Superbrokolis – prieš vėžį

Britų mokslininkai žada išvesti naują brokolių rūšį, užkertančią kelią vėžiniams susirgimams.

Šiame kopūste bus daugiau sulforafano, iš organizmo šalinančio kancerogenines medžiagas.

Seniai žinoma, kad žaliose daržovėse, ypač brokoliuose, yra kancerogenus neutralizuojančios medžiagos. Tačiau net pati įvairiausia ir turtingiausia augalinė dieta neduodavo garantijos, jog kelias vėžiniam susirgimui bus užkirstas.

„BBC News” duomenimis, britų mokslininkams pavyko išsiaiškinti, kodėl žalioji dieta ne visada veiksminga.

Pasak Mitybos problemų tyrimo instituto profesoriaus Ričardo Miteno (Richard Mithen), mokslininkai nustatė geną, kurio stoka padidina vėžinio susirgimo riziką.

Jei trūksta šio geno, žmogaus organizmas negali ilgai išlaikyti sulforafano, pasisavinamo iš daržovių.

Mokslininkų teigimu, ši problema aktuali beveik pusei Didžiosios Britanijos gyventojų. Jie galėjo apsisaugoti nuo vėžio, vartodami produktus su padidintu sulforafano kiekiu.

Būtent šios kategorijos žmonėms bus skirta nauja brokolio rūšis, kurioje sulforafano bus tris ar keturis kartus daugiau nei įprastuose kopūstuose.

Kad nauja daržovė atsirastų kasdieniame racione, superbrokolio kūrėjams prireiks beveik trejų metų.

Iki tol specialistai žmonėms, saugantiems savo sveikatą, pataria tiesiog daugiau valgyti žalių daržovių, ypač kopūstų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.