarė Džuljeta Armonienė, miesto Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė ir TIC vadovė Romena Savickienė, visiems interesantams oficialiai atvėrė jau 221 metus skaičiuojančios alaus daryklos duris.

„Švytyrys” yra seniausia ir bene daugiausia titulų turinti alaus darykla Lietuvoje. Mūsų verdamas alus – populiariausias, todėl nutarėme savo gerbėjams ir visiems norintiems suteikti galimybę apsilankyti autentiškose vietose, kur gimsta žinomiausias lietuviškas alus ir iš arti pamatyti visus čia vykstančius procesus”, – sakė R. Viršilas.

Gamyklos lankytojams bus aprodomos vietos, kuriose verdamas, brandinamas ir išpilstomas alus.

„Švyturys” vienintelis iš visų didžiųjų alaus daryklų yra išlaikęs senuosius šaltuosius rūsius, kuriuose įrengtose specialiose horizontaliose talpose alus yra laikomas tam tikrą laiką. Pagal 800 metų senumo vokiška Krausening technologiją, reikalaujančią ypatingo aludarių kruopštumo, „Švyturys” gamina „Jubiliejinį” alus. Jis šiuose rūsiuose laikomas ilgiausiai – net iki 45 parų”, – pasakojo pirmoji „Švyturio” gidė, vyriausioji aludarė Džuljeta Armonienė.

Prognozuoja populiarumą

Anot TIC direktorės R. Savickienės, „Švyturį” galės aplankyti visi pilnametystės sulaukę interesantai, įsigiję bilietus jos vadovaujamoje įstaigoje.

„Bilieto kaina lietuviams sieks 35 litus, o užsieniečiams – 40 litų. Kiekviena ekskursija baigsis keturių alaus rūšių degustavimu. Ekskursijos bus organizuojamos trečiadieniais ir penktadieniais. Neabejoju, kad jos sulauks didžiulio dėmesio, mat „Švyturys” yra vienas iš Klaipėdos simbolių, uostamiesčio ir visos Lietuvos ambasadorius. Nuolat sulaukdavome turistų klausimų, kaip būtų galima apsilankyti „Švyturyje”, susipažinti su gamykla ir paragauti alaus. Tuo domisi ir lietuviai, ir į Lietuvą atvykstantys užsieniečiai iš vadinamųjų tradicinių alaus kraštų – Vokietijos, Danijos. Džiaugiamės, kad šią vasarą galėsime turistams pasiūlyti tai, kas jau dešimtmečius populiaru minėtose valstybėse – alaus ekskursijas”, – sakė R. Savickienė.

Ekskursijas ves vyriausiosios „Švyturio” aludarės Dž. Armonienės apmokyti gidai.

Specialiai ekskursijoms buvo atnaujintas „Švyturio” daryklos interjeras, įrengtos specialios ekspozicijos, sukurtas filmas apie alaus gamybą ir „Švyturio” istoriją. Į šį projektą darykla investavo 100 tūkstančių litų.

Martynas Vainorius

„Vakarų ekspresas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.