Sprogo dėl pirties?

Aiškėja skandalingi faktai – nelaimė Šiaulių ligoninėje galėjo kilti dėl puotavusių medikų kaltės.

Šeštadienio vidurdienį Šiaulių ligoninės chirurgijos korpusą sudrebinęs sprogimas neatpažįstamai pakeitė ir šios gydymo įstaigos vadovus.

Ligoninės direktorius Petras Simavičius staiga ėmė nebeprisiminti, jog chirurgijos korpuso rūsyje daugiau kaip dvidešimt metų būta itin medikų mėgtos saunos su pobūvių sale.

Atminties sutrikimo priežastis – paprasta. „Ekstra žinios” išsiaiškino, jog būtent saunoje ir kilo gaisras, nuniokojęs patalpas, sukėlęs sprogimą ir privertęs evakuoti visus ligonius.

Neoficialūs šaltiniai tvirtina, jog nelaimės išvakarėse chirurgijos korpuso rūsyje būta pasilinksminimo. Tačiau ligoninės vadovas P.Simavičius apie penktadienio vakarą atsisakė kalbėti, pareiškęs, jog „buitinėse patalpose nelaimės dieną žmonių nebuvo”.

Pirtis veikė nelegaliai

„Ekstra žinioms” pavyko išsiaiškinti, jog medikų mėgta pirtis gydymo įstaigoje veikė nelegaliai, mat apie ją net nebuvo žinoma nuolat patikrinimus dariusiems ugniagesiams.

„Ligoninės vadovai man privalėjo apie ją pasakyti, tačiau tikrai nieko iki šiol nežinojau apie rūsyje įrengtą sauną”, – „Ekstra žinioms” tvirtino pastaruosius penkerius metus ligoninę kuravęs Šiaulių miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Gintaras Zonis.

Tuo tarpu pats P.Simavičius tiesiog negalėjo nežinoti apie sauną, mat ji įrengta daugiau kaip prieš du dešimtmečius. Pirtis rūsyje atsirado chirurgijos korpuso krikštatėviu vadinto gydytojo Z.Vaišvilos iniciatyva ir iki šiol buvo mėgstama pasilinksminimų vieta.

Sprogimo epicentras – rūsyje

Itin galingas virš pirties esančią konferencijų salę, pirmojo aukšto patalpas nuniokojęs sprogimas kilo šeštadienį apie 12.30 val. Sprogimo banga išdaužė keliasdešimt plastikinių langų, išvertė net centrinio įėjimo stiklinę konstrukciją.

Prieš pat sprogimą po visą chirurgijos korpusą ėmė sklisti aitrus degėsių kvapas.

Pirminiais duomenimis, užuodęs dūmus vienas ligoninės darbuotojas pravėrė rūsio duris. Ten susikaupusios degimo dujos sureagavo su oru ir sprogo.

Kita tiriama versija – sprogimas kilo, kai buvo bandoma atjungti elektros tiekimą į rūsyje esančias patalpas.

Kad gaisras, o vėliau – ir sprogimas – kilo rūsyje, patvirtino ugniagesiai. Realiausia, jog gaisrą sukėlė po pasilinksminimo neišjungtas saunos kaitinimo elementas.

Evakavo visus pacientus

Nelaimės dieną penkių aukštų chirurgijos korpuse buvo gydomi 168 ligoniai, iš kurių pusė – savarankiškai nevaikštantys. Po nelaimės priimtas sprendimas visus evakuoti, kad žmonės neapsinuodytų smalkėmis.

Medikai į namus išleido 75 apysveikius pacientus, o likusiuosius teko išgabenti specialiuoju transportu. Ugniagesiai, policijos pareigūnai, medikai ir į pagalbą suskubę kariai neštuvais, neįgaliųjų vežimėliais iš pastato išgabeno ir į kitus ligoninės skyrius pervežė 82 ligonius.

Likę 11 pacientų išvežti tęsti gydymą į Radviliškio, Akmenės ir Kuršėnų ligonines.

Per evakuaciją neišvengta sumaišties, nes šeštadienį į ligoninę plūdo didžiulis sergančių artimųjų aplankyti atvykusių žmonių srautas.

Moteris pranešė apie bombą

Tirti nelaimės priežastis į Šiaulius buvo iškviesta sostinės Gaisrinių tyrimų centro ekspertų grupė. Tačiau specialistams teko gerokai palūkėti, nes „arkliško humoro” mėgėja vakarop policijai pranešė apie korpuse padėtą bombą.

Iš Vilniaus atvykusi rinktinės „Aras” antiteroristinė grupė pusantros paros naršė po patalpas, tačiau sprogmens, žinoma, nerado. Nevykusiai pokštavusios moters ieško pareigūnai.

Dėl gaisro ir sprogimo ligoninėje tyrimą atlieka policijos ir prokuratūros pareigūnai.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.